'Feyenoord heeft schaduwlijstje met opvolgers Bijlow klaarliggen, vraag is of Eredivisiekeeper te duur wordt bevonden'

21 augustus 2024, 21:00
Foto: © Imago

Feyenoord bereidt zich voor op een mogelijk vertrek van Justin Bijlow, die in de concrete belangstelling van Southampton staat. Volgens het Algemeen Dagblad heeft keeperstrainer Jyri Nieminen inmiddels een 'schaduwlijstje' opgesteld met mogelijke vervangers voor Bijlow. Daarnaast vraagt de krant zich hardop af of Feyenoord aan zal kloppen bij stadgenoot Sparta voor Nick Olij.

Bijlow ziet een overstap naar de Engelse promovendus 'helemaal zitten', schrijft AD-clubwatcher Mikos Gouka. De achtvoudig Oranje-international ligt in Rotterdam-Zuid nog twee jaar vast, maar is zijn basisplaats sinds de komst van trainer Brian Priske kwijtgeraakt aan concurrent Timon Wellenreuther. Bijlow zou onder de indruk zijn van het verzorgde voetbal dat Southampton onder trainer Russel Martin wil spelen en bovendien uitzicht hebben op een basisplaats, nu eerste keeper Gavin Bazunu al maanden geblesseerd moet toekijken. Zaak is echter wel dat Feyenoord en Southampton overeenstemming weten te bereiken over de te betalen transfersom.

LEES OOK: Priske onthult hoe Bijlow reageerde op slecht nieuws

Artikel gaat verder onder video

Mocht het inderdaad tot een transfer van Bijlow komen, dan moet Feyenoord op zoek naar een nieuwe tweede doelman. De club nam aan het einde van vorig seizoen immers afscheid van de ervaren Kostas Lamprou, waardoor het achter Wellenreuther alleen nog over de talentvolle maar jonge Mikki van Sas (20) kan beschikken als Bijlow wegvalt. Keeperstrainer Jyri Nieminen zou alvast 'schaduwlijstje' hebben opgesteld 'met namen die hij nog kent uit de tijd dat hij werkte voor het Red Bull-project', schrijft Gouka. De Fin was tussen januari 2021 en juli 2023 actief als keeperstrainer van New York Red Bulls en werkte daar onder meer samen met Carlos Coronel (27), negenvoudig international van Paraguay. Of die op het genoemde lijstje voorkomt, is echter niet duidelijk. Mogelijk gaat het (ook) om andere keepers uit de Red Bull-stal, die verder bestaat uit clubs in Duitsland (RB Leipzig), Oostenrijk (Red Bull Salzburg), Brazilië (Red Bull Bragantino) en Ghana (Red Bull Ghana). Of zelfs om keepers van andere clubs die op de scoutingslijstjes van het netwerk voorkomen.

LEES OOK: Nottingham Forest geeft niet op en meldt zich met nieuw bod bij Feyenoord

Noppert en Olij
Het kan ook zijn dat Feyenoord de vervanger van Bijlow dichter bij huis gaat zoeken. "Een logische naam als Andries Noppert viel in het verleden wel eens, maar die lijkt nu eerder onderweg naar Ajax", schrijft Gouka. Nóg dichter bij De Kuip is in de persoon van Olij eveneens een interessante optie voorhanden. De 29-jarige sluitpost maakte de afgelopen seizoenen grote indruk onder de lat bij Sparta, waar hij nog vastligt tot medio 2026. Olij maakte zelfs al eens deel uit van de definitieve selectie van het Nederlands elftal, en behoort ook tot de voorselectie die bondscoach Ronald Koeman samenstelde voor de aankomende interlandperiode, begin september. Gouka ziet wel één mogelijk obstakel, mocht Feyenoord de doelman willen halen: "De vraag is of Spartaan Nick Olij niet te duur wordt bevonden door Feyenoord."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sjoerd Mossou trekt verhaal van Calvin Stengs in twijfel: ‘Dat is totale bullshit’

Sjoerd Mossou spreekt zich uit over de mislukte transfer van Feyenoord-spelmaker Calvin Stengs naar Charlotte FC.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Kloese houdt al zijn spelers binnenboord, maar Bijlow te laten vertrekken vindt hij totaal geen probleem Zijn ze bij Feyenoord teleurgesteld in Bijlow?

Goku
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Net als jullie teleurgesteld zijn in al jullie keepers...

Klantenservice
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Een keeper die op de bank zit, maar 1e keeper waardig is. Een keeper die kans maakt bij het Nederlandselftal, maar nu dus niet speelt. Een keeper die je door het bovenstaande niet als 2e keeper kunt houden. Ik denk dat hier ook veel gunfactor vanuit Feyenoord bij zit. Daarnaast is een wisselspeler verkopen ook iets anders dan een basisspeler verkopen. Ongeacht wie je van de twee huidige keepers beter vindt, is dat wel de huidige situatie.

Hurricane.
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Niet uitgekeken hoor is een kind van de club. Feyenoord gunt Justin een mooie transfer. Was vorig jaar al sprake van. Wat ik niet begrijp is dat ajax teleurgesteld is in Diant Ramaj. Die draaide een uitstekend seizoen en nu moet hij weg. Gaan ze noppes halen.

Goku
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Hoop voor Bijlow dat het lukt, mooi een stap omhoog

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Durf het bijna niet neer te pennen, maar zou Bijlow niet naar Ajax willen .......?

Goku
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Tuurlijk mag je dat je afvragen Maar ben bang van niet echt een jongen van de club zijn hele leven lang

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ga je mond spoelen joh !

Goku
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

😂😂😂

Klantenservice
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

In de stoutste dromen: Unnerstal naar Feyenoord, die zal vermoedelijk ook de concurrentiestrijd van Wellenreuther winnen. Maar dat zijn stoute dromen.

boyke
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Denk maar niet dat Unnerstal de concurrentiestrijd kan winnen van Wellenreuter. Bij Priske zit er maar een naam in zijn kop die er niet meer uit te rammelen is en dat is Wellenreuter. Al komt de beste keeper van de wereld dan nog kun je de strijd van hem nooit winnen. Waarom hebben ze hem al een tijd terug zo ver gekregen zijn contract te verlengen ??? dat is puur omdat er 100% beloftes zijn gemaakt dat zit er toch dik in dat hij 1e keeper zou worden. Geen enkele trainer zou het in zijn hood halen Bijlow als keeper 2 te beschouwen en als die jongen naar AJAX of PSV kan gaan. kunnen we allemaal wel kwaad worden op hem maar het ligt niet aan Bijlow het ligt puur aan het eigenzinnig gedoe van Priske die wel meer van die domme streken uithaalt. Zerroukie vaste kracht maken en Milambo het talent van Nederland willen verkopen, toch te gek voor woorden. De eerste hobbeltrein die er aankomt is goed genoeg voor Zerrouki die te laten vertrekken. Je hebt eigen jeugd en gun hun eens die kans voor ze weg zijn. Aan Milambo wordt er nu al getrokken door Italiaanse clubs. Dag Prikse en Kroes. Ze verkopen Pederson een back en moeten een nieuwe gaan kopen die geen haar beter is dan hij. Ik vrees met grote vrezen dat er nog wel meer vertrekken en voor Geertuida - Gimenez - Hancko - Timber - Beelen - Milambo daar is allemaal interesse voor vanuit buitenland. Komt daar een Finse keerperstrainer die zijn lijstje al klaar heeft hij bedoelde dat die dit allang had met o.a. Uhm Noppert. Wellenreuter heeft het vorig jaar heel goed gedaan maar kan lang niet tippen aan Bijlow en schijnt dat Feyenoord zich niet zo druk maken om een jongen van de club en supporters lekker te laten gaan.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

@boyke ik zie wat minder bergen op de weg. Ik denk ook wel dat er bij de verlenging van Wellenreuther is aangegeven dat er een geote kans is dat hij 1e keeper zou worden. Ik ben meer fan van Bijlow, maar ze kiezen nu voor vastigheid door de blessures. Priske heeft bij zijn komst echter niet nagedacht over alle keepers in de ED en die vergeleken met de keepers die er bij Feyenoord zijn. Waarim zou je, dat zijn niet je spelers. Ik vind het daarom erg kort door de bocht om te stellen dat hij toch wel voor Wellenreuther zou kiezen ipv bijvoorbeeld een Unnerstall. Wat betreft de jeugd: De precieze statitistieken zou ik moeten opzoeken, maar voor mijn gevoel hebben spelers als Milambo en Zechiel tot nu toe meer speeltijd gekregen dan onder Slot vorig seizoen. Ik vind wel dat ze kansen krijgen. Ik snap echter ook wel dat je in een zelfde linie niet teveel jeugd tegelijk wil opstellen. Dat wil je mixen met ervaring. Ik ben van mening dat Zerrouki niet goed genoeg is, daar moet naar mijn mening een directe vervanger voor Wiefer komen met enige ervaring. Je kunt dan met Milambo/Zechiel in de basis spelen, en de andere jeugdspeler als wissel brengen. Je noemt Kroes, maar bedoelt denk ik te Kloese? Ik vind dat Te Kloese heel goed werk verricht. De spelers die hij verkoopt, zorgen voor veel opbrengst. De spelers die jij noemt gaan echt niet allemaal verkocht worden. Onder andere door te Kloese hoeft Feyenoord niet meer meerdere topspelers te verkopen. Hij verkoopt niet zomaar. Pedersen is een speler die het niveau niet haalt. Is bij ons een wisselspeler. Geertruida kan daar spelen in de basis. Je kunt een wisselspeler best verkopen, je hebt nieuwkoop ook nog. Tot hartman fit is zou ik speler met Geertruida - Beelen - Hancko - Bueno. Je hebt dan Nieuwkoop als backups voor de RB. Over Priske een volledig oordeel vellen vind ik in deze fase van het seizoen veel te vroeg.

zeeuwkuip
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Zou een eerste keeper van Sparta naar Feijenoord komen om daar tweede keeper te worden?? Of hij moet Wellenreuter van zijn troon stoten? Ik zie het niet gebeuren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen