AD: 'Veroordeelde Rai Vloet overweegt om te stoppen met voetbal'

8 augustus 2024, 12:19
Foto: © Imago

Rai Vloet denkt erover na om zijn loopbaan als profvoetballer te beëindigen, zo weet het Algemeen Dagblad. Het hoger beroep in de zaak rondom de oud-speler van onder meer Heracles Almelo en NAC Breda, die vorig jaar veroordeeld werd tot tweeëneenhalf jaar cel, gaat 12 september van start.

In april 2023 werd Vloet veroordeeld tot tweeëneenhalf jaar cel wegens het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeluk waarbij de vierjarige Gio Roos uit Zoetermeer om het leven kwam. Dit incident vond plaats in november 2021. Vloet reed destijds veel te hard en had op dat moment alcohol in zijn bloed. Het Openbaar Ministerie zei dat de voetballer naar alcohol rook toen hij werd aangetroffen, terwijl zijn snelheid absurd was.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Rai Vloet vreest doemscenario op maandag en tekent beroep aan

Zowel het OM als Vloet gingen in beroep, omdat de advocaten van de voetballer willen onderzoeken of de omgekomen Gio wel autogordels om had. Het blijft echter zo dat de schuld bij Vloet ligt. “Het heeft er ondertussen alle schijn van dat het OM opnieuw 3,5 jaar cel gaat eisen”, schrijft het AD.

Vloet vertrok na het ongeluk naar Kazachstan, waarna hij een halfjaar later verkaste naar het Russische FK Oeral. Inmiddels is hij terug in Nederland en lijkt de kans klein dat hij weer aan de bak komt. “De kans is nagenoeg nul dat hij in hoger beroep geen celstraf krijgt en ook is de kans groot dat hij in de eerste maanden van volgend jaar opnieuw veroordeeld wordt”, klinkt het.

LEES OOK: Wormuth over de zaak Vloet: 'Achteraf gezien was het een fout'

Mócht Vloet een contract tekenen bij een nieuwe club, is de kans aannemelijk dat hij voor het einde van die verbintenis de gevangenis in moet. Daarom beraadt Vloet zich over zijn toekomst. “Als het tot een celstraf komt, zal Vloet ook het verzoek indienen om die zo snel mogelijk uit te zitten”, zegt raadsman Erik Thomas. De voetballer liet via zijn advocaten laten dat hij zijn straf zal uitzitten en niet voortvluchtig wil zijn.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vandaag Inside raakt gewenste gast van Johan Derksen kwijt

Johan Derksen heeft in zijn eerste column voor De Telegraaf onthuld dat Vandaag Inside een vaste gast is kwijtgeraakt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Nobody
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

"omdat de advocaten van de voetballer willen onderzoeken of de omgekomen Gio wel autogordels om had." Maar dat je veel te hard reed, en drank op had, moet dan niet uitmaken? Je zat fout, je was fout, en je blijft fout....

Allback
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Je rijdt met absurd snelheid op irmand zijn auto in terwijl je ook nog teveel gedronken hebt, hierdoor raken 2 mensen hun zoontje van 4 kwijt. Een groter verlies is niet denkbaar. Hoe heb je als Vloet zijnde dan nog het lef om te accepteren dat je advocaat wil onderzoeken of het jongetje wel zijn auto riem om had? Ga je kapot schamen en accepteer je tijdelijke korte straf in verhouding met wat je mensen hebt aangedaan.

Freakes
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

In NL heb je het recht op beroep. Ik lees nergens dat hij het ontkent. Je mag verontwaardigd zijn maar snap wel dat het hier zo werkt

Flamingo
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Als je ook maar een greintje respect en empathie in je porum hebt, laat je het hoger beroep zitten. Dan kan de familie het afsluiten, voor zover je ooit zo’n drama kan afsluiten.

Laurens1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Voor mij mag je als mens persoonlijk helemaal afbreken en er serieus over denken een touw te kopen! Wat jij gedaan hebt is onvergeeflijk, wie interesseert het nu nog dat je erover denkt om te stoppen? Dat je nu nog in hoger beroep gaat betekent dat je gespeend bent van iedere vorm van fatsoen en zelfreflectie, proleet!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen