Aad de Mos luidt de noodklok: 'Clubleiding Ajax moet ingrijpen, Farioli rijdt recht op het ravijn af'

20 augustus 2024, 08:41
Foto: © Imago/ESPN/realtimes

Aad de Mos zet grote vraagtekens bij het selectiebeleid van Ajax-trainer Francesco Farioli en pleit ervoor dat de clubleiding 'ingrijpt'. De Italiaanse trainer baart in de eerste weken van het seizoen opzien door zijn opstelling telkens om te gooien; een sterk gewijzigd Ajax verloor afgelopen zondag op pijnlijke wijze met 2-1 van promovendus NAC Breda.

In gesprek met De Telegraaf stelt De Mos, onder meer oud-trainer van de Amsterdammers en PSV, dat er op dit moment helemaal geen noodzaak is voor Farioli om zijn elftal continu om te gooien: "De fitheid van de spelers kan in augustus nog helemaal geen probleem zijn, joh", aldus de 77-jarige Hagenees. Volgens De Mos kan er maar één reden zijn dat Ajax steeds in een nieuwe samenstelling aantreedt: technisch directeur Alex Kroes wil voor het sluiten van de transferperiode nog een groot aantal spelers verkopen, die dus in de etalage moeten worden gezet: "Ik kan écht geen andere reden bedenken om Carlos Forbs, Chuba Akpom, Sivert Mannsverk en Anton Gaaei te laten spelen."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: René van der Gijp zou basisspeler van Ajax op huurbasis wegsturen

"NAC-Ajax was een kwaliteitszaak. Ajax heeft – een uitzondering daargelaten – gewoon heel middelmatige spelers. Dan kun je het jezelf niet permitteren om ook nog eens de tweede garnituur op te stellen", vervolgt De Mos, die ervoor pleit dat Farioli van hogerhand wordt gecorrigeerd: "Als er niemand uit de clubleiding – en dat kunnen wat mij betreft ook adviseur Louis van Gaal of commissaris Danny Blind zijn – ingrijpt, dan rijdt hij recht op het ravijn af."

LEES OOK: Driessen loopt leeg: 'Iedere blinde, iedere boerenlul kan het beste Ajax opstellen'

Farioli reageerde na afloop van de nederlaag in Breda geïrriteerd op een vraag van de NOS, nadat de verslaggever van dienst stelde dat Ajax 'niet het Ajax-voetbal dat de mensen willen zien' zou hebben gespeeld. "Wat is dan Ajax-voetbal, vertel het me? Niet aanvallend? We zijn veertig keer in het strafschopgebied van de tegenstander geweest, hebben 75% procent balbezit gehad, ik denk dat dit aanvallend voetbal is", beet de trainer van zich af. De Mos windt zich op over die opmerking: "Nu vraagt hij zich opeens af wat het Ajax-DNA is, terwijl hij bij zijn aanstelling bleef roepen dat Johan Cruijff en Louis van Gaal zijn grote inspirators waren. Hoe kan het dan dat hij totaal geen Ajax-voetbal speelt?" De trainer in ruste verwijst vervolgens naar Real Madrid, dat vorig seizoen ondanks 32 procent balbezit ten koste van Manchester City doordrong tot de finale van de Champions League: "Het gaat erom wat je met het balbezit doet. En dat was bij Ajax tegen NAC bar en bar weinig", aldus De Mos.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Gedrag van Steven Bergwijn tegen NAC irriteert Ajax-fans: ‘Dat doe je tóch niet’

Terwijl Steven Bergwijn op de bank zat bij Ajax tegen NAC Breda was hij het middelpunt van kritiek.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

TeSnelGegaan
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Waarom denkt iedereen aan de zijlijn dat er totaal geen plan achter zit.... geef t tijd Bedweters....

Sticks
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Precies wat jij schrijft. We zijn net 2 wedstrijden bezig in de competitie. Laat die man eens even begaan in plaats van zo hysterisch te doen. Tegen de kerst heb je een paar maanden achter de rug en dan kun je ook fair iets analyseren. Dit is alweer stemmingmakerij. Belachelijk.

Ajax 1960
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

De Telegraaf heeft Aad zijn pensioen weer bijgevuld.

The all blacks
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Buitenstaander die maar wat roept.

Blackie
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

meneer de Mos is zelf ook een paar keer in een ravijn gevallen dus Farioli zal er ook wel weer uit klimmen( als hij er inderdaad invalt, er daar zijn de meningen over verdeeld )

Dug out
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Analisten / journalisten hebben er baat bij om bommetjes te leggen en een smeuïg verhaal te verteller. Iedereen weet toch dat donderdag belangrijk is! Verder weten we niet wat er allemaal speelt qua transfers. Wel ben ik het ermee eens dat het erom gaat wat je doet in balbezit.

Hurricane.
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Kroes moet een statement maken en het contract van Franseco openbreken en met 5 jaar gaan verlengen. Dan heb je ballen.

Goku
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

😂😂😂

Sticks
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Hurricane? Zeg maar gebakken lucht.

boefje
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Degene die na Misluktitat de grote oorzaak is van deze ellende en nog steeds in het bestuur zit. Susan Lenderink, neem daar zo snel mogelijk afscheid van.

CG
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Om te beginne ligt de grote problematiek bij de bobo's van Ajax (directie, bestuur e.d.) Laat eerst de 6 a 8 personen daar vertrekken. Door hen loopt de problematiek bij Ajax helemaal naar de spelers en de fans toe. Ik dacht dat van Gaal bij de commissariaat zat, waarom doet hij dan géén adviezen geven om wél goed voetbal te doen bereiken voor ons? Wij de fans zijn en blijven altijd de dupe als er zoiets doet spelen. Echt schandalig dit. Hoe goed zou een olie sjijk Ajax maken ? Meerdere clubs die eigendom van hen zijn. Het is maar een voorbeeld !!!

Allback
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Er kan dus wel iets verstandigs uit De Mos komen. Grappig om te zien dat er nog wel vertrouwen is onder enkele Ajax supporters hier in de gedachtengang van de trainer. Er is echter geen enkele analist, sportjournalist of oud voetballer die de gedachten gang kan volgen tot nu toe.

Blackie
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

allback, er zijn genoeg sportjounalisten die van het spelletje weinig afweten en nooit tegen een bal hebben geschopt hoe moeten die dan iets zinvols schrijven

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Wat ik me dan altijd afvraag met zulke kwesties is dat die Farioli toch eerst uitgebreid geanaliseerd en gewikt en gewogen is om als trainer/coach bij Ajax aan de slag te gaan. Ajax zou dus 100% zeker moeten weten na al die gesprekken met hem dat ie andere ideeen voorstaat qua syteem dan men bij Ajax gewoon placht te zijn. Dus hebben al die "kenners" bij Ajax gewoon JA zitten knikken ( laten we maar accoord gaan dan kunnen we weer achteroverleunen voorlopig) of is er nu eens echt iemand bij die club die met de vuist op tafel gaat slaan dat het nu wel mooi is geweest, die teloorgang van een beursgenoteerde voetbalclub. On-voor-stel-baar !

Kramer
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Media zanikt alleen he, in Ajax zelf is letterlijk iedereen positief.. op de tribune hoor ik ook alleen maar positieve geluiden. Maar de media wilt graag negatief zijn, heb je over überhaupt een club hier een positief bericht gezien de afgelopen 3 dagen?

Wimpiefr
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Hahahaha ja daar is Aadje weer, Priske had ie ook al afgeschreven en hij heeft een glazen bol denk ik.... wat een clown deze fopspeen. Drank geeft meer vreemde inzichten dan je lief is Aad. Overigens is het netjes om als oud trainer(al heb ik er geen hoge pet van op, trainer de Mos) niet ieder andere trainer totaal af te serveren. Maar dat doen blaaskaken graag.. of niet Aadje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen