Geïrriteerde Ronald Koeman komt met zorgelijke uitspraak over Frenkie de Jong

19 juli 2024, 10:33   Bijgewerkt: 19 juli 2024, 10:54
Foto: © SPORT

Ronald Koeman heeft zich na de Koeman Cup 2024 in Barcelona zorgelijk uitgelaten over de toestand van de blessure van Frenkie de Jong. De bondscoach van het Nederlands elftal liet zich tegenover de Spaanse media kritisch uit over de rol van FC Barcelona.

De Jong raakte in april geblesseerd aan de enkel tijdens El Clasico. De Nederlander kwam hard in botsing met Federico Valverde en moest daardoor onder meer het EK met Oranje missen. Het ziet er nog altijd niet best uit voor de oud-Ajacied, zo weet Koeman. “Natuurlijk praat ik met hem, we kennen elkaar goed, hij maakt zich zorgen over zijn blessure”, begint de oefenmeester.

Artikel gaat verder onder video

Koeman had voorafgaand het EK hoop dat De Jong in actie kon komen, maar dit bleek uiteindelijk onhaalbaar na medische tests. “Hij heeft een zware blessure en we moeten afwachten hoe alles gaat. Ik wens hem veel succes en dat hij snel herstelt, maar hij is nog niet klaar om te spelen”, zegt Koeman, die Barcelona verwijt dat het te veel risico’s heeft gelopen. “Daar moeten wij de prijs voor betalen…”, zegt de bondscoach van Oranje bot.

“Ik denk dat ik veel meer weet dan jij. Hij zat niet in het ritme van de wedstrijden of training om de wedstrijden tegen PSG te spelen. Aan de andere kant begrijp ik het, want het was een heel belangrijk moment voor Barça, maar uiteindelijk wel was niet goed voor Frenkie’s gezondheid”, sluit Koeman af.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Niet PSV, maar Feyenoord is beste stap voor Memphis Depay’

Hans Kraay junior hoopt op een terugkeer van Memphis Depay in de Eredivisie, maar dan bij Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Haags boefje
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Zo zijn vele voetballers in een afgrond geraakt. Kiezen voor geld en grote club brengt veel ellende met zich mee. Volgens mij wil je gewoon lekker ballen en op gezonde wijze naar einde voetbalcarrière gaan. En ja, ik geef Koeman gelijk, het grote geld kan ook nog eens een goed voetballand als Nederland steeds maar weer kapot maken en het niet redden om een finaleplaats te halen. Daar bovenop komt ook nog de Fifa om de hoek die fouten maken. Dan de Var die geen goede analyse maken, zie de handbal van Saka. Nee, beste voetballers van Nederland, wees trots dat je goed bent in het voetbalspelletje en kies net even voor minder. Dan zullen wij, de Nederlandse voetballers vaker een finale winnend afsluiten.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Betaalt Koeman ook zijn meer dan vorstelijke salaris?

ERIMIR
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Het zit Koeman nog steeds dwars dat hij bij Barcelona niet geslaagd was en daar was ontslagen omdat hij er niet geschikt voor was om een topclub te coachen. Dat verbaast mij niet. Hij heeft dat ook bij het Nederlands elftal laten zien bij het ek. Dat je bij Koeman snel irritatie opwekt, weet half Nederland zo langzamerhand wel. Is nl 1 van de eigenschappen van een slechte coach, altijd de schuld bij een ander neerleggen. Je kunt de schuld van de blessure van De Jong niet alleen leggen bij de club. Hij had zelf ook een verantwoordelijkheid door niet zo lomp in te gaan bij de sliding van Valverde tegen Real Madrid. De blessure had hij zichzelf kunnen besparen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen