Zorgen om Ajax-aanwinst Traoré: ‘Hij is geen honderd procent zekerheid’

16 juli 2024, 08:50
Foto: © Imago

Ajax maakte maandag de terugkeer van Bertrand Traoré wereldkundig. Dat is een transfer met positieve en negatieve kanten, zo vertelt Voetbal International-verslaggever Lentin Goodijk. De aanvaller kan namelijk goed voetballen, maar is ook erg veel geblesseerd geweest.

“Het is afwachten hoe fit hij is”, geeft Goodijk aan in een video van Voetbal International. “De afgelopen drie jaar heeft hij nog geen kwart van de minuten gemaakt. In die zin is dat wel een klein risico, omdat hij ook een type speler is die met zijn explosiviteit snel tegen blessures aan kan lopen. Het is dus geen honderd procent zekerheid dat hij komend seizoen 34 wedstrijden alle negentig minuten gaat spelen.”

Artikel gaat verder onder video

Toch heeft Ajax een goede voetballer in huis gehaald, zo ziet ook de verslaggever. “Hij is goed in de een-tegen-een. Maar ook, en dat kennen we misschien minder van zijn eerste periode bij Ajax, het verdedigende gedeelte.” Francesco Farioli zou hebben gezien dat de Burkinees zijn verantwoordelijkheid neemt om mee terug te komen. Dat is belangrijk in de speelwijze van de Italiaan en doorslaggevend in de keuze hem naar Amsterdam te halen.

In gesprek met VI legde Farioli uit dat Traoré heel gemotiveerd op hem overkwam, wat ook een belangrijke reden was om hem te contracteren. “We hebben wat interessante gesprekken gehad”, vertelt de Italiaan. “Vanuit mij om mijn visie aan hem uit te leggen en natuurlijk om zijn feedback en gevoel te peilen. Het gedeelte waar ik blij van werd, was dat hij voelt dat zijn hoofdstuk bij Ajax nog niet gesloten was. Of in elk geval niet op de manier waarop hij dat wilde. Toen hij dat zei, zei ik: “Oké, we kunnen ophangen. Ik weet genoeg.” Vanaf daar is het vrij snel gegaan.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax-'miskoop' laat zich positief zien onder nieuwe trainer Farioli

"Zou het dan toch? Krijgt hij hem aan de praat?", vraagt Mikos Gouka zich af over een speler van Ajax.

Scoor maar liefst 50x je inzet bij winst van Ajax, PSV of Feyenoord in de Eredivisie

Scoor maar liefst 50x je inzet bij winst van Ajax, PSV of Feyenoord in de Eredivisie

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Ajax moet wat aankopen betreft (voorlopig) roeien met de financiële riemen die de club heeft. Belangrijk is dat op het sportieve vlak niet weer een rampseizoen plaats vindt. Positief en negatief bericht, dus eerst afwachten i.p.v. nu al voorsorteren met wat Traoré voor Ajax gaat betekenen.

Kkorat swatcat
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik snap dat er financieel niet zo heel veel mogelijk is deze keer, maar is dit dan de weg omhoog? Ik lees dat ze ook bezig zijn geweest met Mats Hümmels een speler van 34 die al 2 jaar duidelijk op de terugweg is,ik zou zeggen kijk naar spelers die de potentie hebben om een topspeler te worden, je hoeft niet perse aankomend jaar al kampioen te worden.

kib*
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

@Khorat, Mats Hummels heb ik in een andere reactie al af geserveerd. Hummels was bij Bayern en nu ook bij Dortmund matig, maar wel nuttig. Voor Ajax is hij inderdaad te oud en te duur.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen