Zorgen bij Priske na ruime oefennederlaag: ‘Rare dingen die ik de eerste weken niet heb gezien’

29 juli 2024, 09:23
Foto: © Imago

Brian Priske wist niet wat hij zag in de oefenwedstrijd van Feyenoord tegen Benfica (5-0 verlies). De keuzeheer geeft aan dat hij zijn ploeg totaal niet herkende met wat ze in de weken ervoor hebben laten zien.

“Op individueel gebied was het niet goed genoeg”, klinkt het oordeel van Priske bij Feyenoord ONE over met name de eerste achttien minuten. Daarin kregen de Rotterdammers liefst vier tegentreffers. “Er waren slechte acties, zeker in de verdediging.”

Artikel gaat verder onder video

Naast de individuele fouten stipt de Deense coach ook een ander probleem aan. “Tactisch was het niet perfect”, stelt hij. “Er waren rare dingen die ik in de eerste weken niet heb gezien.” Zo geeft hij het druk zetten, het verdedigen en het in de ploeg houden van de bal als voorbeelden. “In de eerste drie weken ging alles op de juiste weg, maar vandaag viel bijna alles tegen.”

Hoewel de wedstrijd tegen Benfica slechts een oefenwedstrijd besloeg, doet de nederlaag Priske wel pijn. “Op dit niveau mag je deze fouten niet maken, zeker niet tegen een ploeg uit de Champions League.” Feyenoord heeft woensdag nog een oefenduel met AS Monaco op het programma staan, waarna zondag het echte werk begint in Eindhoven met de wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Niet PSV, maar Feyenoord is beste stap voor Memphis Depay’

Hans Kraay junior hoopt op een terugkeer van Memphis Depay in de Eredivisie, maar dan bij Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen