Zo is de terugkeer van Enzo Fernández in kleedkamer Chelsea verlopen

30 juli 2024, 13:26   Bijgewerkt: 30 juli 2024, 13:43
Foto: © Imago/realtimes

Enzo Fernández heeft zijn excuses aangeboden aan spelers van Chelsea, zo weet Sky Sports. De middenvelder is door het stof gegaan nadat hij in de spelersbus van Argentinië een lied zong waarin de spelers van Frankrijk mede vanwege hun soms Afrikaanse achtergrond belachelijk worden gemaakt.

Fernández had vanwege zijn deelname aan de Copa América langer vakantie en keerde maandag terug bij Chelsea. Volgens Sky Sports heeft hij daarna onmiddellijk zijn excuus aangeboden bij de spelers, die het excuus zouden hebben geaccepteerd. Vervolgens zou hij hebben gegeten met zijn ploeggenoten.

Artikel gaat verder onder video

Behalve het maken van excuses heeft Fernández ook toegezegd een 'significant' bedrag te zullen doneren aan een nader te bepalen goed doel, dat tegen racisme strijdt. Chelsea zal eenzelfde bedrag doneren, zo weet de Britse zender. Er wordt inmiddels gesproken over de vraag waar het geld het best terecht kan komen.

LEES OOK: Ramaj lijkt transfer naar Chelsea te kunnen vergeten

Het lied dat Argentijnse spelers zongen, viel verkeerd bij Chelsea, dat met Wesley Fofana, Benoît Badiashile, Axel Disasi, Malo Gusto en Christopher Nkunku meerdere Franse spelers heeft van Afrikaanse komaf. Fofana reageerde al vernietigend op de actie van Fernández. Disasi zou, samen met aanvoerder Reece James, contact hebben gehad met Fernández in de afgelopen weken.

Chelsea kwam eerder met een veroordelend statement naar buiten. De speler ging zelf eerder ook door het stof.  De FIFA en de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL doen onderzoek naar het incident. Bij Chelsea liep een intern onderzoek, maar dat is inmiddels gesloten. De selectie van Chelsea bereidt zich momenteel in de Verenigde Staten voor op het nieuwe seizoen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Prima. We doen allemaal wel eens iets (heel) doms en het is maar goed dat in deze cancel-culture af en toe nog ruimte is voor een tweede (en zelfs derde) kans voor mensen.

Tinerfeño
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Allemaal voor de show en uit het oogpunt van eventuele strafvermindering en imagoherstel. Bewijs is dat hij nog geen week geleden in het River Plate stadion werd geëerd met hetzelfde, opnieuw door het publiek uit volle borst gezongen liedje en Enzo iedereen toezwaaide i.p.v. de microfoon te grijpen en het publiek zei te stoppen. Al die Argentijnen, echt stuk voor stuk, praten alles goed. Altijd en eeuwig.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen