Zeer moeilijke Feyenoord-kwestie: opvallende vergelijking met Ajax in 2013/14

29 juli 2024, 20:38
Foto: © Imago/realtimes

Het is nog altijd niet bekend wie komend seizoen de eerste doelman van Feyenoord wordt. De felle strijd gaat tussen Justin Bijlow en Timon Wellenreuther en Brian Priske maakt pas op 10 augustus, als de Rotterdammers hun eerste wedstrijd van het seizoen spelen tegen Willem II, zijn ‘nummer één’ bekend. Freek Jansen ziet gelijkenissen met Ajax in seizoen 2013/14.

De journalist van Voetbal International was te gast in de uitzending van Voetbalpraat van ESPN. De keeperskwestie bij Feyenoord was onderwerp van gesprek. “Het is een concurrentiestrijd die je niet vaak meer ziet bij topclubs. Het doet mij een beetje denken aan tien jaar geleden, met Jasper Cillessen en Kenneth Vermeer bij Ajax”, begint Jansen, die doelt op de felle strijd onder de lat tussen de oud-doelmannen van Ajax.

Artikel gaat verder onder video

“Dat het écht twee gelijkwaardige en goede keepers zijn, maar er één daarvan zwaar teleurgesteld achter gaat blijven”, gaat de journalist verder. Afgelopen zondag keepte Bijlow in de oefenwedstrijd tegen Benfica, maar dit wil niks zeggen. Ook de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen PSV heeft niks te maken met de definitieve keuze van trainer Priske.

Kees Kwakman denkt dat Wellenreuther uiteindelijk de eerste keus wordt onder de lat bij Feyenoord. “Ik denk dat ze Bijlow gaan verkopen. Dan wordt Wellenreuther eerste keeper. Ik vind het gek dat Wellenreuther drie weken geleden zijn contract verlengd en dan misschien tweede keeper wordt, terwijl hij dat niet wil”, zegt de analist.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wat gebeurt er als PSV – Feyenoord in een gelijkspel eindigt?

Mocht er geen winnaar komen na negentig minuten in de Johan Cruijff Schaal, wat gebeurt er dan?

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

redknap
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Feyenoord wil nooit betalen maar alleen maar zeiken over geld. Nu Atletico destijd met FC Twente inz. Zerrouki. Bah,bah.

Goku
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

🤣🤣🤣 de afgunst druipt er vanaf

Klantenservice
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ja, want 9 miljoen voor Ueda betalen valt ook onder 'nooit betalen'. En als een club aanklopt voor een speler, moet je altijd akkoord gaan met hoeveel ze bieden. Want anders is het zeiken. Heel het transfergebeuren is een spel. Uiteindelijk bepaald de verkopende club de prijs; accepteren ze een bod of willen ze liever dat een speler blijft (tenzij er een heel hoog bedrag op tafel komt). Over heel de wereld is daar strijd over tussen clubs

jurgen😎
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

We kunnen ook net als die andere club matige spelers kopen voor veel geld met lange contracten en een zgn messias uit het midden oosten. Mischien is dat wel de oplossing en doet Feijenoord het fout de afgelopen jaren.. Bedankt voor je geweldige inzicht , wat zouden we doen zonder jou....

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wellenreuther heeft bij getekend ook voor iets persoonlijks en niet omdat hem iets belooft is. Al kan het natuurlijk altijd gebeuren dat een bijlow weggaat Ik denk dat de media dat bewust niet meedeelt. Net als dat geertje nr 7 wil als hij bijtekend om een reden die niks met positie of weggaan te maken heeft .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen