‘Weghorst in de basis levert weerstand op bij Aké en Van Dijk’

9 juli 2024, 16:07
Foto: © Imago

Nederland moet woensdagavond tegen Engeland met Wout Weghorst in de basis starten, zo vindt Aad de Mos. Volgens de analist is dat een signaal naar de rest van de selectie en kan Ronald Koeman niet blijven bouwen op de spits als invaller. Toch verwacht hij dat dit niet bij iedereen goed zal vallen.

“Ik zou met Weghorst beginnen”, geeft De Mos aan in gesprek met Sportnieuws. “Dat is ook een signaal naar de groep toe. Vanaf het begin erop klappen en de Engelsen geen enkel gevoel geven dat ze iets kunnen doen.” Waar de wedstrijd tegen Turkije nog volledig werd omgedraaid door Weghorst in de rust te brengen, verwacht de oud-voetballer dat dit niet goed kan blijven gaan. “Je kunt niet blijven bijspijkeren met Weghorst, dat houdt een keer op. Dat kun je niet twee keer doen.”

Artikel gaat verder onder video

Volgens de voormalig trainer moet Koeman ervoor kiezen om Weghorst en Depay samen te laten spelen, zoals in de tweede helft tegen Turkije. “Het zat tegen de perfectie aan”, stelt hij. Toch verwacht hij ook dat dit tot tegenspraak zal leiden bij de verdediging van Oranje. “Het levert misschien weerstand op bij Nathan Aké en Virgil van Dijk, die pakten een gele kaart omdat ze meer ruimtes moesten verdedigen en meer in moesten grijpen. Daar wringt het schoentje. Maar Koeman moet nu doorpakken. Als hij wil winnen, moet hij aan zet zijn en niet de spelers laten meedenken.”

Ook het inbrengen van Micky van de Ven komt aan bod. Zijn snelheid kan namelijk een extra wapen zijn tegen de dreigende Bukayo Saka. Toch zou De Mos altijd met Aké beginnen. “Nee, dat zou ik nooit doen. Als hij het dan niet goed doet, ben je twee spelers kwijt. Ik zou altijd met Aké spelen. Die snelheid kan hij alleen gebruiken bij counters en Aké heeft ook snelheid”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van de Ven valt stil na geschiedenisvraag van Brit: perszaal barst in lachen uit

Micky van de Ven krijgt onbedoeld de lachers op zijn hand na een vraag van een Britse journalist.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Jullie kunnen van alles roepen, maar Koeman begint gewoon weer met het team waarmee hij de laatste wedstrijd begonnen is. Het zal wel weer niet om aan te zien zijn, net als vanavond bij de Fransen, maar we horen te juichen Afbraak van iets dat zo mooi was.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Aad de mos praat over bukayo saka.. maar vergeet effe dat er ook nog een Bellingham speelt daar en een Kane.. Vooral luistern naar Aad hij heeft oranje al hier gebracht.....

vleermuis
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

oh no..wil elke journalist mn dag verknallen ofzo..ik moet janken dat ik zo moet vertrouwen op een spits..die ehm bij een of andere degradatie kandidaat in de premier league met hangen en wurgen 3 goals maakt in de premier league..waren t er echt 3? en dan moet hij de hele wedstrijd in de spits staan tegen de creme de a creme van de premier league??ik vertrouw op koeman zn slogan..never change a winning team..hij lijkt erg standvastig daarin..en tuurlijk maakt weghorst daar deel van uit..ik loop niet graag vooruit op de finale..maar met 5 wissels ben ik natuurlijk fan van 5 spitsen in de finale..iedereen mag er in en allemaal knallen op dat goal van die mietjes..ik weet eigenlijk niet zo goed hoe er gewonnen moet worden van engeland..ze zullen ongetwijfeld wel lekker soepel samen spelen als team..ze kennen allen de druk van de premier league..laten we zo zeggen ik heb echt geen problemen met verlenging penalties..een rooie kaart is too easy..ik weet ook niet of t om individuele kracht gaat..ik vind t zo team versus team wie gaat er moe worden en maakt de foutjes

NOSAWA
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Hi Vleermuis, je vliegt alle kanten op😁

AbelGroeneveld16
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Waarom zie ik 2 anderen met dezelfde pf??? En om daadwerkelijk te reageren op bovenstaand artikel: Ik vind dat Weghorst als pinchhitter te goed is om hem in de basis te zetten, want als hij invalt heb je eigenlijk altijd die mentale voorsprong, en ook meteen dat vuur in de selectie van 'het kan nog'. Daarom ben ik van mening dat Weghorst gewoon als pinchhitter moet spelen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen