'Wout Weghorst bereikt persoonlijk akkoord'

30 juli 2024, 11:11   Bijgewerkt: 30 juli 2024, 11:22
Foto: © Imago

Wout Weghorst heeft heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Trabzonspor, zo schrijft de Turkse journalist Yagiz Sabuncuoglu op X. De spits is zodoende in afwachting van een akkoord tussen Trabzonspor en zijn club Burnley.

Zondag werd al duidelijk dat Trabzonspor belangstelling heeft voor Weghorst.  De Oranje-international sprak in het verleden al drie keer met de Turkse club, maar tot een overstap kwam het nooit. Deze zomer zou dat zomaar anders kunnen zijn, aangezien hij graag wil vertrekken bij het gedegradeerde Burnley. Eerder werd Weghorst ook aan FC Twente en Ajax gelinkt. De Enschedeërs haalden met Sam Lammers al een spits, terwijl de Amsterdammers wel nog geïnteresseerd zijn, maar nog niet kunnen toeslaan zolang niemand is vertrokken. Maandagavond viel in de Turkse pers ook de naam van Leicester City.

Artikel gaat verder onder video

Ook werd maandag nog een Nederlandse spits in verband gebracht met Trabzonspor: Luuk de Jong (PSV) zou op de kandidatenlijst staan bij de Süper Lig-club. Trabzonspor zou zelfs al hebben geïnformeerd naar de aanvoerder van PSV, die nog een contract voor een seizoen heeft in Eindhoven.

Weghorst heeft een verleden in Turkije. Hij werd in het seizoen 2022/23 door Burnley verhuurd aan Besiktas. Voor die club kwam hij tot achttien officiële wedstrijden, waarin hij negen keer scoorde. Aan de verhuurperiode kwam na een half seizoen al een vervroegd einde, toen Weghorst verrassenderwijs overstapte naar Manchester United.

Vriendin van Weghorst niet gecharmeerd van Trabzon

Vorige week stelde Mithat Halis, een bekende Turkse zaakwaarnemer die nauw betrokken is bij transfers binnen Turkije, dat Weghorst waarschijnlijk níét naar Trabzonspor gaat. De reden? Zijn vriendin Nikki van Esch zou niet gecharmeerd zijn van de overstap. Halis was in 2022 als intermediair betrokken bij de tijdelijke overgang van de aanvaller van Burnley naar Besiktas. "ik acht de kans klein dat het gaat gebeuren. De vriendin van Weghorst is niet gecharmeerd van het idee dat zij in Trabzon gaat wonen."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ruud van Nistelrooij oogst nu al lof bij Manchester United: ‘Geweldig dat hij hier is’

Manchester United-talent Joe Hugill is vol lof over zijn leermeester Ruud van Nistelrooij.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Dat zij ik toch dat hij niet naar ajax gaat net als zoveel namen die voorbij zijn gekomen voor ajax ze moeten het nu hebben van transfervrij spelers er is nu gewoon geen geld kunnen ze wel blijven spectaculaire met andere spelers voor ajax kansloos

ERIMIR
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Trabzonspor is wel Wout Weghorst zijn niveau.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

3e geworden in de competitie, voorrondes EL, opzich niet slecht. Ben wel benieuwd of hij het hier kan laten zien. Heb zelf een beetje het vermoeden dat de echte 'scherpte' er wel een beetje af is. Ben aan het einde van het seizoen benieuwd naar zijn cijfers!

ERIMIR
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Eerlijk gezegd ken die club niet zo goed, maar Turken voetballen altijd met het hart en laten op het technische vlak vaak steekjes vallen. Dat doet Weghorst ook, dus denk ik dat hij daar beter tot zijn recht komt.

CG
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Dan maar niet naar Ajax !!!

Gusa
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

De kans dat dit waar is schat ik op nihil. Het strookt niet met de berichtgeving in Nederland dat zijn partner absoluut niet naar Turkije wil verhuizen met hun 3 (spoedig 4) kids. Geloof niet dat onze Wout daar tegenin zou gaan xD.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Hij krijgt zijn gezin niet mee. Ik zou de Turkse media net zo serieus nemen als de Nederlsndse betweters.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen