Woerts: 'Deze organisatie hoopt te profiteren van mogelijk faillissement Vitesse'

14 juli 2024, 15:38
Foto: © Imago/Talpa/realtimes

Terwijl Vitesse koortsachtig bezig is het vege lijf te redden, hoopt men bij NOC*NSF te kunnen profiteren van een eventueel faillissement van de Arnhemse club, zo onthult sportmarketeer Chris Woerts. De sportkoepel zou er als de kippen bij willen zijn om het trainingscomplex van Vitesse op Papendal over te nemen zodra dat scenario werkelijkheid wordt.

"De soap bij Vitesse dendert door", schrijft Woerts op X - en daar is geen woord van gelogen. De club ontving eerder deze week voor de zoveelste keer uitstel van de KNVB, maar zal vóór 22 juli toch echt de zaken op een rij moeten hebben, wil het de proflicentie niet verliezen. De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch deed eerder op de zondag een dringend beroep op de KNVB om de club, die is opgericht in 1892, toch vooral niet ten onder te laten gaan.

Artikel gaat verder onder video

Mocht dat scenario tóch uitkomen, dan zou NOC*NSF volgens Woerts graag het trainingscomplex dat Vitesse op Papendal gebruikt, willen overnemen. De sportkoepel 'kijkt nieuwsgierig mee', schrijft de sportmarketeer, en zou dus toe kunnen slaan als de angst van iedereen die Vitesse een warm hart toedraagt bewaarheid wordt.

NOC*NSF heeft overigens al een deel van het complex in handen, maar zou dus graag uit willen breiden met het Vitesse-gedeelte. Dat wordt momenteel niet alleen gebruikt als trainingslocatie voor de hoofdmacht, maar ook voor de jeugdelftallen en de Jong-ploeg. Die spelen bovendien hun wedstrijden op het complex. Behalve vijf velden heeft Vitesse op Papendal ook een gebouwencomplex van vier verdiepingen in gebruik. Daar huist onder meer de medische staf, een deel van het kantoorpersoneel én het spelershome.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Voormalig PSV-publiekslieveling duikt op in shirt van Feyenoord

Een opvallende verschijning in de live-uitzending van de EK-talkshow van Broederliefde.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

NOC*NSF gunnen Vitesse het faillissement voor eigen belang. Is dit nu ons overkoepeld orgaan die juist op moet komen voor elke sporter, sportvereniging. Het is schande dat men over de rug van een ander zo durft te schrijven en een hoop uitspreken.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Het is wel Woerts die het zegt. En die zit er net zo vaak naast als dat het klopt wat hij zegt.

vleermuis
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

inkoppertjuhh..ik wil t trainingscomplex ook wel overnemen voor een euro..de hele mikmak vertegenwoordigd geen waarde meer op dit moment..fc vleermuis forever tegen nec..haha

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen