Woede na Ajax-vertrek: ‘Ik heb de directie laten weten dat ik het daar niet mee eens ben’

13 juli 2024, 12:58   Bijgewerkt: 13 juli 2024, 13:23
Foto: © Imago

Anton Scheutjens heeft tegenover het Eindhovens Dagblad een boekje opengedaan over zijn vertrek bij Ajax. De keeperstrainer, die afgelopen vier jaar in dienst was bij de Amsterdammers, staat momenteel onder contract bij VVV-Venlo, maar is nog altijd niet te spreken over de manier hoe Ajax met hem om is gegaan.

Scheutjens deed afgelopen seizoen een stapje terug uit de technische staf wegens gezondheidsredenen. “Ik kreeg voortdurend last van hoofdpijn en voelde me niet goed. Samen met mijn vrouw heb ik de beslissing genomen om tijdelijk een eind te maken aan de voor mij ongezonde situatie. Daarna gingen mijn lichamelijke klachten gelukkig snel weg”, vertelt de Brabander.

Artikel gaat verder onder video

Ajax had, nog voordat Scheutjens te maken kreeg met gezondheidsklachten, laten weten dat zijn contract verlengd zou worden. “Tot zijn verbazing vernam Scheutjens eind maart dat dat ineens niet mee zou gebeuren. In de overgang van de ontslagen technisch directeur Sven Mislintat naar Alex Kroes is plots gekozen voor een andere keeperstrainer: Jelle ten Rouwelaar”, valt er te lezen. Opvallend is dat Ten Rouwelaar alweer vertrokken is uit de Johan Cruijff ArenA voor een uitdaging bij Manchester United.

Scheutjens vertrok uiteindelijk met een slecht gevoel uit Amsterdam. “Ik rekende erop dat ik bij Ajax zou blijven, maar uiteindelijk ging de club dus niet met mij verder. Ik heb de directie laten weten dat ik het daar niet mee eens ben, maar ondertussen wilde ik toch graag een baan en benaderde VVV me”, licht hij toe.

Desondanks krijgt de keeperstrainer nog regelmatig bezorgde berichten over zijn gezondheid. Tegenover het ED geeft hij aan dat hij weer kerngezond is. “Mensen vragen of ik ziek ben, omdat dat kort geleden in een mediabericht opdook. Maar ik ben helemaal niet ziek”, verschaft hij duidelijkheid.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Groot transfernieuws zorgt voor woede bij Ajax-fans

Enkele fans van Ajax op X vinden dat de clubleiding een grote blunder heeft begaan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Wel een hele suggestieve kop FCupdate...

Klantenservice
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Prima aangepast 👍🏻

dilima1966
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ik ben er niet rauwig om dat Anton Scheutjens weg is totaal geen verbetering bij de keepers hij kwam over van Almere daar voor amateurs

FriesR
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Misschien moet hij eens in spiegel kijken ipv na trappen, je doet alsof je toptrainer bent, je komt van Almere hoor niet van Bayern of PSG en keepers zijn niet bepaald beter geworden sinds jij kwam en zal niet veel beter gaan bij vvv. Loser

KlaasJanH
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

who the f is deze clown dan?

Gust
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Kun je zien wat voor arrogante club het is, en hoe ze met mensen omgaan. Nou Anton maak je niet druk wie wil er nu bij zo'n amateurclub werken. Ik heb niks met VVV maar daar heb je nog kans dat je een keer een wedstrijd wint.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen