Wim Kieft sloopt Oranje-international: ‘Sterrengedrag achterwege laten en normaal gaan doen’

12 juli 2024, 19:50
Foto: © Imago/realtimes

Wim Kieft is niet te spreken over het gedrag van Xavi Simons. De middenvelder annex aanvaller van het Nederlands elftal besloot om na afloop van de verloren halve finale tegen Engeland de pers te negeren. Kieft ergert zich hier groen en geel aan, zo valt er te lezen in zijn column voor De Telegraaf.

Simons zette Oranje in de beginfase op voorsprong met een fraaie knal in de bovenhoek. Na afloop wilden de Nederlandse journalisten de doelpuntenmaker spreken, maar dit liep anders dan gehoopt.  “Het valt te hopen dat Xavi Simons snel volwassen wordt”, begint Kieft.

Artikel gaat verder onder video

“Met de kritiek op zijn gezicht en zijn gezichtsuitdrukking kan je niets. Alleen moet Simons af van dat gemakkelijke vallen en altijd die verongelijktheid, zeker als hij kritiek krijgt. Pers en kritiek horen erbij”, gaat de oud-spits verder. Volgens Simons zou de Nederlandse pers hem zelfs ‘kapot hebben gemaakt’.

“Laat iemand in zijn omgeving vertellen dat Simons dat sterrengedrag achterwege moet laten en normaal gaat doen. Dan komt het goed, want hij kan voortreffelijk voetballen”, sluit Kieft af.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van de Ven valt stil na geschiedenisvraag van Brit: perszaal barst in lachen uit

Micky van de Ven krijgt onbedoeld de lachers op zijn hand na een vraag van een Britse journalist.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

gtsb of niet 🤔
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ohoh kijk uit Wim Kieft

Hasi
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Alles in ordnung

Copa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Het niet willen praten met wie dan ook heeft niets te maken met sterrengedrag wel met menselijkheid Als jij je misdraagt tegenover mij dan heb ik alle recht om te zeggen dat ik niet met jou wens te praten. en dan kom je er goed van af. Als dit sterrengedrag is dan vertoon ik, een amateur voetballer op het laagste niveau en daar 1 niveau onder, sterrengedrag Misschien een idee als journalisten eens naar hun eigen gedrag/wangedrag gaan kijken Ze hoeven niet Hooidonk of Vaart te worden die bang zijn voor de publieke opinie en daarom maar slijmen en slijmen.

Ik ben niet Goku😂😂
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Als jij je werk niet goed doet krijg je commentaar en kritiek, en dat is ook bij een voetballer zo. Het engie verschil is dat de voetballer het van meerdere personen te horen krijgt en een stratermaker van 1, maar ja een stratermaker krijgt 40 of 50k per jaar en een voetballer miljoenen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen