Voorzitter Colombiaanse voetbalbond opgepakt na onrustige Copa América-finale

16 juli 2024, 09:46   Bijgewerkt: 16 juli 2024, 09:51
Foto: © Imago

Ramón Jeserún, de voorzitter van de Colombiaanse voetbalbond, is na de finale van de Copa América in de nacht van zondag op maandag opgepakt wegens vechtpartijen. De bestuurder zou na afloop van de eindstrijd, die met 1-0 werd gewonnen door Argentinië, een official hebben aangevallen.

De finale van de Copa América verliep onrustig. Zo werd de aftrap van het duel tussen Argentinië en Colombia met maar liefst tachtig minuten uitgesteld omdat grote groepen supporters zonder kaartjes naar binnen drongen in het Hard Rock Stadium in Miami Gardens. Daarbij werden verschillende fans onder de voet gelopen en raakten mensen buiten bewustzijn. Ook na afloop van de wedstrijd ging het mis, ditmaal rondom de Colombiaanse bondsvoorzitter Jeserún en diens zoon.

Artikel gaat verder onder video

Na de wedstrijd wilde de bondsvoorzitter het veld betreden voor de prijsuitreiking. Volgens EL TIEMPO weigerde een official Jeserún toegang te geven, waarna een ruzie ontstond waar ook geweld aan te pas kwam. Vervolgens is het tweetal gearresteerd, waardoor de bondsvoorzitter tijdens de prijsuitreiking niet op het veld te zien was.

Inmiddels zouden Jeserún en zijn zoon alweer zijn vrijgelaten nadat er borgsommen zijn betaald. Colombia wist de finale van de Copa América niet te winnen. In de verlenging was het Lautaro Martinez die de Argentijnen de trofee voor de zestiende keer bezorgde.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Finale neemt verschrikkelijke wending voor Messi: Argentijn in tranen, enkel ziet er zéér slecht uit

De finale van de Copa América nam in de tweede helft een dramatische wending voor Lionel Messi.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

En wat doen ze met Argentinie, nadat die in de kleedkamer racistische liederen zingen??????? schorsen voor het leven???????

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen