‘Voormalig doelwit van Ajax opnieuw in beeld voor overstap naar Amsterdam’

16 juli 2024, 10:37
Foto: © Imago

Ajax heeft interesse in de komst van Kamaldeen Sulemana, zo weet The Athletic. De Ghanees was in het verleden al dicht bij een overstap naar Amsterdam, maar toen trokken de hoofdstedelingen zich terug uit de onderhandelingen omdat de aanvaller te veel twijfelde.

Sulemana maakte in januari 2023 de overstap van Stade Rennais naar Southampton, maar wist daar nooit echt goed te landen. De aanvaller kwam in anderhalf jaar in Engeland 44 keer in actie, waarvan 21 als basisspeler. Daarin wist hij slechts twee keer het net te vinden, terwijl hij één assist leverde.

Artikel gaat verder onder video

Volgens The Athletic denkt Sulemana momenteel serieus na over zijn toekomst aan de Engelse zuidkust. Mocht hij besluiten te vertrekken, zou Ajax tot de mogelijke bestemmingen behoren. Daarvoor hebben de Amsterdammers wel concurrentie van onder meer AS Roma en OGC Nice, de oude club van Francesco Farioli.

In de zomer van 2021 was Ajax al dicht bij de komst van de Ghanese aanvaller. De aanvaller van destijds FC Nordsjaelland bevond zich al in Nederland voor zijn medische keuring, maar vroeg meermaals om uitstel voordat hij een definitieve beslissing moest nemen. Uiteindelijk besloten de Amsterdammers de deal stop te zetten, aangezien de club zestien miljoen euro voor iemand die twijfelt te veel geld vonden. In januari 2023 had ook PSV interesse in Sulemana, maar de Eindhovenaren moesten het afleggen tegen Southampton.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alex Kroes kan door zeer serieuze interesse een middenvelder slijten bij Ajax

Een uitgaande transfer naar de Bundesliga is mogelijk aanstaande voor Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Stuntploeg
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Toch weer een speler uit de hand van Farioli, zijn oude club heeft interesse en wij nu ook. Hoop dat t goed uitpakt anders komt het gezeik van vooraf aan weer terug.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

hoeveel vragen ze voor hem?

Ik ben niet Goku😂😂
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Snap de logica niet, deze man scoort in 44 wedstrijden 2x en 1x assist, terwijl Akpom in 32 wedstrijden 15 x scoort en 3x een assist aflevert. Misschien de leeftijd 22 tegen 28 jaar??

dilima1966
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Dat gaat niet gebeuren ajax moet het nu hebben over transfervrije spelers of voor weinig huren anders is er niets nu niet mogelijk en Sulemana heeft geen goede reputatie nu bij ajax

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen