Vitesse-fans beplakken bondsgebouw van KNVB en roeren zich bij oefenduel: ‘Ga weer aan tafel’

13 juli 2024, 19:54   Bijgewerkt: 13 juli 2024, 20:25
Foto: © Imago

Supporters van Vitesse hebben zich zaterdag flink geroerd. Na een protestactie in eer vandaag bij het bondsgebouw van de KNVB in Zeist kwamen ze 's avonds met een duidelijk statement voorafgaand aan het oefenduel tegen de Griekse topclub PAOK.

De Vitesse-fans kwamen het veld in Driel op met een spandoek met daarop de tekst ‘Overname van de baan? Tijd om terug gaan tafel te gaan!’. Om het spandoek kracht bij te zetten werd er op de middenstip symbolisch een tafel gezet waaraan werd ‘onderhandeld’.

Artikel gaat verder onder video

De licentiecommissie van de KNVB besloot op 25 juni om de licentie van de Arnhemse club per 9 juli in te trekken. Tegen dat besluit ging Vitesse in beroep, waarna afgelopen vrijdag duidelijk werd dat de beroepscommissie de Arnhemmers een week uitstel geeft om alsnog aan de eisen te voldoen om van start te gaan in de Keuken Kampioen Divisie.

Statement van Franke en Vitesse-supporters

Daarop liet Guus Franke, de beoogd eigenaar van Vitesse zich gelden met een boos statement. De Gelderse zakenman zou zich terugtrekken als de KNVB daadwerkelijk besluit om nog een week te wachten. Ook de Vitesse-fans zijn ‘verbijsterd’ over het besluit van de voetbalbond. De supporters vinden dat de voetbalbond de club in een ‘ijzeren wurggreep’ houdt door alle ‘eisen en onderzoeken’.

“Wij doen namens iedereen die Vitesse een warm hart toedraagt een dringende oproep aan de betrokken commissieleden: sluit jezelf alsjeblieft met zijn allen op in een hutje op de hei, samen met Guus Franke en de bestuurders van Vitesse”, valt er te lezen in het statement.

“Treedt elkaar tegemoet op basis van vertrouwen in plaats van wantrouwen. Iedere betrokkene is oud en wijs genoeg om te zien dat het niet zo ingewikkeld hoeft te zijn als je samen bereid bent om voor de oplossing te gaan. Het kan niet waar zijn dat een club van 132 jaar oud straks ten onder gaat in een bureaucratisch moeras terwijl de oplossing zó dichtbij is.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen stoort zich kapot en pakt Genee keihard aan: ‘Je hebt één hele nare en onbeschofte eigenschap!’

Johan Derksen uit zijn ongenoegen over een eigenschap van Wilfred Genee.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

bwoah t wordt treuriger en treuriger..100 man staan met graaf machines tassen geld aktes en telefoons om een put..allemaal gaan ze vitesse redden..vitesse is een klein jongetje in de put gevallen..1 persoon hoeft af te dalen en t jongetje te redden..denk je dat t gaat lukken??

vleermuis
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

mjah..ik help wat mensen uit de droom..vitesse heeft geen bankrekning en geen eigenaar..want schijnbaar is franke dus ook nergens eigenaar van..hij zegt t toe in de vorm van wat afbetalingen maar heeft als parry nu oook nog steeds niks..die franke houd gewoon van geld uit geven aan een potje voetbal ofzo..duur potje

Flamingo
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Vitesse is toch een zielloze club. Jarenlang een half stadion vol en nu moet het opeens allemaal gebeuren. Hou toch op.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen