Virgil Van Dijk uit de basis bij Oranje? 'Zelfs Harry Maguire heeft meer dynamiek'

1 juli 2024, 14:00
Foto: © Imago

Henk Spaan zou Daley Blind graag eens in de basis van het Nederlands elftal willen zien spelen. De journalist geeft in de Hard Gras Podcast aan niet onder de indruk te zijn van het verdedigende werk van Virgil van Dijk en Stefan de Vrij, waardoor hij het niet gek zou vinden als Koeman besluit om de verdediger van Girona aan de linkerkant van het hart van de defensie van Oranje te positioneren.

"Ik zou wel een lans voor Daley Blind willen breken. Hij is de enige die een fatsoenlijke pass door het midden kan geven", begint Spaan in de Hard Gras Podcast, waarna een van de tafelgasten zegt dat de oud-Ajacied dan op het middenveld moet gaan spelen: "Of op de plek van Van Dijk, of zeg ik nu iets heel ongepasts? Je hebt iemand nodig die deze pass geeft. De voorlaatste oefenwedstrijd speelde Blind centraal achterin, toen deed hij dat heel goed", weet Spaan zich nog te herinneren. Hij doelt op de wedstrijd van Oranje tegen Canada, toen Blind centraal achterin mocht spelen en Micky van de Ven fungeerde als linksachter.

Artikel gaat verder onder video

Spaan zou het prima vinden als Koeman ervoor kiest om Van Dijk naar de kant te halen voor Blind, maar vindt dat naast Van Dijk ook De Vrij beschikt een over een speelstijl heeft die hem niet zo goed bevalt: "Van Dijk en Stefan de Vrij, dat zijn echt twee van die libero's, die in hun laatste drie jaar nooit meer bewogen. Zelfs Harry Maguire heeft meer dynamiek", stelt de columnist. Tafelgast Frans Thomése is ook niet zo onder de indruk van Van Dijk: "Hij staat altijd op twee meter van de persoon die scoort. Op een of andere manier staat hij het dan altijd te regelen en staat hij te wijzen naar degene die het moet oplossen, maar die is er helemaal niet. Dat is hij zelf", zegt Thomése lachend.

De schrijver zou Van Dijk er echter niet uit halen: "Hij heeft wel bewezen dat hij het kan, dus in die zin zou ik niet zeggen om hem na een zwakke wedstrijd eruit te halen." Spaan had liever wel een wissel van de aanvoerder gezien, laat hij doorschemeren: Oké, jammer. Deze lobby is verloren" reageert hij op de laatste paar woorden van Thomése.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Satirische video van afgekeurd Oranjedoelpunt gaat viraal

Een satirische video van de goal van Xavi Simons tegen Frankrijk gaat viraal op sociale media.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Wout
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Het is maar goed dat Henk Spaan geen coach is dan. Wie leest zijn onzin eigenlijk? Altijd alleen maar schreeuwen om aandacht..

Dropkick
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Jij leest zijn onzin haha lol

Martin0345
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Aangezien het de aanvoerder is, lijkt het me de eerste naam die Koeman in zijn opstelling zet

Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Gekke Henkie mag ook zijn eigen mening hebben, net als iedereen. Of het nu echt voorpagina op deze site moet zijn is een tweede...

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Blind kan inderdaad passen maar of je er qua dynamiek en verdedigen op voiruit gaat mag je toch zeker betwijfelen. En zo sterk was Canada nu ook niet. Toch, meneer Spaan.

Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ben eigenlijk meer benauwd om de snelheid die je dan gaat inleveren, voetbaltechnisch en inzicht hoef je Blind niets meer te leren, maar zijn snelheid in de verdediging is funest

Dropkick
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Koeman moet vandaag de spelers de wedstrijd van Mexico vs Equador maar eens laten zien , dan weten ze wat passie en de wil om te winnen is.

Copa
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ongelooflijk, Nee, nee en nog eens nee. De tegenstanders hebben allemaal spelers die sneller zijn dan een raket. Je moet dus GEEN lange ballen, die Blind en Veerman inderdaad heel goed kunnen geven, als ze de ruimte krijgen). Kort spel met snelle buitenspelers.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

😂😂😂 Blind 🤣🤣🤣 en het ergste is dat ze het nog menen ook. Zou dan Wijnaldum ook in de basis zetten hoeft de tegenstander ook niet zo hard te lopen vanaf het middenveld tot de doel

Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik denk wel dat het dan een geschikte opstelling zou zijn voor de Nieuwjaarswedstrijd tegen de Koninklijke HFC, maar daar hebben we nu niets aan

Goku
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Nog een jaartje dan doen ze daar aan mee Beukemap😉

JacBlommerde3012
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat mankeren die oudjes allemaal ???? We leven NU en niet in 1988 !!!!

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Die van van Dijk speelt sinds zijn serieuze blessure minder dan voorheen. Dat hoor je in Liverpool ook van hun eigen supporters. Je kan, mag en je moet nooit iemand opstellen om wat hij voorheen kon dus om "Ricky de Ritselaar" ff op de bank of tribune plaats te laten is geen slechte zet. Wat Frans Thomése al zegt...hij zet iedereen "goed" neer maar voert zijn eigen taak niet meer naar behoren uit. En als ze een doelpunt tegen krijgen heeft hij altijd dezelfde blik in zijn oogjes, zo van..."Wat ging en deed ik nou weer fout"?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen