Virgil van Dijk onthult opvallende actie van Felix Zwayer na laatste fluitsignaal: ‘Dat zegt alles’

10 juli 2024, 23:25

Het Nederlands elftal werd woensdagavond door een laat doelpunt van Ollie Watkins in de halve finales van het EK uitgeschakeld door Engeland: 1-2. Scheidsrechter Felix Zwayer vertolkte een negatieve hoofdrol en stormde na het laatste fluitsignaal meteen van het veld.

“Het zegt alles dat de scheids zo snel naar binnen gaat”, zegt Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk na afloop voor de camera van de NOS. Zwayer is bij veel voetbalvolgers de gebeten hond na de wedstrijd tussen Nederland en Engeland. De Duitse scheidsrechter ontvangt veel kritiek om beslissingen die uitvielen in het nadeel van Nederland. De kritiek gaat onder meer over de dubieuze penalty die Zwayer in de eerste helft toekende aan de Engelsen, na een vermeende overtreding van Denzel Dumfries op Harry Kane.

“Maar om daar de schuld aan te geven: ik weet het niet”, gaat Van Dijk mijmerend verder. “Ik moet hier ook staan, maar ik weet helemaal niet wat ik moet zeggen. Het doet zoveel pijn”, zegt de verdediger met overslaande stem.

“Als je zo laat in de wedstrijd nog een doelpunt tegen krijgt, is dat verschrikkelijk. Het was een mooi gevecht, maar we staan hier met lege handen. Dat doet heel veel pijn. Heel veel pijn. Je steekt er alles in, iedereen geeft alles. Als die bal dan in de laatste minuut zo valt, is dat klote. Sorry”, aldus Van Dijk.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

• Ticketshop

canabaz51
Link gekopieerd!
    55
    + 1
avatar

We kunnen wel discussiëren over de scheidsrechterlijke dwaling, wat in het voetbal gebeurt, maar na een goed begin in de 1e vijftien minuten, speelde Oranje belabberd als de wedstrijd tegen Oostenrijk. Driekwart van het spel speelde zich op de Nederlandse helft gespeeld! En een aanvoerder die de bal structureel breed speelt of naar de keeper toont geen voorbeeld. De spirit, zoals-als je dat mag vergelijken- Max Verstappen in de F1 ontbreekt in dit elftal. Aanvallend en de tegenstander op haar eigen helft onder druk zetten was ver te zoeken. En dan heb ik het nog niet over de wissels; waar blijft Van der Ven etc? Leer van hoe Spanje in haar wedstrijden en het in de finale doet. Louis van Gaal heeft deze wedstrijd tenenkrommend moeten aanzien. Maar laten we dit gauw vergeten en een mooie zomervakantie tegemoet zien! Fijne dag allen.

Humaxima
    30
    + 1
avatar

Zal wel allemaal maar dat rechtvaardigt nog niet dat je zo fluit. Kwalitatief mindere team dan UK, maar wil niet zeggen dat je als team je moet laten afslachten. Ze konden kennelijk in de 1e helft de energie niet opbrengen.

AbelGroeneveld16
    60
    + 1
avatar

Eigenlijk moet deze wedstrijd overgespeeld worden met een andere scheidsrechter, maar goed, dat gaat waarschijnlijk toch nooit gebeuren, nu maar hopen dat Nederland het op de Olympische Spelen beter gaat doen