Sutalo plaatst Ajax in lastig parket: 'Kroaat mag vertrekken maar wees al vijf geïnteresseerde clubs af'

23 juli 2024, 08:18   Bijgewerkt: 23 juli 2024, 08:29
Foto: © Imago

Ajax wil deze zomer afscheid nemen van Josip Sutalo, maar stuit vooralsnog niet op medewerking van de speler zelf. De Kroatische verdediger ligt in Amsterdam nog vast tot medio 2028 en is niet van plan na één seizoen alweer te gaan vertrekken, waardoor hij volgens Voetbal International inmiddels al vijf geïnteresseerde clubs de deur zou hebben gewezen.

Sutalo kwam afgelopen zomer voor liefst 20,5 miljoen euro van Dinamo Zagreb naar Ajax, dat onder meer Bayer Leverkusen en het Italiaanse Fiorentina aftroefde. Door bonussen zou de transfersom die de Amsterdammers betaalden nog verder op kunnen lopen tot 23,5 miljoen. De verdediger tekende bij Ajax een vijfjarig contract, maar maakte nauwelijks indruk in zijn eerste seizoen.

Artikel gaat verder onder video

De Amsterdammers zouden dan ook hebben besloten dat het voor alle partijen het beste is als Sutalo deze zomer zijn heil elders zoekt, weet VI-verslaggever Tim van Duijn. Ajax wil doorselecteren - de nieuwe hoofdtrainer Francesco Farioli ziet op de positie van de Kroaat graag zijn landgenoot Daniele Rugani overkomen van Juventus - maar kampt met financiële beperkingen waardoor de transfervrije Bertrand Traoré vooralsnog de enige zomeraanwinst is gebleken.

Sutalo zelf ligt echter nog altijd dwars: "Hij heeft in een gesprek met Farioli laten weten dat hij liever bij Ajax blijft. Om die reden zou hij clubs als OGC Nice, AFC Bournemouth, Lazio Roma, AS Roma en Fiorentina al de deur hebben gewezen, terwijl inmiddels ook Champions League-deelnemer Bologna interesse in hem begint te tonen", weet Van Duijn.

Dilemma
Het plaatst Ajax in een lastig dilemma, vervolgt de verslaggever. Het valt namelijk niet uit te sluiten dat Farioli de tegenvallende aankoop alsnog aan de praat krijgt, waardoor zijn marktwaarde 'de lucht in zal schieten'. Van Duijn trekt in dat opzicht een parallel met Georges Mikautadze: "Had de Georgiër niet veel meer kunnen opbrengen als Ajax meer geduld had gehad?"

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alex Kroes kan door zeer serieuze interesse een middenvelder slijten bij Ajax

Een uitgaande transfer naar de Bundesliga is mogelijk aanstaande voor Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Dan kunnen er wel zeker meer weg, simpel het lijstje Alfabetisch afgaan....lijkt me

kib*
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

"Ajax kan de miskopen annex eigen spelers niet aan de straatstenen kwijt" Dit is een steeds terugkomende zin in berichten van reageerders hier op FCUpdate die geen fans van Ajax zijn. Wat is de waarheid ? Nu Sutalo in het nieuws, gisteren bericht over Sosa. Zo zie je maar weer, dit bewijst en bevestigt eens te meer dat het beweren van onwaarheden tegen de club Ajax, worden/zijn nu gelogenstraft. Ik verwacht dat ook voor andere spelers van Ajax er belangstelling zal zijn. Dat Sutalo bij Ajax wil blijven, omdat hij in Amsterdam het goed heeft is een drogreden. Bij één van de belangstellende clubs zal Sutalo het financieel, sportief (Bologna/CL), betere status dan bij Ajax blijven, kunnen krijgen. Ajax is volgens de zuurpruimen toch niet veel ( KKD-niveau), wie wil nou spelers van Ajax kopen ? Een reden voor Sutalo kan zijn dat hij veel vertrouwen in de capaciteiten van Farioli als de man die hem 'groter' kan maken, ziet. Van mij mag Sutalo zo snel als mogelijk verkocht worden, immers er is bij Ajax een goede achterste linie met Hato, Kaplan, Janse, Bouwman, Rensch of een nieuwe speler er bij, in de maak. Als Sutalo steken laat vallen dan moet hij maar bankzitter worden. Het is toch verheugend te constateren dat er belangstelling voor veel spelers van Ajax is: Brobbey, Bergwijn, Akpom, Sosa, Forbs, Taylor, Mannsverk, Ramay (?), Rulli. Ajax bevindt zich nu in een wederopbouw, veel talenten en misschien nieuwe spelers zijn in aantocht, het kost tijd en veel inspanning van zowel de beleidsbepalers, bestuurders, mensen in het veld als van de spelers om Ajax weer naar een acceptabel niveau te kunnen brengen. Om te beginnen moet in het volgende seizoen een en ander al zichtbaar zijn. Ik ben daar optimistisch in.

Kolie
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Helemaal mee eens

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Deze man heeft alles fout over ajax al jarenlang . En loopt nu weer de ajaxkenner uit te hangen . Van keizer tot mislintat ,vpraag tot nu weer kroes. De redding is /was steeds aanstaande . Al zijn aanbevelingen ,verdedigen van spelers bestuursleden het is allemaal niet uitgekomen en het was pijnlijk . Maar meneer komt nog steeds met lange onzinverhalen . En hij heeft nog steeds in zijn gedachten het idee dat hij het spelletje ziet ,en de man is hier op de site . Ik ben daar optimistisch in zegt hij ja al 2 jaarl ang bij elke lul die aangesteld is geweest .

Vito
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Begrijp k goed. Bournebouth, nice zijn geen aansprekende clubs.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen