Vertrouwen bij Vojvodina in aanloop naar Ajax-thuis: 'We kunnen deze grote club uitschakelen'

31 juli 2024, 14:45   Bijgewerkt: 31 juli 2024, 14:53
Foto: © Ziggo Sport

Ajax speelt donderdagavond de returnwedstrijd tegen het Servische Vojvodina in de kwalificatierondes van de Europa League. Bij de laatstgenoemde club zijn ze, ondanks het 1-0 verlies in Amsterdam, vol vertrouwen over hun eigen kansen om een ronde verder te komen.

De Amsterdammers kwamen afgelopen donderdag moeizaam voor de dag en speelden niet veel beter dan de Servische opponent. Een kopdoelpunt van Branco van den Boomen, vier minuten voor tijd, was nodig om een overwinning af te dwingen. De keeper van Vovjodina, Lazar Carevic, was blij met het optreden van zijn ploeg. Tegen het Servische Zurnal zei hij: "Ik geloof dat we de fans en voetbalsupporters in Servië positief verrast hebben met de manier waarop we tegen Ajax speelden. We zakten niet in, zetten goed druk en zorgden ervoor dat spelers van de tegenstander simpele ballen moesten inleveren."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Vojvodina - Ajax op tv: hoe laat en op welke manier is de wedstrijd te zien?

Volgens de doelman was de onbekende status van Vojvodina voor de Servische ploeg een groot voordeel. "Ik ben ervan overtuigd dat zelfs de Nederlanders dit niet hadden verwacht, omdat wij voor hen vrij onbekend waren. In de tweede deel van de eerste helft was Ajax voortdurend dreigend, maar wij hebben die fase doorstaan. Er was reden genoeg om tevreden te zijn. Vojvodina presteerde zich als een uitstekend team, dat in staat was om Ajax in alle opzichten te evenaren. We zagen dat we met ze konden wedijveren." Voor Carevic viel niet alleen het technische niveau van Vojvodina op, maar ook de conditie van zijn elftal. "Ik was er bovendien van onder de indruk hoeveel mijn teamgenoten gelopen hebben. Dit bewijst dat we deze zomer een fenomenale voorbereiding hebben gehad en dat onze technische staf een uitzonderlijk programma heeft bedacht. De spelers hebben ook hun stinkende best gedaan. De returnwedstrijd staat nu voor ons, ik hoop dat we het nog mooier kunnen maken."

LEES OOK: Ochtendkranten over Ajax: ‘Stortvloed aan kansen, trekker overhalen een ander verhaal’

Volgens Carevic is er weinig kans dat Ajax Vojvodina nog zal onderschatten. "Zonder twijfel zullen de Nederlanders ons nu veel serieuzer nemen. Daar moeten we ook op voorbereid zijn. Ik denk dat het het belangrijkst is dat we niet met zijn allen richting het doel van de tegenstander rennen, maar dat we geduldig blijven en slim spelen. Ajax is nog steeds de grote favoriet, dat is duidelijk, maar wij mogen zeker dromen en hoop hebben. We kunnen deze grote club uitschakelen, maar dan zullen we minimaal 20 tot 30 procent beter moeten spelen dan in Amsterdam. Ik ben ervan overtuigd dat het kan."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wout Weghorst heeft aan zeven woorden genoeg om Ajax te omschrijven

De door Ajax begeerde Wout Weghorst staat open voor een terugkeer in Nederland.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ajax moet toch een tandje bij zetten tegen Vojvodina

Brigges
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ajax is al lang geen grote club meer en gaat dat voorlopig ook niet worden. Uitschakeling betekent meteen het einde van deze gekke Italiaan waar ik geen enkel vertrouwen in heb .

ERIMIR
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Dit lijkt typisch een reactie van iemand die geen fan is van Ajax en die niet goed onderbouwd is. Het klopt dat Ajax geen grote club is in Europa, maar ze zijn zeker een grote club in Nederland. Trainer Farioli is slechts enkele weken actief bij Ajax. De oefenwedstrijden en de eerste Europese wedstrijd onder zijn leiding zijn naar tevredenheid verlopen.

Martin0345
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Goh, het zou raar zijn als ze zeiden: ''We zijn kansloos, het is niet anders en we gaan ons opmaken voor Maribor in de Conference League''.

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ajax wint daar, al zal niet makkelijk gaan

CG
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ook daar kunnen we met 1-0 ( dus 0-1) winnen van ze. Het gaat om de overwinning !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen