Verbijsterend: Agnese Bonfantini verdient applaus, maar krijgt rood tegen Oranje Leeuwinnen

12 juli 2024, 22:52
Foto: © NPO3

Een opvallend moment vrijdagavond in het EK-kwalificatieduel tussen de Nederland Vrouwen en Italië (0-0). De Italiaanse speelster Agnese Bonfantini werd in de absolute blessuretijd met tweemaal geel van het veld gestuurd, na een ogenschijnlijk feilloze tackle op de bal.

Viviane Miedema stormde vrijdagavond in de slotfase van de wedstrijd af op het doel van Italië. De spits van de Oranje Leeuwinnen werd dicht bij de achterlijn ogenschijnlijk reglementair gestuit door Bonfantini, maar scheidsrechter Tess Olofsson floot voor een overtreding en toonde de Italiaanse zelfs haar tweede gele kaart van de avond.

Artikel gaat verder onder video

De beslissing van Olofsson leidde tot verbijstering bij NOS-commentator Frank Wielaard. “Twee keer geel is rood, hè. Maar is dit dan niet op de bal? Dit is gewoon een tackle op de bal. Ja, ze raakt Miedema ook, zeker. Maar die gele kaart is schromelijk overdreven”, aldus Wielaard.

Met een speelster minder op het veld hield Italië Nederland overigens op een doelpuntloos gelijkspel.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Topscorers EK 2024: de stand in de strijd om de Gouden Schoen

Hier vind je de volledige stand in de strijd om de Gouden Schoen van het EK 2024.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Cookee
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik vond de reactie van commentator Wielaart merkwaardig, de Italiaanse maait Miedema's benen onderuit en raakt dan de bal. Wielaart legt de regel heel vreemd uit. Volgens mij is de regel de bal raken waarbij daarna contact is. Maar dit geval wordt Miedema neergemaaid en is er pas achteraf contact met de bal. Van mij mag dat direct rood zijn, maar het werd dus 2x geel. Overigens zeer genoten van de snelheid van het spel van de dames, ongeveer 3x zo snel als de mannen. Zijn uitleg is vergelijkbaar met Wielaart een knal in zijn gezicht geven en daarna over de bol aaien, met de opmerking, niets aan de hand want ik heb je geaaid.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen