Veelbesproken Omgba heeft transfer te pakken en vertrekt alsnog bij NAC

22 juli 2024, 18:18
Foto: © Imago

Aimé Omgba heeft zijn transfer naar KAA Gent toch te pakken, zo meldt De Telegraaf maandagavond. De aanvallende middenvelder moet enkel nog de medische keuring doorlopen in België, waarna hij voor een bedrag van 2,8 miljoen euro vertrekt uit Breda. Dat kan middels bonussen nog met 300.000 euro oplopen.

Lang leek het erop dat Omgba niet zou vertrekken bij NAC. De promovendus zou een bod van 2,5 miljoen euro van Gent hebben afgewezen, wat de sterspeler van de Bredanaars woedend maakte. In gesprek met De Telegraaf haalde hij vervolgens hard uit naar de Brabanders, terwijl ook Pierre van Hooijdonk het moest ontgelden. Zo raadde de Belg spelers aan om vooral niet naar NAC te gaan.

Artikel gaat verder onder video

Omgba kreeg van NAC een straf opgelegd en de Belg dreigde met het beginnen van een arbitragezaak. Uiteindelijk leidde dat ertoe dat de Bredanaars bereid waren te onderhandelen. Ruim een week na het interview heeft hij zijn transfer toch te pakken. De clubs bereikten eerder op de maandag een mondeling akkoord over de overstap naar Gent, waar hij een meerjarige verbintenis ondertekent.

Voor NAC betekent de transfer van Omgba een nieuw clubrecord. Op dit moment is de overstap van Nemanja Gudelj in 2013 naar AZ met drie miljoen euro de duurste uitgaande transfer. Daar zal de transfersom van de Belg middels de volgens De Telegraaf praktisch gegarandeerde bonussen overheen gaan.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vandaag Inside hakt in op Virgil van Dijk: 'Hij stoort me het meest van allemaal'

Virgil van Dijk ontvangt snoeiharde kritiek in de uitzending van Vandaag Inside Oranje.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen