Van der Vaart en Van Hanegem halen voetballer volledig door de mangel

15 juli 2024, 13:14
Foto: © Imago/NOS/Realtimes

Willem van Hanegem en Rafael van der Vaart hebben na afloop van de EK-finale tussen Spanje en Engeland Declan Rice met de grond gelijk gemaakt. De Engelse middenvelder heeft tijdens de finale - maar ook in andere wedstrijden op dit EK - een zwakke indruk achtergelaten op de twee analisten.

Kort na afloop van de finale tussen Spanje en Engeland (2-1) begon Van der Vaart in het programma Studio Fussball over Rice. De oud-speler van Ajax en Tottenham Hotspur begrijpt niet dat Rice voor ruim honderd miljoen naar Arsenal is gegaan, als dit is wat hij op de mat kan leggen: "Wat doet hij? Hij komt een bal ophalen om deze terug te geven aan John Stones. Hij is nutteloos. Als je echt 100 miljoen euro waard bent, dan moet je een bal naar voren kunnen spelen", vindt Van der Vaart.

Artikel gaat verder onder video

Van Hanegem schrijft in zijn column voor het Algemeen Dagblad hetzelfde op. Hij kijkt al met veel verbazing naar het defensieve spel van de Engelse nationale ploeg, maar Rice komt in dat geheel ook nog eens als allerslechtste naar voren: "Die topspelers liepen allemaal maar achteruit te rennen om te voorkomen dat ze een doelpunt tegen zouden krijgen", begint Van Hanegem in zijn column. Met als dieptepunt Declan Rice, waar sommigen een geweldenaar in zien maar ik toch vooral iemand die alle ballen zo veel mogelijk achteruit speelt", schrijft Van Hanegem.

De columnist denkt dat Gareth Southgate er dan voor kiest om Rice wegens andere redenen op te stellen, maar ook dat blijkt niet het geval: "Dan moet hij haast wel duelkracht hebben zou je denken, maar herinner je dan nog even de 1-0 van Nederland tegen de Engelsen. Xavi Simons pakte de bal echt heel simpel van hem af en scoorde", doelt hij op de openingstreffer van Oranje tegen de Engelsen, waar een fout van Rice aan voorafging.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 NOS Studio Fußball haalt uit naar Oranje-international: ‘Dit kan niet in het Nederlands elftal’

Aan tafel bij Studio Fußball wordt een harde conclusie getrokken over een basisspeler van Oranje.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Zadkine
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ze zochten een type Henderson. Een type zoals the Beatles maar dan zonder Paul en John.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen