Van der Sar heeft slechts één woord nodig om crisis bij Ajax te omschrijven

29 juli 2024, 08:20
Foto: © RTL4

Edwin van der Sar ziet de toekomst van Ajax met vertrouwen tegemoet. De voormalig algemeen directeur noemt de gebeurtenissen in het afgelopen jaar ‘ongelooflijk’, maar heeft ook vertrouwen in de mensen die nu in de Johan Cruijff ArenA werken.

In het programma Humberto à Paris krijgt Van der Sar de vraag hoe hij aankijkt tegen de sportieve crisis. “Het eerste halfjaar na mijn hersenbloeding ben ik drukker met mezelf bezig geweest”, geeft hij toe. “Ik heb wel contact gehad met mensen binnen de club, supporters en anderen. Het is ongelooflijk wat er is gebeurd.”

Artikel gaat verder onder video

Volgens de oud-doelman was er bij Ajax sprake van ‘een bal die niet is gestopt met rollen’, waarmee hij doelt op mensen die weg zijn gegaan of moesten vertrekken. “Er gingen heel veel mensen weg, maar ik weet zeker dat er ook heel veel goed staat. Met de nieuwe trainer moet het op het veld weer gaan klikken”, zegt Van der Sar over Francesco Farioli.

Zelf kijkt Van der Sar terug op een mooie periode in Amsterdam. “Ik heb tien à elf fantastische jaren gehad bij Ajax. De laatste twee jaren waren alleen echt heel pittig. Uiteindelijk wilde ik andere dingen gaan doen in mijn leven. Ik wilde meer vrije tijd en meer gaan reizen.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Speler van Ajax verbijt zich: 'Hij zit vol frustratie, waar ben ik in beland?'

Een speler van Ajax zat ‘vol frustratie’ op de tribune bij Ajax – FK Vojvodina, vermoedt Ronald de Boer.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Edwin28
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik had sorry verwacht

Robanja09
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Kijk Edwin,als je TDMark en de door hem geïntimideerd Ajax- dames bij je had geroepen en van Mark had geëist excuses te maken dan was al die ellende en Ajax-verval te voorkomen geweest.Als AD- Ajax heb je toen VRESELIJK gefaald!

Dennis B.A.R. Snoeren
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja, jij zegt precies wat ook mijn gevoel is over héél de situatie! En baal daar enorm van, Ajax had dit gewoon intern kunnen en moeten oplossen met Marc Overmars.. Toen hij weg is gemoeten, is het kaartenhuis daarna ingestort!

CG
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Tsja, het tij kan keren !!!

Laurens1
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ach na zijn infarct komt er nog meer onzin uit dan ervoor! Één van de mensen welke schuldig is aan de misère bij Ajax. Gelukkig straft God meteen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen