'Niemand dacht aan de vijfde plek bij Ajax, we verdienen meer respect voor onze prestaties'

3 juli 2024, 15:04   Bijgewerkt: 3 juli 2024, 15:33
Foto: © Imago

Michael Valkanis snapt niet waarom de prestaties van Ajax tijdens het afgelopen seizoen zo negatief zijn belicht. De Australische assistent van John van 't Schip weet dat weinig Ajax-fans dachten aan een vijfde plek, toen het duo in Amsterdam aan de slag ging en de ploeg onderaan de ranglijst bungelde.

Valkanis lijkt hiervoor én de media én de fans de schuld te geven, zo geeft hij aan bij Voetbal International. "Aanvankelijk hadden we goede resultaten en gingen de supporters weer achter de ploeg staan, daarna ging het een tijdje minder. In voetbal is het echter ook zo dat, los van de filosofie en clubgeschiedenis, bestuurlijke rust zo belangrijk is. Hoe langer dat duurt, hoe moeilijker het wordt." De Amsterdammers kenden ook niet alleen sportief, maar ook qua directie een heel moeizaam seizoen. Het begon met de onrust rondom Sven Mislintat, waarna later ook trainer Maurice Steijn de laan uit werd gestuurd.

Artikel gaat verder onder video

Volgens de rechterhand van Van 't Schip werd er het afgelopen seizoen te vaak en op een verkeerde manier over Ajax geschreven. "De media waren kritisch en creëerden dingen, dat maakt het lastiger voor spelers. Ik lees verder niet veel kranten, maar ik weet wel dat Ajax nou eenmaal goed verkoopt en aantrekkelijk is voor media om over te schrijven. De dingen die ik wel las waren vaak negatief en verdraaid. Zo voelde het soms."

Valkanis gelooft dat het verwachtingspatroon onterecht heel hoog was. "De problemen van Ajax zijn niet ontstaan toen wij instapten, maar waren er al langer. Toen we het beter op de rit kregen, dachten veel mensen dat we misschien ook wel derde konden worden. Vanaf dat moment leek het erop dat mensen van buitenaf zich tegen de ploeg en de trainer zijn gaan keren en overdreven kritisch waren. Toen John en ik instapten, dacht überhaupt niemand aan de derde plaats of zelfs de vijfde plaats. Het ging er puur om dat we weer wedstrijden zouden gaan winnen. Ik vind dat er iets meer respect mag zijn voor wat we gepresteerd hebben bij Ajax. Nu is het aan de club om de volgende stap te zetten."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alex Kroes dreigt de plank volledig mis te slaan bij Ajax

"Dit zou écht een enorme fout zijn", klinkt een waarschuwing aan Ajax van Tomislav Filipovic.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ik weet niet wat die griek daar nog bij Ajax doet hoor .

Martin0345
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Volgens mij verwachtten veel fans nog een 3e of 4e plek in januari, omdat ze toen in een goede reeks zaten. Dus dan snap ik wel dat het alsnog tegenvalt.

Storm
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Van 't Schip heeft het nog aardig gedaan met het bereiken van de 5e plek maar meer zat er gewoon niet in. Dat de media aan stemmingmakerij doen en zaken soms verdraaien is gewoon een gegeven. Loslaten en doorademen. Ajax moet ook gewoon door en gewoon het beste eruit proberen te halen het komend seizoen. Om een landstitel doe je waarschijnlijk nog niet mee, maar je kunt wel proberen wat hoger te mikken dan die 5e plek.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Ik denk dat ze nog best kunnen gaan verrassen en bovenin mee gaan draaien. Wellicht ook een stukje hoop, want ik vind het ook wel tof als er tot de laatste speeldagen meerdere teams nog kans maken op de eerste plek. Zou toch tof zijn? Drie, vier, misschien wel 5 ploegen die tot het laatste moment strijden 😍

0laf
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Makkelijkste wat er is, media de schuld geven. Veel succes ajax.

Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Vindt het dus niet echt getuigen van een juiste instelling als je blijkbaar nog blij bent met een 5e plaats en je niet snapt waarom de prestaties van Ajax tijdens het afgelopen seizoen zo negatief zijn belicht. Al met al is het in totaal niet goed genoeg als Ajax zijnde en dat moet je gewoon toegeven, en let wel ik ben een Ajax support

Copa
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

och, zo lastig is dat toch niet. Laatste plek. Nog nooit voorgekomen. Verwijzingen naar grote clubs die gedegradeerd zijn. Voortdurend wijzen op miskopen, voortdurend spelers negatief belichten geen enkele speler uitgezonderd. Krantje die niet als eerste de nieuwtjes kreeg Een trainer die onder vuur lag omdat hij zich verrijkt had bij een van zijn vorige werkgevers. Bewijs was niet te leveren, maar de persoon die dit zij wist het zeker. Een TD die weg moest, zijn opvolgers dan. Een kreeg een burn out de ander kon het niet aan, omdat hij niet hoervoor was aangesteld. Een nieuwe AD, die gelijk onder vuiur kwam te liggen, omdat hij schoon schip wilde maken. Tja dan moesten er koppen rollen, dat wilde men niet en de stok was gevonden. Een lid van de RvC die maar op de voorgrond wilde treden koste wat het kost Ik vind het ONGELOOFLIJK KNAP dat Schip ondanks dit allemaal rustig bleef zitten en de club overeind heeft gehouden. Ik kan me geen tweede persoon voor stellen die dit allemaal aan zou kunnen. En als kers op de taart voorrondes EL

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen