Driessen pleit voor ‘grote schoonmaak’ en noemt vijf Oranje-internationals die het veld moeten ruimen

15 juli 2024, 08:33
Foto: © Imago/realtimes

Ronald Koeman moet voor het Wereldkampioenschap van 2026 in de Verenigde Staten, Canada en Mexico een ‘grote schoonmaak’ houden in het Nederlands elftal, zo stelt Valentijn Driessen. Volgens de verslaggever zal de bondscoach in ieder geval van een vijftal namen definitief afscheid moeten nemen.

“Koeman zal een grote schoonmaak moeten houden”, begint Driessen in zijn column in De Telegraaf. “In 2026 vindt een loodzwaar WK plaats in Canada, Mexico en de Verenigde Staten. Na een lang seizoen moet er veel worden gereisd en is er sprake van grote temperatuur- en tijdsverschillen.” Volgens de journalist is het vooral de oude garde die na het afgelopen EK niet meer moet worden opgeroepen voor Oranje.

Artikel gaat verder onder video

“Koeman moet zijn oogappels lozen”, stelt hij. “De dertigers op wie hij tevergeefs zijn geld zette in Duitsland zoals Van Dijk, Depay, Wijnaldum, Blind en ook De Vrij. Met een transitie zal er ook een andere hiërarchie komen bij Oranje. En daar is het na acht jaar de hoogste tijd voor om de onder Koeman vastgeroeste boel vlot te trekken.”

Volgens Driessen is doorselecteren noodzakelijk na het Europees Kampioenschap in Duitsland. “Wie na de uitschakeling zijn oor te luister legde in ons land, hoorde overal dat Oranje het aankijken nauwelijks waard was”, stelt hij. “Al dit commentaar kwam van dezelfde mensen die woensdag nog deelnamen aan de Oranje-parade in Dortmund. Hoeveel is hun mening waard? Weinig, het is het opportunisme van de voetbalfans ten top. Tegelijkertijd is er niets aan gelogen als je het Oranje-avontuur van dichtbij hebt gevolgd.”

Er waren volgens de verslaggever slechts een aantal namen die wel het gewenste niveau wisten te bereiken tijdens het toernooi in Duitsland. “Doelman Bart Verbruggen en middenvelder Jerdy Schouten waren positieve verrassingen, terwijl Cody Gakpo en Stefan de Vrij brachten wat je van ze mag verwachten. Maar verder viel het allemaal zwaar tegen van de internationals en de bondscoach”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van de Ven valt stil na geschiedenisvraag van Brit: perszaal barst in lachen uit

Micky van de Ven krijgt onbedoeld de lachers op zijn hand na een vraag van een Britse journalist.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Laten we vooral blij zijn dat driessen geen bondscoach is... Mij zijn Xavi en Frimpong tegengevallen, super in de Bundesliga maar brandhout op het EM, eh Sorry EK. Juist van hun had ik veel verwacht. En ik wil weghorst niet bij Ajax. Laten we een petitie starten.

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Niet helemaal mee eens, frimpong heeft maar weinig kansen van Koeman gehad, speeltijd die hij kreeg was hij niet de minste hoor, in combinatie met Geertruida voor mij voldoende. Helaas voor beiden daarna geen minuten meer. Mvg Willem Klein

MisterXx
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Volledig mee eens.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

De vrij vind ik makkelijk afgeserveerd. Was 1 van de beste spelers. Die zou ik zeker nog 2 en misschien nog 4 jaar oproepen. Hij kan genoeg ervaring doorgeven, is nog steeds betrouwbaar en is pas 32, wat voor een Verdediger redelijk jong is.

kib*
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Als ik die genoemde international zou zijn ging ik uit mezelf Oranje bedanken. Het respect en de waardering voor hen is van wedstrijd tot wedstrijd. En diegenen die te veel met Oranje gaan bemoeien zijn personen die nooit internationals zijn geweest zoals Driessen, Derksen en nog een hele batterij opruiers. Koeman met ook weg, is te licht voor Oranjecoach.

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Koeman heeft een schat aan ervaring als speler en als coach. Feit is dat hij door een groot aantal blessures met name op het middenveld te kort kwam. Weinig wissel mogelijkheden, ook kwamen wij op het middenveld en voorin teveel kwaliteit tekort. Mvg Willem Klein

ERIMIR
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Laten we hopen dat Koeman zichzelf niet vergeet bij de grote schoonmaak.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen