Slot aangepakt door landgenoot: ‘Dan ga je niet dat soort spelletjes spelen’

6 juli 2024, 10:02
Foto: © Imago

Valentijn Driessen is niet te spreken over de werkwijze van Liverpool en Arne Slot. Mats Wieffer zette vrijdagavond zijn handtekening onder een contract bij Brighton & Hove Albion, maar eerder deze week ging het gerucht dat The Reds de middenvelder ook wel naar Engeland hadden willen halen. Driessen ziet hetzelfde gebeuren bij Matthijs de Ligt.

“Communiceren kan hij als de beste en het is een geweldige trainer. Alleen zitten er soms van die trucjes bij dat je denkt: dat is niet nodig”, zegt Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf over Slot. De hoofdtrainer uit Bergentheim bekroonde drie sterke jaren bij Feyenoord met een overgang naar Liverpool, waar hij voor de loodzware opdracht staat om succescoach Jürgen Klopp te doen vergeten. Liverpool wil de selectie graag van nieuwe impulsen voorzien en volgens De Telegraaf had Slot zijn nieuwe werkgever groen licht gegeven om Wieffer over te halen de overstap naar Anfield te maken.

Artikel gaat verder onder video

Brighton & Hove Albion pakte echter door en maakte de komst van Wieffer vrijdagavond wereldkundig. Volgens Driessen kan Slot het eigenlijk niet maken om zich zó laat nog te melden voor een speler. “Het was eerst met onze vriend Wieffer, bij Brighton. Nu lekt ook uit dat Manchester United belangstelling heeft voor De Ligt en opeens heeft Liverpool ook belangstelling voor De Ligt. Kom op. Of je weet echt niet wie je moet halen of je haalt gewoon wie je moet halen. Dan ga je niet dat soort spelletjes spelen.” In het geval van Wieffer is Driessen tevens van mening dat Slot niet kan maken tegenover Feyenoord. “Hij heeft daar een geweldige tijd gehad en dan zijn er zaakwaarnemers die dan richting Feyenoord proberen de prijs te drukken en Wieffer toch te bewegen om richting Liverpool te gaan en niet naar Brighton, terwijl hij zijn keuze eigenlijk al heeft gemaakt.”

Volgens Slot zelf heeft hij geen poging gedaan om Wieffer over te halen naar Liverpool te komen. Dat vertelde de oefenmeester vrijdag voor de camera van Viaplay. De nieuwe hoofdtrainer van de nummer drie van het afgelopen seizoen in Engeland is vooral blij voor de middenvelder. “Ik vind het vooral heel mooi voor hem, als je ziet waar hij vandaan komt. Dat hij twee jaar nadat hij van Excelsior kwam, de stap naar de Premier League kan maken. Dat is geweldig voor hem. Het is fantastisch voor hem, maar ook voor Feyenoord, omdat het de grootste transfer is in de clubhistorie”, zo klinkt het. De Rotterdammers ontvangen naar verluidt dertig miljoen euro voor Wieffer, exclusief bonussen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Gelder voorziet problemen bij Feyenoord: ‘Ik ben ervan overtuigd dat het niet lang goed gaat’

Jack van Gelder en Rutger Castricum verwachten dat het snel weer fout zal gaan bij Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ach ja driessen altijd leuk . Slot bepaald sowieso in zijn eentje niks. Dat wil Liverpool ook niet meer na Klopp. Omdat Klopp is weggegaan vanwege de werkdruk . Daarom heet het nu ook head coach ipv manager. De werklast wordt verspreidt Verder zit de transferwindow vol met spelletjes . Dat doet ook iedereen

Zilvervloot
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Slaat de spijker op z’n kop Storm!

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Och och wat kunnen we weer niet lezen. Driessen mag vinden wat hij vindt . Hij doet idd zijn werk . En ja hij heeft soms ook gelijk Ik zeg alleen dat ik het daar niet mee eens ben . Is fff iets anders dan dat gecancel geneuzel van jullie/jou .

Klantenservice
Link gekopieerd!
    34
    + 1
avatar

Waarom zou je je niet 'laat' mogen melden voor een speler? En sinds wanneer is dat een trucje? Je hebt als club vaak meerdere spelers op een lijst staan die je volgt. Als je merkt dat een andere club ook voor een speler gat, is het logisch dat je er dan meer haast achter zou willen zetten. Net zoals het logisch is dat je doorschakelen als het niet zou lukken. Iemand zou Driessen eens een grote spiegel voor zijn verjaardag moeten geven...

Klantenservice
Link gekopieerd!
    32
    + 1
avatar

@storm Daar moet ik je toch corrigeren, op het gedeelte 'Als het over Ajax gaat vind jij het ook allemaal prima'. Dat is namelijk niet waar. Ik heb mij hier al eerder uitgelaten op de manier hoe Driessen zijn mening verwoord. Hij mag uiteraard zijn mening hebben, want dat is onderdeel van zijn beroep, maar de manier waarop hij het verwoord vind ik niet altijd goed. Zeker als de argumenten in mijn ogen niet logisch zijn. Ook als hij negatief is over Ajax, heb ik al eerder bij berichtdn aangegeven dat ik zijn woorden onzin of niet goed verwoord vind. Daarnaast heb ik ook al mensen aangesproken die puur op een club haten, omdat het die club is. Geen argumenten waarmee ze onderbouwen, maar puurt haten. Ook als het tegen ajax is. Er zitten hier absoluut mensen die de bril van hun eigen club niet kunnen afzetten, maar ik vind van mijzelf dat ik dat best goed kan en objectief over voetbal kan praten. Ik denk dat meerdere bezoekers van deze website dat ook kunnen beamen, omdat ik met hun al meerdere keren op een normale en respectvolle manier een voetbaldiscussie heb gehad.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Laat gaan die accountjes . Je ziet toch wat ze doen hier . Corrigeer hun eens

Lionel59
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ik denk, dat sommigen de werkwijze bij veel ploegen niet kennen en al helemaal niet die van LFC. Klopp dacht bijvoorbeeld aan Götz, maar de technische staf wou Salah. Slot kan zijn lening geven, maar de eindbeslissing zal door Hughes en Edwards genomen worden.

Goku
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Elke trainer heeft trekjes of maniertjes, dat maakt een trainer uniek. Zie Klopp, Simeone en Mourinho. Maar kan me voorstellen als je club in nog geen 2 jaar 6 trainers hebt gehad, dat je een beetje zuur bent op anderen trainers die het wel goed hebben gedaan

Frank Pfeiffer
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Die man ziet overal iets achter hoop dat hij snel met pensioen gaat wat een verschrikkelijke journalist

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Dat Wieffer voor Brighton & Hove Albion heeft gekozen is slim. Ga eerst wennen aan het niveau op dat eiland eer je naar een grote club gaat. De grote clubs komen vanzelf als hij presteerd bij Brighton & Hove Albion. En Klopp vergeten, dat doet niemand.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen