Valentijn Driessen gaat door het stof, nadat familielid van Oranje-speler hem belt

15 juli 2024, 15:04   Bijgewerkt: 15 juli 2024, 15:22
Foto: © SBS6

Valentijn Driessen is maandagochtend gebeld door een familielid van Georginio Wijnaldum, zo maakt de journalist een paar uur later bekend in een video van De Telegraaf. Driessen werd aangesproken over hoe hij, onder meer Wijnaldum, heeft weggezet in zijn column voor de ochtendkrant. De verslaggever is vervolgens door het stof gegaan.

"Ik moet één ding zeggen. Ik werd vanochtend gebeld door een onbekend nummer. Ik werd gebeld, naar eigen zeggen, door een familielid van Georginio Wijnaldum", begint Driessen in de video van De Telegraaf. Aanleiding voor het belletje was de column, die Driessen maandagochtend schreef voor de ochtendkrant: "Dat ik heel weinig respect had getoond in mijn column, omdat ik had gezegd: ouwe hap. Doorselecteren, ouwe hap", legt Driessen uit, die met ouwe hap doelde op routiniers als Wijnaldum. "En ik had het woord 'lozen' gebruikt en daar zijn die man van: lozen doe je met afvalwater."

Artikel gaat verder onder video

Driessen vond dat het familielid van Wijnaldum hem het verhaal heel correct en op een goede manier heeft uitgelegd, zo geeft hij eerlijk toe: "Hij was heel netjes en ik zei daar heeft u gelijk ik. Hij zei: deze jongens hebben jou nooit wat aangedaan, veel betekend voor het Nederlands voetbal. Dat klopt, dus ik moet wel toegeven dat ik in deze column misschien iets te ver ben gegaan", besluit de journalist.

Bekijk hier de column van Driessen, waarin hij zich richtte op onder meer Wijnaldum.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Zadkine
Link gekopieerd!
    69
    + 1
avatar

Tendens sinds eigentijdse marktventers als Wilders, Derksen, Driessen, Trump zo hard roepen om het roepen zonder enige introspectie of beschaving en alleen omwille van het opvallen over de rug van anderen is beschamend. Wijnaldum, Henderson, Kane of Depay grote spelers in hun generatie. En bijna allemaal 😉 hebben legio prijzen gewonnen. Respect is zo opgeklopt, maar betaal ze niet uit met disrespect.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    52
    + 1
avatar

We moeten ook niet zo kleinzielig doen. Je hebt gelijk dat er te makkelijk iets geroepen wordt maar aan de andere kant zijn mensen ook bij het minste of geringste ontdaan of beledigd. In dit geval blijkbaar omdat het woordje ‘lozen’ was gebruikt. Sjonge wat erg

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    52
    + 1
avatar

‘Lozen’ is een respectloos woord als het om mensen gaat. Hij had ook kunnen schrijven: niet meer oproepen.

kib*
Link gekopieerd!
    48
    + 1
avatar

Ik hoop dat jou meerderen jou nooit gaan lozen QuarlonK. Voor het werkwoord lozen kon Driessen ook "niet meer selecteren" gebruiken, maar ja Driessen en evenbeelden zijn vaak grof in de mond. Mensen, ook jij hebben echt een gevoel, weet je net zo goed als ik. Toen Wijnaldum voor Oranje, Feyenoord of PSV scoorde werd hij door de supporters als het ware 'doodgeknuffeld'. Nu het minder gaat mag hij geloosd worden, gatsie. Deze site gaat over voetbal, Wijnaldum heeft op voetbalgebied meer bereikt dan Driessen als voetbaljournalist. Ik vind de reactie van Zadkine waarheidsgetrouw, precies zoals er momenteel door de uitgespuugde verbale drek de grenzen van het toelaatbare al lang zijn overschreden. Als het jou of je omgeving niet betreft dan is bagatelliseren het gemakkelijkst.

kib*
Link gekopieerd!
    46
    + 1
avatar

@Zadkine, zeer correcte reactie, geen letter te veel. Niets aan toe te voegen. Zijn er maar meer scherpe denkers als u.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

@krotje Driessen zn baan is commentaar leveren naderhand. Lekker makkelijk baantje . JA je deed dit fout dat fout bla bla bla.......Iedereen kan driessen zijn baantje doen. Maar niet iedereen kan ballie.

Wimpiefr
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Ho ho, wat een onzin in een paar zinnen, wat heeft Wilders hiermee re maken en wat doet Wilders anders dan de Linkse politici die verantwoordelijk waren voor de moord op Fortuin? Hou toch op zeg.... Driessen is gewoon een drol. Maar sport en politiek!? Ga elder politieke statements maken zeg... daar kom ik hier niet voor.

Goku
Link gekopieerd!
    32
    + 1
avatar

Wijnaldum heeft veel betekend bij Feyenoord, Liverpool en Oranje. Maar net als op club niveau is het tijd om te vertrekken bij Oranje.

kib*
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Beste jurgen, ik verdenk Driessen soms 'kleurenblind' te zijn, dan gaat het gemakkelijker met zijn kritiek.

kib*
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

@Goku, misschien is het tijd om te vertrekken, maar dat beslissen wij niet. En vertrekken is anders dan "geloosd" worden.

kib*
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Wimpiefr, de moord op Fortuin is niet gepleegd door linkse/rechtse politici, wel door een zekere V. vd Graaf, moge duidelijk zijn.

Dracae
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Ik heb vrienden in Engeland en de opmerkingen, memes over hem zijn inderdaad ook niet mis. Ik ben absoluut voor vernieuwing en constateer ook dat een aantal oudere spelers niet in vorm waren/zijn. Maar.. het gaat ook om de manier waarop je dit brengt. De maatschappij is enorm verruigd en ook al moeten we best ergens tegen kunnen , toch heeft dit ook gevolgen naast mogelijke ergernis over woorden. Geweld neemt ook toe, domme populistische ideeën , waar we allemaal uiteindelijk ook last van zullen hebben omdat noodzakelijk beleid niet wordt gedaan.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Nee hoor Beukema. Nergens staat die plicht in de wet. Die komt uit jouw grote duim

Parabellum
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Eens. Driessen heeft in het bijzonder een business model gebouwd rondom het afzeiken van spelers. Het gaat enkel om het genereren van klikjes bij deze nare, nare man.

kib*
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

@Dracae, de discussie hier gaat niet over de sportieve kant van Wijnaldum en de anderen, maar over de woordkeuze van Driessen: mensen -lozen- kan niet. Als je scherper denkt dan riekt het naar '40-'45 wat niet Driessen's bedoeling is maar het wel zo overkomt. Je kunt van een sportjournalist van een 'grote' krant toch niet verwachten dat hij zijn bedoeling op deze manier uitdrukt ?

kib*
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Kringetje Jacoba, Vd Graaf is een fanatieke veganist. En dat hij een studiegenoot van Samsom is wil toch niet zeggen hij links is ? Samsom is centrum-links (Sociaal Democraat) die met Rutte, liberaal (rechts) geregeerd heeft.

kib*
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

@Zadkine, ik vind je reactie zo doeltreffend dat ik hem een paar keer overgelezen heb.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Dan ga jij lekker naar de rechter omdat iemand het woord ‘lozen’ gebruikt. Zul je zien dat de rechter daar niets mee doet hoor

QuarlonK
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Als de rechter het niets vindt is het over en uit. En lozen is geen belediging kan ik je al wel zeggen

QuarlonK
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Wat ik al zei behoorlijk kleinzielig die reacties. Ik raak er in ieder geval niet van in de war. Maar sommige hier hangen graag de morele betweter uit

kib*
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

@QuarlonK, met deze zin : "Ik raak er in ieder geval niet van in de war. Maar sommige hier hangen graag de morele betweter uit" bewijs je dat je wel onder de indruk van de tegenreacties bent. Waarom toch als je er niet mee eens bent, de andere(n) meteen te diskwalificeren tot morele betweters ? Het is gewoon een kwestie van respect en beschaving, sorry. Jij je mening, een ander de zijne of de hare, is toch niet zo moeilijk ? Laat het zitten.

Humaxima
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ooit zei iemand: verwarde mensen kunnen niet verward raken.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Driessen heeft heel veel bereikt Krotje ook al is het niet mijn man. Hij is chef voetbal van een nationale krant, is vaak op televisie, heeft een podcast en is, zowel bij voor als tegenstanders, altijd voorwerp van gesprek.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Hij is een zout afzeikerd eerste klasse die nog nooit in welke sport dan ook iets gepresteerd heeft. En nu wordt ie eindelijk een keer gewezen op zn gedrag en dat is maar goed ook. Mensen op tv moeten verantwoordelijk gehouden worden op hun gedrag waarom omdat de impact veel groter is. Let op je woorden.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Stel je niet aan Jürgen. Die familie van Wijnaldum heeft keurig gereageerd en Driessen heeft er ook fatsoenlijk en goed op gereageerd. Men maakt van een mug een olifant

kib*
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

QuarlonK, ten opzichte van de gemiddelde werknemer heeft Driessen wel iets meer bereikt dat wel, maar op respect hebben voor heeft hij veel in te halen. Chef voetbal ha ha ha van een nationale krant hoi. Toevallig lees ik die krant niet, ik lees Trouw, NRC, Volkskrant en het Parool en af en toe FD, mijn brievenbud is elke dag van 's morgensvroeg tot in de middag vol. Zoals je ziet geen enkele politieke richting, maar breed georiënteerd, zeker niet de richting van de krant die na de oorlog verboden werd. Ook niet het AD.

kib*
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Zo is het Jurgen, voetballers worden gehouden rolmodellen te zijn, maar Driessen en zijn evenbeelden spugen altijd vieze troep, het ergste is dat die troep door geen scherpe denkers met plezier wordt opgeslurpt.

kib*
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Het zou zo moeten zijn QuarlonK dat geen enkele familie van een voetballer met Driessen contact hoeft op te nemen. In wat voor samenleving wonen wij eigenlijk ?

QuarlonK
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Dag Krotje. De Telegraaf is niet mijn krant en wat ik al zei Driessen ook niet mijn man. Je zal toch toe moeten geven dat de voetbalcorrespondenten van de genoemde kranten (niets mis mee) minder bekend zijn. Verder is er genoeg mis met onze samenleving maar ik mij eerder druk om wezenlijke zaken dan dit soort bijzaken.

kib*
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

QuarlonK, Willem Vissers heb ik hoog staan, Sjoerd Mossou ook, Ten Voorde van Tubantia (?) idem, Ilfrink van Eindhovens Dagblad, Pieter Zwart van VI is voor mij (subjectief) de beste analist, net als Schweinsteiger op de ZDF, maar Driessen is alleen maar opruien. Is niet nodig. De voorganger van Driessen was Jaap de Groot (Telegraaf) hij was meer een gentleman, zelfs Mike Verweij van dezelfde krant is te behappen maar Driessen.... Voor het overige no hard feelings.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Heb je zelf wel door hoe vaak je het over Driessen heeft. Heeft uw toch maar mooi bereikt maar blijkbaar heb je dat zelf niet door. Over nobody’s praat niemand

kib*
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Quarlonk, je hebt het tegen mij als je zegt "hoe vaak je over Driessen -heeft- ? Over -nobody's- of is het nobody gesproken. Maar goed, ik merk dat je langzamerhand door de tegenreacties onrustig wordt, laat de zaak Driessen maar zitten, simpel jij vindt het overdreven, anderen hier niet. Makkelijk toch ? Het is voor een ieder zijn/haar mening hier op FCUpdate.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Nee hoor Krotje ik had het tegen Beukema niet tegen jou. Ik kan jouw reacties wel waarderen

QuarlonK
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Nergens op gebaseerd. Zat mensen die veel bereikt hebben en waar iedereen het over heeft

Goku
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Netjes van Driessen om hem te woord te staan. Maar volgens mij ligt het aan waar je woont in Nederland dat om de woorden van Driessen zo druk kan maken. Sommige hier hebben er een dagtaak om bij elke artikel de personen van VI, journalisten, podcast en oud voetballers compleet af te zeiken, drinken in de ochtend eerst een liter azijn. En vooral de bekende kaart maar blijven trekken, terwijl ze het (denk ik) nooit hebben meegemaakt.

kib*
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

@Goku, wat heeft een woonplaats nou hier iets mee te maken ? Overdreven om aan te nemen dat 'sommige' (lijkt gtsb wel) een dagtaak hebben om bij elk artikel over de VI-entourage 'af te zeiken', poeh dat is nogal wat wat jij beweert. FCUPdate publiceert iets en daar mag iedereen op reageren. Onder elk artikel staat "SCHRIJF EEN REACTIE", nou een ieder die zich geroepen voelt doet dat, jij ook -bijna altijd-. Het is niet verplicht om met elkaar eens te zijn, mag dat ?

Goku
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Nou Krotje, naar mijn inziens hoe westelijke je komt hoe politiek correcte ze zijn, dat bedoelde ik waar je woont. Tuurlijk mag je reageren op elke artikel, maar sommige doen het bijna alleen op specifieke artikelen en nee kijk maar bij artikelen wie er staan en waneer ze een reactie hebben geplaats. Tuurlijk mag je verschillende meningen hebben, maar trek dan niet de kaart meteen.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Goku en quarlonk. Lullen tegen deugnietjes krotje het kapotje en beukelul heeft geen zin . En het is een persoon . Deze accounts haten vi en alles wat ermee te maken heeft (dus ook driessen). Het maakt niks uit wat er gezegd wordt het is altijd niet goed. Het leuke is dat deze deugaccountjes blijkbaar hun eigen reacties niet lezen . Want wat ze zelf allemaal roepen !!. Maar laat gaan het zegt alles dat ze zich 24/7 druk maken om een driessen en vi etc. Blijkbaar niks beters te doen in hun leven

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hé KTSSgtsbpotje/keteltje, als ik VI rotzooi vind dan vind ik het. Ik heb jou niet nodig om mij er van te weerhouden. Wie ben jij dat jij denkt te zijn ? KTSS.

kib*
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Goku, welke kaart ? En als ik politiek correct wil zijn dan ben ik het en dan heeft niemand en dan ook niemand er mee te maken. Alle artikelen zijn specifiek: Ajax, Feyenoord, Slot, Farioli, Hancko, Traoré, Van Basten. Driessen, Derksen, maakt toch allemaal niks uit ? Als iedereen zich met iedereen bemoeit met wat hij vindt dan is het zoals nu een open einde. Als ik VI een waardeloos zooitje vind dan vind ik het, ik doe daar niemand kwaad mee, blijkbaar toch wel diegene die de schoen past en hem aantrekt. Op een gegeven moment wordt de indruk gewekt dat je niks over VI mag zeggen, dan klopt het wel wat jij gisteren of eergisteren zei: "je mag tegenwoordig niks meer zeggen".

Gerrit Bussink
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Kunnen we niet Valentijn Dressen en de Telegraaf boycotten.Ook zij zijn mede veroorzakers net als een aantal politici van de verhuftering van Nederland. Die Driessen drinkt volgens mij alleen azijn, wat een hufter!

Dennis Schijf
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Persoonlijk vind ik Wijnaldum helemaal niet zon geweldenaar zoals hij wordt neergezet.Speelde aardig in elftallen die al prima draaiden, maar kon zelf nooit de grote meneer worden.Prima waterdrager, niks meer en niks minder.Oh ja, en de grootste hypocriet ter wereld om geld te graaien in de zandbak terwijl hij voorheen vooral zich heel druk maakte om racisme en mensenrechten.En Driessen moet zich nu ook niet zo druk maken om een paar verkeerd gebruikte woorden, speelt al die deugneuzen hier op dit forum weer in de kaart om de moraalridder uitvte hangen ,bah!

Humaxima
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Hoe kun je nou in hemelsnaam Driessen serieus nemen? Als je op socials zit en je volgt het dan kom inderdaad soms bagger tegen. Je kunt het links laten liggen of je tijd onzinnig gebruiken door daar energie in te steken. Zonde van je tijd en energie zou ik zeggen.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

In plaats van dat men op het artikel reageert en daar zich toe beperkt, gaat iedereen op elkaar zitten reageren en corrigeren. Uiteindelijk gaat het om hele andere onderwerpen dan waar het artikel over gaat. Het lijkt wel op een conversatieclub. Regelmatig lees ik reacties waar op de man wordt gespeeld in plaats inhoudelijk op het artikel. Dat kan mijns inziens ook gegeven worden op basis van argumenten.

José Anthony
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

duimpje

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen