Driessen begrijpt Feyenoord-transfer totáál niet: ‘Hij moet het hoog zoeken, die club stelt niets voor'

4 juli 2024, 12:40
Foto: © Imago

Valentijn Driessen snapt niets van het feit dat Mats Wieffer openstaat voor een transfer naar Brighton & Hove Albion. Volgens de journalist moet een bepalende speler van Feyenoord altijd minstens op een stap naar de Europese subtop mikken, waar hij de Premier League-club absoluut niet onder schaart.

“Ik lees nu dat Mats Wieffer in de belangstelling van Brighton staat en dat hij daar misschien gaat praten”, begint Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf. “Dat zou natuurlijk een heel slecht signaal zijn voor Feyenoord. Als Feyenoord een van zijn beste spelers kwijtraakt aan Brighton, de nummer zeven of acht (nummer elf, red.) van Engeland… Het zou zo moeten zijn dat de beste spelers van Feyenoord, die normaal gesproken in het Nederlands elftal spelen, dat die richting de echte subtop gaan. Manchester United, Liverpool, Tottenham Hotspur, Atlético Madrid, dat soort clubs.”

Artikel gaat verder onder video

Driessen verwacht dat een overstap van Wieffer naar Brighton ook slecht uitpakt voor de rest van de Feyenoorders. “Dat zorgt ervoor dat de waardes van andere spelers weer minder worden. Een topspeler is Brighton-waardig? Kom op! Wieffer moet het gewoon hoog zoeken. Ik snap ook niet dat ze het gesprek aangaan met Brighton. Blijf dan liever nog een jaar bij Feyenoord en Champions League spelen dan in the middle of nowhere voor Brighton te gaan voetballen. Een geweldige competitie, maar je club stelt niks voor.”

Mike Verweij begrijpt wel waarom Wieffer uitkijkt naar iets nieuws. “Het lijkt erop dat Wieffer denkt: als die weggaat, die weggaat en die weggaat… Hancko gaat natuurlijk weg, je hebt kans dat Timber weggaat, onze spits (Santiago Giménez, red.) die misschien vertrekt. Als Wieffer dan openstaat voor Brighton, dan lijk je de indruk te wekken dat je ook weg wil. Dat vind ik heel gek.”

Aankopen

Volgens Driessen zorgen niet alleen de mogelijke vertrekken, maar ook de aankopen die tot dusver zijn gedaan ervoor dat Wieffer wil vertrekken uit De Kuip. “Als ik die aankopen zie, daar word ik ook niet echt warm van. Carranza, nooit iemand van gehoord. Prima, kan een hele goede speler zijn. Maar Hadj (Anis Hadj-Moussa, red.) heeft het bij Vitesse aardig gedaan, maar dat was wel Vitesse. En dan Nadjiedie (Chris-Kévin Nadje, red.) of hoe die ook heet…”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Voormalig PSV-publiekslieveling duikt op in shirt van Feyenoord

Een opvallende verschijning in de live-uitzending van de EK-talkshow van Broederliefde.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Brighton & Hove Albion is toch een prima club voor hem om te kijken of hij dat niveau aankan? Manchester United, Liverpool, Tottenham Hotspur, Atlético Madrid dat niveau heeft hij bij lange na niet. Hij is een speler die goed mee kan bij Feyenoord, maar geen uitblinker in Nederland.

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Denk persoonlijk dat je onderschat hoe goed en nuttig deze speler is, in welk team dan ook. In zeer korte tijd een forse progressie gehaald. Vergelijk hem een beetje met de jonge Busquets bij Barcelona. Rustpunt en aanjager op het middenveld die bijna altijd de baas was. Denk dat hij via een tussenstap op termijn dat niveau kan gaan aantikken. Ben benieuwd. Mvg Willem Klein

Storm
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Busquets? Laat me niet lachen. Busquest was op jonge leeftijd al een veel betere en vooral completere speler. Wieffer wordt in NL gezien als een geweldenaar maar hij is ook regelmatig flink door de mand gezakt. Totaal geen Europese top-speler. Dat hadden ze wel gewild en gehoopt in Rotterdam maar de buitenlandse interesse in de top is er gewoon niet. Die zijn ook niet blind. Je kunt je gerust afvragen of hij B & H überhaupt aankan.

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

We gaan het zien. Ik heb daar best vertrouwen in.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

@storm Wellicht dat Willem de vergelijking met Busquets meer maakt voor de vergelijking in het type speler (kijkend naar de argumenten die hij noemt) dan dat hij de vergelijking maakt wat betreft het niveau. Maar dat kan Willem zelf het beste bevestigen of ontkrachten.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

oh god komt briesjuh hendriks weer met zn dagelijks onzin praat over alles wat met Feijenoord te maken heeft. blijkbaar is zn eigen club niet interessant genoeg. Wieffer doet er heel goed om naar een rechterrijtje club te gaan in de sterkste competitie van de wereld. De druk is er maar niet zo zwaar als bij de grotere clubs , hij gaat veel minuten maken wellicht als het een beetje meezit basis . Als ze verliezen breekt niet pleuris los in het stadion gewoon een prima keus gemaakt van die jongen. Jammer dat Briesjuh het hatertje misgunt.

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ik gaf ook aan dat hij via een tussenstap dat niveau (Busquets) misschien kan aantikken. Zekerheid heb je niet maar ik vind ze qua stijl wat vergelijkbaar. Misschien heb ik het mis, afwachten maar hoe hij de PL oppikt. Mvg Willem Klein

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

@Willemklein1950 Er zijn zoveel wereldspelers geweest die in Nederland de sterren van de hemel speelde en vervolgens door de mand gevallen zijn. Je kan het in Nederland enorm goed doen, maar de top van de PL (clubs zoals United, Spurs, Liverpool, ...) is toch net weer iets anders. Er zijn maar weinig spelers die het echt goed hebben gedaan in het buitenland. Dus het is wel legitiem dat er vraagtekens bij komen. Ben het wel met je eens dat hij de top aan kan tikken (want zelfs als Ajacied ben ik gecharmeerd van hem als speler), maar om gelijk naar de top te gaan, dan moet je exceptioneel zijn, en zelfs dan is het lastig.

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Hij gaat ook niet gelijk naar top PL, hij maakt nu tussenstap, kijken hoe dat uitpakt. Mvg Willem Klein

Jason206
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Nee een club in middenmoot tot onderaan de premier league meedoen is alleen leuk voor een keeper die elke keer ballen om zijn pren krijgt voor de rest carriere brekers al helemaal als tussenstap vanuit Eredivisie.

Goku
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

De topclubs zijn op dit moment te hoog grepen voor Wieffer. Doet er wijs aan om wat lager te beginnen. Daarnaast Brighton & Hove Albion het hoogste bedrag ophoest en Wieffer wil het ook wat is het probleem..

KROTJE
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Beste mensen, er wordt weer gereageerd op wat die Driessen er van vindt, de laatste keren over Feyenoord. Je kunt eens of oneens met Driessen zijn, alleen deze gast met veel aannames, veronderstellingen, sneren, neerhalen moet eigenlijk hier op FCUpdate niet meer aandacht krijgen dan hij die verdient en dat is geen aandacht. Bij VI hangen zij al aan zijn lippen dus belangstelling genoeg voor hem. Driessen is vermoeiend.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Misschien is dit juist wel een verstandige stap. Een, voor dat moment, te grote stap zetten kan je hele carrière om zeep helpen. Kijk naar Donny van de Beek. En als we aan het vergelijken zijn, kijk naar Virgil van Dijk. Via tussenstappen stabiel in de top gekomen. Hoe een carrière verloopt is altijd koffiedik kijken, maar ik denk dat dit een verstandige stap is.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik ben er van overtuigd dat als er een grotere club was gekomen Driessen zou roepen dat hij een tussenstap had moeten maken. Het gaat bij Driessen over het commentaar en niet over de inhoud van het commentaar.

Jason206
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Kan hij niet bus parkeren en verliezen die club als ie nou keeper was had ik gezegd goeie keuze. Hij kan beter subtop duitsland opzoeken of een top club in een land met betere competitie dan Nederland. Maar minder goed is dan Premier league of Primera division. Kijk hoe goed die nederlanders bij Atalanta het deden. Kijk daar bijv naar mss niet meer Atalanta (geen idee waar die nu staan) maar wel subtop Italie ofzo.

fred hache
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Wanneer gaat Driessen eens een transfer maken vanuit de kleuterjournalistiek

Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Wat maakt het uit waar die jongen gaat voetballen het is voor Feyenoord toch een gesloten boek, de vraagprijs is binnen neem ik aan, en al gaat hij bij Fc Knudde voetballen dan is het nog steeds zijn keuze, dus waarom verantwoording afleggen aan Driessen ? Die man gaat wel heel erg in zichzelf geloven en denkt dat iedereen maar verantwoording aan hem schuldig is

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen