Uitblinker van Nederland - Turkije maakt gigantische indruk: ‘Hij poetste Virgil van Dijk van het veld’

6 juli 2024, 23:26
Foto: © Imago

Voor Turkije kwam er zaterdagavond met een 2-1 nederlaag tegen Nederland in de kwartfinales een einde aan het EK. Toch zijn de Turkse media na afloop euforisch over het optreden van Baris Alper Yimaz, die voorin voortdurend een plaag was voor de defensie van Oranje.

Met name Virgil van Dijk had zijn handen vol aan Yilmaz, die bij Turkije vanuit de punt van de aanval opereerde maar voortdurend de ruimtes aan de zijkanten vond. “Baris Alper Yilmaz poetste Virgil van Dijk van het veld”, kopt Fanatik, een van de grootste sportkranten van Turkije, na de wedstrijd.

Artikel gaat verder onder video

“Baris Alper Yilmaz heeft zijn sporen achtergelaten. Hij maakte het Virgil van Dijk, die bekend staat als een van de beste centrumverdedigers ter wereld, ontzettend moeilijk”, klinkt het verder. Volgens Fanatik domineerde de 24-jarige spits van Galatasaray Van Dijk met zijn snelheid en behendigheid. “Van Dijk moest dat in de 64ste minuut bekopen met een gele kaart. Baris Alper trok alle aandacht met zijn fysiek sterke spel en voortdurende energie. Hij domineerde zijn tegenstanders in de duels. In navolging van Van Dijk, elimineerde hij ook Denzel Dumfries, Nathan Ake en Stefan de Vrij.”

Bij de NOS wordt Yilmaz eveneens bewierookt. Pierre van Hooijdonk noemt de Turkse aanvaller na afloop ‘een plaag’. “Een soort Luis Suárez-voetballer: hij bleef maar gaan”, vult collega-analist Rafael van der Vaart aan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Zekergeenschuilnaam
Link gekopieerd!
    44
    + 1
avatar

Een uitblinkende verliezer is nog steeds een verliezer. Doei!

QuarlonK
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Haha gaan ze die man ophemelen terwijl ze verloren hebben. Moet fanatik daar niet lekker over gaan schrijven

Ronald van Braam
Link gekopieerd!
    60
    + 1
avatar

Heeft u dat.gevraagd en toen het betreffende antwoord gekregen? Persoonlijk denk ik dat geld de voornaamste reden is. In Nederland worden geen gigantische salarissen aan de spelers betaald. Dit in tegenstelling tot het buitenland. In dit geval Turkije.

Danny86
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

@krotje Turkije heeft een aantal leuke spelers aan de bal hadden die drie afwezigen bij Turkije meegedaan hadden ze ons weggespeeld. Maar met bijvoorbeeld wieffer timber en de jong erbij had dit Nederland op het middenveld er al anders uit gezien Dit Nederland mist power en beweging zonder bal maar vooral spelers waaraan je de bal kwijt kan om het spel te maken op het middenveld. maar met de huidige spelers ben ik er van overtuigd dat je met oa frimpong Geertruida vd ven en weghorst een heel ander voetbal kan spelen Veel dynamischer

Danny86
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

@Krotje Ook is de eredivisie als sinds jaar en dag een competitie dat opleidt vanwege dat verschil in geld Turkije is ook al jaren een competitie waar redelijke soms top spelers heen gaan in de herfst van hun carrière

Oud Fluks
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Wie heeft ook alweer gewonnen van dit team die niet durfde te voetballen van Nederland

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen