Frustraties bij Ajax nemen toe: 'Het duurt veel langer dan iedereen zou willen'

14 juli 2024, 10:34
Foto: © Imago/realtimes

Binnen Ajax nemen de frustraties toe over het uitblijven van de eerste zomeraanwinsten, zegt Voetbal International-verslaggever Lentin Goodijk. Over elf dagen, op 25 juli, spelen de Amsterdammers hun eerste duel in de voorronde van de Europa League met het Servische FK Vojvodina, maar de nieuwe hoofdtrainer Francesco Farioli heeft nog altijd geen nieuwe aankopen mogen begroeten.

Terwijl de voorbereiding in volle gang is worden de Amsterdammers volop aan een aantal spelers gelinkt. Zo is al langere tijd duidelijk dat Wout Weghorst in beeld is als nieuwe spits en hoopt Farioli voormalig PSV'er Pablo Rosario mee te nemen van zijn vorige club OGC Nice, terwijl ook een terugkeer van oude bekende Bertrand Traoré in het vat lijkt te zitten. Vooralsnog is het wachten echter nog op witte rook..

Artikel gaat verder onder video

Waar de ambitie in eerste instantie nog was om 'op de eerste dag van de voorbereiding' de selectie op orde te hebben, weerhoudt de financiële situatie Ajax ervan om nu snel door te kunnen pakken, vertelt Goodijk in een video-item van VI. "Er was heel veel focus op om snel de principes erin te krijgen en de selectie op orde te hebben. Maar het blijft moeilijk om geld uit te geven als er niets binnenkomt", legt de verslaggever uit.

"Daar moeten ze heel veel geduld mee hebben, dat duurt allemaal veel langer dan iedereen zou willen", vervolgt Goodijk. "Alle lijstjes liggen klaar, iedereen staat in de startblokken om iets te gaan doen. Maar dat kan nog niet, dus dat is in die zin wel wat frustrerend, dat hoor je wel binnen Ajax, eigenlijk van iedereen." Hoewel Traoré mogelijk op zeer korte termijn gepresenteerd kan gaan worden, lijkt de komst van Weghorst en/of Rosario nog wat verder weg: "Als spelers transfervrij zijn dan is het wat makkelijker, maar als er een transfersom moet worden neergelegd dan kan het nog even duren", zegt Goodijk.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Farioli scoort punten op tweede werkdag bij Ajax: ‘Laat gelijk zien hoe hij er in staat’

Terwijl het EK in volle gang is, bereidt Ajax zich al voor op het nieuwe seizoen.

Scoor maar liefst 50x je inzet bij winst van Ajax, PSV of Feyenoord in de Eredivisie

Scoor maar liefst 50x je inzet bij winst van Ajax, PSV of Feyenoord in de Eredivisie

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

ManuelWagner22
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Misschien krijgt de nieuwe trainer ajax wel aan de praat? We gaan het wel zien komende weken/maanden.

Gusa
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Sorry, maar ik ben als supporter toch echt blij dat er eerst wordt gewerkt aan het verkopen van spelers en daardoor ruimte maken in zowel de selectie als op de bankrekening. Ajax is niet in de positie om het seizoen in te gaan met spelers op de bank die een dik salaris opstrijken. Door het EK komt de transfermarkt wat later op gang en dat kun je ook niet voorkomen.

kib*
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

@Gusa, zo duidelijk als wat je reactie. Ajax krijgt helaas te maken met vervelende wendingen in de wederopbouw, maar ik schat in dat het nieuwe Ajax zich niet zo maar laat afslachten als onder Stein, Heitinga, Maduro en in mindere mate onder Schip. Ja het EK is zo'n ding dat plannen verstoort en het ergste is dat een Brobbey toch niet werd opgesteld door Koeman, anders kon Brobbey al genieten van zijn vakantie en zich aansluiten op de voorbereidingen.

Gusa
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Thanks en ben het met je eens. Ja, een aantal versterkingen zijn waarschijnlijk nodig, maar ik ben ervan overtuigd dat een goede trainer echt meer uit de al bestaande selectie kan halen dan dat de namen hebben gedaan die jij noemt. Jongens als Gaaei, Mannsverk, Tahirovic, Forbs en zelfs Sutalo schrijf ik nog helemaal niet af. Wil wel eens zien wat Farioli weet te bereiken met die spelers.

kib*
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ik zag gisteren al wat 'lichtpuntjes', is te hopen dat het Farioli d.m.v. zijn fanatieke inbreng zal lukken om spelers beter te maken. Het Ajax van gisteren was wel gemotiveerd. Zo'n Baas vond ik al voordat hij uitgeleend werd al een speler met perspectief. Fitz-Jim begint ook al te bloeien. Ik denk dat het een mentale kwestie is. Rasmussen is ook een speler met perspectief. Ja en Dies Janse hè, zo'n opkomend talent. Waar is Mokio eigenlijk, hij zou toch met de A1 meedoen ?

QuarlonK
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Dat is natuurlijk juist naar wat ook juist is is dat op 25 juli de wedstrijd tegen de Serven al op het programma staat. Bergwijn en Brobbey zijn er dan niet bij. Zou toch fijn zijn als je dan al wat versterkingen hebt binnengeharkt

kib*
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ja QuarlonK, het is ook zo wat je schrijft. Ik hou mijn hart vast dat Ajax tegen Vojvodina (Serviers hè) nog niet speelklaar zal zijn en dat wordt weer een tegenvaller, niet alleen voor Ajax zelf, maar ook voor de KNVB lijkt mij.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Laten we voor het NLs voetbal maar hopen dat ze winnen. Zijn ze ook aan hun stand verplicht al snap ik dat Ajax supporters misschien wat zenuwachtig zijn na zo’n seizoen. Zal vast wel goedkomen toch?

QuarlonK
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Het is toch duidelijk dat op basis van de UEFA ranking Ajax veel hoger staat dan Vojvodina en dat het dan normaal zou zijn dat Ajax wint. Mag dat ook al niet meer gezegd worden? Dat er altijd een kans voor de underdog was me al helder

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@QuarlonK, Ajax is nog steeds herstellende en elke tegenstander zal voor Ajax nu nog een zware zijn. Vojvodina is een Servische ploeg en Serviërs zijn goede voetballers. Ik denk dat niet alleen Ajax, maar elke Nederlandse ploeg moeite met Servische ploegen zal hebben.

Snelle appie
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

De voetbal competitie is nog niet begonnen En we lopen nu alweer te jengelen hoe negatief kan je als schrijver van dit artikel toch zijn zelf nooit wat gepresteerd in de voetbal heel geen achtergrond maar gigantisch goed andere neer sabelen het is allemaal een aftreksel wat nog negatievere gasten schrijven echt verschrikkelijk wat deze. Figuren schrijven

Rajen1
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

geduld is een schone zaak. Eerst de zaken op orde hebben en dan zien we wel wat eruit komt.

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Blunders en resultaten uit het verleden zijn geen enkele garantie voor het heden, dus eerst maar eens goed trainen en afwachten hoe het balletje gaat rollen.

ria vandenhoek
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Wat een gelul geen geld ik geloofde geen rest van geld zat daar

kib*
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Wat zou er dan anders zijn beste Ria ?

Pina colada
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Volgens mij is het met Bertrand Traore al rond heeft contract getekend tot 2026 heb ik gelezen

dilima1966
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik had het al eerder gezegd dat het te lang duurt ajax loop een straat lengte achter op andere clubs

kib*
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Dat klopt dilima1966, je had al eerder vermeld dat het te lang duurde. Maar wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ik reken op de motivatie van de spelers en op Farioli.

CG
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ajax zit echt in de hoek waar de klappen vallen. Het is voorlopig een slechte tijd. Ik ben benieuwd waar Ajax eerst over vijf maanden en dan vier maanden daarna ervoor zal staan !!!

CG
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ook denk ik wel eens dat slechts één hele goede trainer beter kan zijn dan ca. 4 aankopen !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen