'Champions League-deelnemer denkt aan Hummels, Rugani én Sutalo'

21 juli 2024, 22:09   Bijgewerkt: 21 juli 2024, 22:15
Foto: © Imago

Josip Sutalo staat in de belangstelling van Bologna, zo meldt het Italiaanse Tuttomercatoweb. De verdediger van Ajax staat er goed op bij de nummer vijf van het afgelopen Serie A-seizoen, die echter wel meerdere kandidaten op het oog heeft.

Bologna speelt volgend seizoen in de Champions League en verkocht Joshua Zirkzee voor een riant bedrag aan Manchester United (de gemelde bedragen lopen uiteen van 40 tot 46 miljoen euro). Er is dus een fors transferbudget om de selectie te versterken, waarvan minstens vijftien miljoen euro al is ingezet om Thijs Dallinga binnen te halen als opvolger van Zirkzee. Ook kijkt Bologna naar de achterhoede.

Artikel gaat verder onder video

Mats Hummels, transfervrij na zijn vertrek bij Borussia Dortmund, wordt genoemd als mogelijke optie. Hij zou een jaarsalaris van drie miljoen euro vervangen. Ook Daniele Rugani, die Juventus ondanks een doorlopend contract lijkt te gaan verlaten, zou in beeld zijn en zijn zaakwaarnemers zouden zelfs al gesproken hebben met vertegenwoordigers van Bologna.

Bologna zoekt een centrumverdediger omdat Riccardo Calafiori voor een transfer naar Arsenal staat. Calafiori behoorde vorig seizoen tot de uitblinkers bij Bologna en speelde op het EK in alle wedstrijden voor Italië. Van de genoemde opties is Sutalo het duurst, omdat hij een veel hogere transferwaarde vertegenwoordigt dan Rugani.

Sutalo kwam afgelopen zomer voor liefst 20,5 miljoen euro van Dinamo Zagreb naar Ajax, dat onder meer Leverkusen en het Italiaanse Fiorentina aftroefde. Door bonussen zou de transfersom die de Amsterdammers betaalden nog verder op kunnen lopen tot 23,5 miljoen. De verdediger tekende bij Ajax een vijfjarig contract, maar maakte nauwelijks indruk in zijn eerste seizoen. De Duitse kampioen Bayer Leverkusen zou desondanks eveneens interesse in hem hebben.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alex Kroes kan door zeer serieuze interesse een middenvelder slijten bij Ajax

Een uitgaande transfer naar de Bundesliga is mogelijk aanstaande voor Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Nou als .Bologna moet keizen tussen Josip Sutalo' of Mats Hummels. Daniele Rugani, josip kansloos ik denk dat dit verhaal weer uit de lucht komt vallen

Copa
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Kloese moet Geerttruida aanbieden, wie weet is hij een koopje. Ik weet echter niet hoe het met het racisme daar staat

kib*
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Betere kwaliteit uit Amsterdam voor realistisch minder geld is altijd meegenomen. Geertruida, tja.....de naam alleen al, voel me ineens alsof ik bij tante Cor op koffiebezoek ben Kringetje Jacoba. Geertruida...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen