Turk woedend: ‘Nederland brengt een speler die niet eens zijn eigen reet kan optillen’

7 juli 2024, 19:00   Bijgewerkt: 7 juli 2024, 19:21
Foto: © Imago

De nederlaag van Turkije tegen Nederland doet pijn bij Sinan Engin. De voormalig middenvelder volgde de wedstrijd als analist van het Turkse YouTube-kanaal Asist Analysis en hield zich niet in. Hij haalde uit naar Wout Weghorst, scheidsrechter Clément Turpin en met name naar bondscoach Vincenzo Montella van Turkije.

Engin, die als voetballer uitkwam voor onder meer Besiktas tussen 1981 en 1989, spuwt zijn gal over de basisopstelling van Turkije. “In plaats van Kenan Yildiz, die al wekenlang slecht speelt, had Kerem Aktürkoglu moeten starten vanwege zijn ervaring en goede spel. Semih (Kiliçsoy, red.) had ook kunnen starten. Toen Kerem aan de linkerkant ging spelen, Barış (Yilmaz, red.) naar rechts en Cenk (Tosun) in de spits, veranderde het spel. Helaas gedroeg Montella zich als een lafaard en durfde hij geen lef te tonen.”

Artikel gaat verder onder video

“Nederland bracht Weghorst, een luie speler die nog niet eens zijn eigen reet kan optillen. Waarom? Omdat hij de bal in de ploeg hield! Met dat soort wissels bij Turkije had de wedstrijd heel anders kunnen verlopen voordat Nederland scoorde”, vindt de 59-jarige voormalig voetballer. “Als Fatih Terim de bondscoach was geweest, hadden we de finale gehaald. Hij speelt nooit als een lafaard. Ik vind dat Montella heeft gefaald. Hij heeft nooit een directe bijdrage geleverd aan een wedstrijd. Ik ben blij met onze spelers, maar ik ben kritisch op Montella. Hij heeft ons een finaleplek gekost.”

Volgens de analist had Xavi Simons een rode kaart verdiend nadat hij met zijn noppen op het been van Mert Müldür stond. Arbiter Clément Turpin liet hem wegkomen met geel. Engin spreekt van een 'schaamteloze, eerloze Franse scheidsrechter'. "Hoe kun je daar geen rode kaart geven?! Het is duidelijk dat de Turkse lobby niet succesvol is in Europa, bij de UEFA of bij de scheidsrechters."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Blind verrast Vahle: ‘Geen enkele andere Oranjespeler durft dit te zeggen’

Daley Blind verrast verslaggever Noa Vahle met zijn eerlijke antwoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    114
    + 1
avatar

Wat een sneue poot. Ten eerste Weghorst is nooit lui en weet deze analist wel dat het de kwartfinale en niet de halve finale was... want hij zegt ' Montella heeft ons een finaleplek gekost '

Richard
Link gekopieerd!
    107
    + 1
avatar

Wat een onzin, Weghorst kan zijn kont wel optillen.

JeanM
Link gekopieerd!
    158
    + 1
avatar

Typisch een reactie van een heel slechte verliezer. Wat hij over Weghorst zegt is gewoon ontzettend puberaal en achterbaks. Maar ach, we hebben in Nederland ene van Hooydonk zitten, ook al zo'n oud voetballer die denkt het wiel te hebben uitgevonden. En dat gehuil over die scheidsrechter begint wel vermoeiend te worden. Iedere ploeg die uitgeschakeld wordt heeft wel wat te janken hierover. Dat Calimero-gedrag komt me echt de strot uit.

dilima1966
Link gekopieerd!
    92
    + 1
avatar

De Turken zijn er nog vol van Rammedam is voorbij Gewoon nip verloren Bart heeft het Nederlands elftal gered daar mee klaar

JEWA
Link gekopieerd!
    74
    + 1
avatar

Slechte verliezer.

Nasalis
Link gekopieerd!
    48
    + 1
avatar

"Turk woedend" Goh, wat interessant allemaal weer. Hebben jullie nou écht niets beters om over te schrijven?

Maurice de la Fosse
Link gekopieerd!
    37
    + 1
avatar

Sja...achteraf is mooi wonen!

D.J.N. Ciggaar
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Fantastisch dit is nu wat geen demorele grenzen overgaat!Bravo, spelen met morele gevechtsorde ! Vormen waar we wat mee kunnen.En nu de , komende voor ons Orangestrijders geef ik mijn vooruitziende blik , de ORANGISTEN gaat absoluut de strijd winnen, de belangrijkste is het vervolg narief gedrag of gedragingen van onze tegenstander. De vormen van hun voorbereidings gedrag en mentale gerichtheid wijzen daarop.Spelen met grenzen doen wij niet , wij gaan voor de winst!! DC

Hendrik Yunus jampaja
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Mijn account worden steeds gebruikt hier zien jullie dat niet meer

Lucienne de Gier
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ja ik zie dat ook hier. Raar hoor.

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    41
    + 1
avatar

Wat een sneue zure reactie.....neem een voorbeeld aan de reactie en felicitaties aan het succesvol oranje van jullie president....

Link gekopieerd!
    34
    + 1
avatar

De ware aard van de Turken kunnen niet tegen hun verlies ,.

ThommZzz
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Inderdaad en dan krijgt deze man, die alles duidelijk niet op een rijtje heeft, een artikel op fc update.

Savarunl
Link gekopieerd!
    32
    + 1
avatar

Och gut, weer zo'n C-voetballertje die vrijwel niets heeft bereikt en na het Besiktas van de jaren 80 steeds verder afgleed in de C-garnituur turkse clubs. En dan het gore lef hebben om een andere voetballer lui te noemen. Veel wedstrijdinzicht heeft ie ook al niet.

Hugo123
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Jeetje hij heeft er ook de ballen verstand van 😂 Dan maar meedoen aan de Asian Cup!

Bas Merkens
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Makkelijk om te klagen. Moeilijk om te spiegelen.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Wat een sneue zielepoot.

Dennis Schijf
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Ok, ik ben ook zeker geen fan van de camerabewuste dramaqueen Weghorst, maar om hem lui te noemen getuigd van totale onwetendheid.Woutje gaat door tot ie erbij neervalt, daar kunnen er nog heel wat een voorbeeld aan nemen.Dan ook nog de scheids de schuld geven die trouwens zeer goed floot en als klap op de vuurpijl is natuurlijk de hele wereld tegen Turkije.Klopt, dat komt door dit soort reacties en de puinhoop die veel zogenaamde fans achterlaten in heel europa na elke wedstrijd die Turkije speelt, zelfde met Marokko! Weg met die imbecielen!

Jan Vollemans
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Vooruit kijken en al dat getoeter negeren!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen