Gang naar CAS tevergeefs: Turkije definitief zonder Demiral tegen Oranje

5 juli 2024, 18:00
Foto: © Imago

Turkije kan zaterdag in de kwartfinale van het Europees Kampioenschap in Duitsland definitief niet beschikken over verdediger Merih Demiral. De UEFA legde de man die in de achtste finale tegen Oostenrijk met twee treffers uitgroeide tot de grote held van de avond een schorsing van twee wedstrijden op vanwege het brengen van de omstreden 'wolvengroet'. De Turkse voetbalbond wilde dat besluit aanvechten bij het CAS, maar blijkt daar helemaal niet terecht te kunnen.

"Artikel 63 van de statuten van de UEFA stelt namelijk dat het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) geen jurisdictie heeft over zaken waarin een speler voor maximaal twee wedstrijden of maximaal een maand is geschorst", schrijft het persbureau vrijdagmiddag.

Artikel gaat verder onder video

De berichtgeving wordt bevestigd door Mehmet Büyükeksi, de voorzitter van de Turkse voetbalbond TFF. "Aangezien het beroep en de aanvraagprocedure bij het CAS geblokkeerd zijn voor straffen van minder dan drie wedstrijden, ontnam de schorsing van twee wedstrijden ons ook het recht om in beroep te gaan", aldus de bondspreses.

Büyükeksi is het totaal niet eens met deze bepaling: "Deze bevooroordeelde en onrechtvaardige beslissing heeft onze hele natie diep teleurgesteld", klinkt het. Eerder op de vrijdag werd duidelijk dat de Turkse president Erdogan eveneens woest is door de ontwikkelingen rond Demiral en juist om die reden zaterdag plaats zal nemen op de tribunes van het Olympiastadion in Berlijn, waar Nederland en Turkije om 21.00 uur zullen aftrappen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Embolo zorgt voor hoogtepunt Hongarije - Zwitserland en laat iets opvallends achter op het veld

Breel Embolo liet iets opvallends achter op het veld in de slotfase van Hongarije - Zwitserland.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

svl
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Terechte schorsing hoor, maar wel typisch om te zien. Regenbogen, diepte interviews waarom je naar Saoudi Arabie gaat, pro-Oekraine, etc. zijn nog wel toegestaan. Voor de rest liever geen politieke statements aub.

Storm
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ze moeten gewoon ALLE politieke of proteststatements verbieden. Heeft totaal niks met voetbal te maken.

Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Helemaal mee eens, wat een opgefokt spektakelstuk gaan we er weer van maken, je zou bijna denken dat het om iets vreselijks zou gaan, maar volgens mij informatie gaat het nog steeds maar om voetballen

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Dus omdat de Turkse MP het niet eens is met de spelregels, die tenslotte voor iedereen gelden, gaat hij naar Duitsland om een voetbalwedstrijd uit protest bij te wonen. Als organisatie zou ik dan zeggen; "Sorry, uitverkocht !"

Rip visser
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Erdogan heeft het echt hoog in zijn bol als president. Ik hoop dat we die Turken gauw stil krijgen in Berlijn. Vooral Erdoclown.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen