Komst gedroomde Ajax-aanwinst Francesco Farioli ver weg na laatste nieuws uit Italië

26 juli 2024, 16:22
Foto: © Imago/realtimes

De kans lijkt steeds kleiner te worden dat Francesco Farioli zijn gedroomde aanwinst Daniele Rugani bij Ajax mag gaan verwelkomen. Waar de Amsterdammers voorlopig met handen en voeten gebonden zijn op de transfermarkt, melden Italiaanse media dat Fiorentina inmiddels bij Juventus heeft geïnformeerd naar de 29-jarige verdediger.

Ajax' technisch directeur Alex Kroes legde gisteren (donderdag) tegenover het clubkanaal uit dat de Amsterdammers er financieel niet goed voorstaan. "Als wij voor pak 'm beet honderd miljoen verkopen, dan kunnen we ongeveer veertig miljoen herinvesteren", schetste de beleidsbepaler onder meer. Bovendien moet de club het salarishuis met 35 procent in zien te krimpen, legde Kroes uit, mede doordat Ajax het voor het tweede jaar op rij zonder lucratieve deelname aan de Champions League moet zien te stellen.

Artikel gaat verder onder video

Dat verklaart direct waarom Ajax, afgezien van de komst van de transfervrije Bertrand Traoré, deze zomer nog niet heeft kunnen doorpakken op de transfermarkt. De Amsterdammers worden al geruime tijd gelinkt aan Rugani, terwijl ook spelers als Wout Weghorst (Burnley), Pablo Rosario (OGC Nice) en meest recentelijk Sergi Roberto (transfervrij na zijn vertrek bij FC Barcelona) in verband worden gebracht met een overstap naar de Johan Cruijff ArenA. Van Rugani was al bekend dat meerdere Italiaanse clubs, waaronder Bologna, eveneens op het vinkentouw zitten.

Het Italiaanse TuttoSport voegt vrijdag Fiorentina toe aan het rijtje clubs dat Rugani graag ziet komen. De club uit Florence deed eerder deze zomer al zaken met Juventus toen aanvaller Moise Kean werd aangetrokken, en zou nu bij De Oude Dame hebben geïnformeerd naar zowel middenvelder Weston McKennie als Rugani over te nemen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Speler van Ajax verbijt zich: 'Hij zit vol frustratie, waar ben ik in beland?'

Een speler van Ajax zat ‘vol frustratie’ op de tribune bij Ajax – FK Vojvodina, vermoedt Ronald de Boer.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

De ene keer horen we ja, andere keer nee. Dit is bij meerdere transfers zichtbaar. Ajax trekt vaak aan kortste eind bij (meerdere) transfers !!!

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar heb je wel gelijk in. Ik ben benieuwd hoe Ajax er met vijf weken ervoor staat !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen