Janssen komt op voor verguisde Ajacied: ‘Hij heeft absoluut kwaliteit, maar het elftal was niet goed genoeg’

18 juli 2024, 18:34
Foto: © Imago

Theo Janssen verwacht dat Anton Gaaei zich komend seizoen gaat herpakken van zijn matige eerste jaar bij Ajax. Volgens de voormalig voetballer heeft de Deen zeker potentie en is er vorig seizoen te kritisch gereageerd op zijn optredens.

“Ik verwacht wel meer van hem dan vorig jaar”, begint Janssen over Gaaei in de voorbeschouwing van Ajax tegen Al-Wasl op Ziggo Sport. “Er is natuurlijk karaktermoord gepleegd op hem. Ik vind dat de media hem keihard heeft aangepakt en heel snel een stempel erop gedrukt hebben.”

Artikel gaat verder onder video

Volgens Janssen kan Gaaei zich nog prima herpakken van zijn afgelopen seizoen. “Het is een hele jonge jongen met absoluut potentie. Hij heeft echt wel kwaliteiten in balbezit. Het is een jongen die gedreven, gretig is. Ik ben van mening dat hij veel meer kan, alleen het elftal is gewoon niet goed. Het is gewoon een speler met potentie. Wij zijn allemaal heel snel in het oordelen en spelers af te branden. Dit is gewoon een speler die absoluut wel kwaliteit heeft.”

“Ik probeer altijd te kijken wat ik zie en als een speler een slechte wedstrijd speelt, vind ik dat ik dat moet kunnen zeggen”, gaat hij verder. “Maar je moet ook kijken waardoor dat komt. Als een speler slecht speelt, heeft dat vaak meerdere oorzaken. De spelers om zich heen, zijn heel belangrijk daarin. En soms heb je een ongelukkig moment, waardoor je net even de kluts kwijtraakt. Dus we moeten daar voorzichtiger in zijn.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax incasseert flinke tegenvaller in aanloop naar Europa League-duels

Ajax kan in de wedstrijden in de voorronde van de Europa League tegen FK Vojvodina niet beschikken over twee aanvallers.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik ben de eerste straks die hem de complimenten zal geven als hij een goed seizoen gaat draaien. Het zal denk ik echter niet gebeuren, want wat hij tot nu toe heeft laten is dat hij wel een drive naar voren heeft maar er vrij weinig van kan.

CG
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ik blijf erbij dat zowel de directie en bestuur van Ajax nog steeds erg ondermaats is . Het hele beleid klopt niet !!!

CanisMorsum
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Gelukkig heeft Theo er meer verstand van dan de meeste reaguurders hier, zit zeker potentie in dat joch. Ook Manswerk laat klasse zien. Als centraal achterin staat, en die spelers heeft Ajax nu, en een trainer die snapt dat het in de defensie begint, dan zou het zomaar kunnen dat Ajax zonder al teveel nieuwe spelers een goed seizoen tegemoet gaat. Al was het dan vandaag niet al te best tegen een club van tweede divisie niveau ik heb toch veel lichtpuntjes gezien. Nog niet Rijkhof maar ook die verdient gewoon tijd. Ook Brobbey begon niet gelijk goed.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik denk dat Ajax met die Farioli een goede coach in huis hebben gehaald. Jong, energiek en sympatiek. Geeft in de voorbereiding jonge spelers een kans om te spelen. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen