Terugkeer naar Rotterdam uitgesloten: Minteh tekent voor flink bedrag bij Engelse club

1 juli 2024, 11:07
Foto: © Imago

De wens van Feyenoord om Yankuba Minteh nog een jaar te huren van Newcastle United gaat definitief niet in vervulling. De buitenspeler heeft een handtekening gezet onder een contract bij Brighton & Hove Albion.

Volgens Britse media zou er iets minder dan 40 miljoen euro met de transfer gemoeid zijn. Naast het 'geld in het laatje' komt deze transfer Newcastle United ook goed uit: de club moet namelijk aan financiële regelgeving voldoen. Volgens een nieuwe regel in de Premier League mogen clubs uit de hoogste Engelse divisie nog maar een verlies maken van 105 miljoen pond (123 miljoen euro). Vanwege flinke recente investeringen zat Newcastle United daarboven.

Artikel gaat verder onder video

Eerder dit jaar werd bekend dat Minteh graag nog wel een seizoen in Rotterdam zou willen spelen, maar dat komt er dus niet van. In Brighton zal de Gambiaan de strijd aan moeten gaan met de vele rechterbuitenspelers op de club. Simon Adingra en Solly March zijn daar de meest gevestigde namen.

Afgelopen Eredivisie-seizoen kwam Minteh tot 27 wedstrijden, waarin hij zeventien keer in de basis mocht starten van Arne Slot. Met tien doelpunten en vijf assists was hij meermaals belangrijk voor de nummer twee van de Eredivisie. Aangezien hij nog slechts negentien jaar is, gaat hij mogelijk een grote carrière tegemoet.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Voormalig PSV-publiekslieveling duikt op in shirt van Feyenoord

Een opvallende verschijning in de live-uitzending van de EK-talkshow van Broederliefde.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Zou leuk zijn als die nu geen knikker raakt

Storm
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Omdat ie niet naar je clubje komt? Zielepoot. Die jongen kiest voor een betere competitie en meer verdienen. Dat is gewoon logisch.

Dropkick
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Maar knikkers zijn moeilijk te raken hoor .

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Storm, je heb gelijk, ik had het anders moeten formuleren. Hoop voor die Engelse dat die geen bal raakt, om 40 mil voor een speler die geen constante seizoen heeft gehad. Jaloers, zeker dat die gasten zomaar zoveel geld kunnen uitgeven. Maar ondanks dat we het van je gewend zijn, meteen gaan schelden is toch niet nodig....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen