Ten Hag stuurt een van zijn oude bekenden weg bij Manchester United

21 juli 2024, 16:30   Bijgewerkt: 21 juli 2024, 16:37
Foto: © Imago

Manchester United heeft Fiorentina formeel laten weten dat de aankoopoptie in het huurcontract van Sofyan Amrabat niet wordt gelicht. Wel blijft de club de mogelijkheden onderzoeken om Amrabat definitief in te lijven, zo weet journalist Fabrizio Romano.

Een jaar geleden haalde Erik ten Hag de middenvelder, die hij nog kende uit hun gezamenlijke periode in Utrecht, op huurbasis naar Manchester. Fiorentina ontving daarvoor een huursom van tien miljoen euro. United had bovendien de mogelijkheid de uitblinker van het WK van 2022 voor een bedrag van circa twintig miljoen euro definitief over te nemen. Die optie wordt dus niet gelicht.

Artikel gaat verder onder video

In de eerste maanden van het seizoen ruimde Ten Hag nog regelmatig een basisplaats in voor Amrabat. Na de winter, waarin de 27-jarige middenvelder met de Marokkaanse ploeg deelnam aan het toernooi om de Afrika Cup, raakte Amrabat zijn basisplaats echter kwijt. Pas in de laatste drie wedstrijden van het seizoen mocht hij weer vanaf de aftrap aantreden.

In principe keert Amrabat dus terug naar Fiorentina, maar volgens journalist Romano blijft United geïnteresseerd in hem. Ten Hag is gecharmeerd van de middenvelder, waardoor onderzocht wordt of een transfer tegen andere voorwaarden wel mogelijk is. Amrabat staat ook in de belangstelling van andere clubs. Hij werd enkele maanden geleden nog gelinkt aan Fulham.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen