'Manchester United schaakt op meerdere borden en probeert toptarget voor neus Real Madrid weg te kapen'

9 juli 2024, 15:15   Bijgewerkt: 9 juli 2024, 15:21
Foto: © Imago

Manchester United lijkt op meerdere borden te schaken wat betreft verdedigende versterking. De club van Erik ten Hag heeft volgens de laatste berichten een persoonlijk akkoord bereikt met Matthijs de Ligt, maar lijkt zich daarnaast ook te gaan mengen in de strijd om Leny Yoro, het achttienjarige toptalent van Lille OSC dat lange tijd hard op weg leek naar Real Madrid.

Deze zomer vertrekt met Raphaël Varane sowieso één topverdediger uit Manchester. De Ligt wordt volgens Engelse media gezien als de vervanger van de Fransman, maar het is duidelijk dat United daarnaast nóg een stopper aan de selectie wil toevoegen. Een derde bod op voormalig PSV'er Jarrad Branthwaite, ter waarde van 60 miljoen euro, zou door Everton echter naar de prullenbak zijn verwezen. The Toffees zouden volgens ESPN vasthouden aan een vraagprijs van zo'n 82 miljoen euro.

Artikel gaat verder onder video

De Franse journalist Nabil Djellit (die onder meer werkzaam is voor France Football) meldt op X dat United een bod van 50 miljoen euro plus bonussen bij Lille heeft uitgebracht op Yoro. De Noord-Franse club zou dat bedrag inmiddels hebben geaccepteerd, maar nu moet de speler nog overtuigd zien te worden voor de Engelse grootmacht te kiezen. Yoro zou zelf namelijk zijn zinnen hebben gezet op een overstap naar Real Madrid, waarmee hij volgens Spaanse media persoonlijk al rond is. De Koninklijke zou echter niet verder willen gaan dan 40 miljoen euro, waardoor er nog geen akkoord met Lille - dat een initiële vraagprijs van 60 miljoen zou hanteren - is bereikt.

Yoro debuteerde in mei 2022, op zestienjarige leeftijd in het eerste elftal van Lille. De 1.90 meter lange centrale verdediger groeide afgelopen seizoen uit tot onbetwiste basisspeler en stond in 30 van de 34 competitiewedstrijden aan de aftrap. Het contract van de jeugdinternational van Frankrijk Onder-23 loopt nog door tot medio 2025.

Update 15.18 uur: Volgens Fabrizio Romano blijft Real 'relaxed en kalm' als het gaat om de inmenging uit Manchester in de strijd om Yoro. "Real is zich ervan bewust dat de voorkeur van de speler naar hen uitgaat en wil deze zomer een deal sluiten onder de 60 miljoen euro...", schrijft de Italiaanse transfergoeroe op X, om daaraan toe te voegen: "... of vrolijk afwachten tot juni 2025 om Yoro transfervrij binnen te halen."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sergio Ramos zorgde na wedstrijd tegen PSV voor prachtig moment in kleedkamer

Óliver Torres doet een boekje open over ploeggenoot Sergio Ramos en diens gedrag na een nederlaag tegen PSV.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

tis eigenlijk de bedoeling dat je mbappe wegkaapt haha..ze willen dat je wint van madrid niet dat je op madrid lijkt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen