Te Kloese geeft waarschuwing af: ‘Anders ga je maar lekker ergens anders shoppen’

26 juli 2024, 14:08
Foto: © Imago

Feyenoord hoeft deze zomer niet per se te verkopen, zo laat algemeen directeur Dennis te Kloese weten in gesprek met Voetbal International. Wel is dat het verdienmodel van de Rotterdammers, maar door de inkomsten uit de Champions League is de noodzaak te verkopen niet aanwezig.

“Ik ben er trots op dat alle uitgaande transfers in de afgelopen drie jaar in goede harmonie zijn verlopen, met allemaal spelers die door de voordeur zijn vertrokken”, geeft Te Kloese aan. “Dat willen we ook. We zijn een goede en correcte club. Maar we zijn er natuurlijk wel met zijn allen voor om het belang van de club te dienen, en spelers dus niet zomaar te laten gaan.” Wat dat betreft hoeven geïnteresseerde clubs niet meer te verwachten dat ze voor een dubbeltje op de eerste rang kunnen zitten bij Feyenoord. “De prijs is de prijs. En anders ga je maar lekker ergens anders shoppen.”

Artikel gaat verder onder video

Eén van de spelers die op de nominatie staat om te vertrekken, is Lutsharel Geertruida. De verdediger heeft nog een contract voor een seizoen in De Kuip, waardoor Feyenoord nu moet verkopen of hem laten bijtekenen om nog wat aan hem over te houden. Toch wil Te Kloese niet veel over de situatie kwijt. “Ik heb wel persoonlijk met hem afgesproken dat we over zijn contractuele situatie publiekelijk niets meer gaan zeggen”, legt de bestuurder uit. “Hij is speler van Feyenoord en we houden de rust over wat er gaat volgen. Wat hij wil, wat wij willen. Het is een kind van de club, dus we gaan nu niet zeggen dat we dit of dat gaan doen. Die druk is nergens voor nodig. Rustig aan, hij is gewoon speler van Feyenoord.”

Ook het aankoopbeleid van Feyenoord is compleet veranderd de afgelopen jaren. “Voor het eerst zijn we in de positie dat we aan de voorkant al anticiperen”, vertelt Te Kloese. Als voorbeeld neemt hij de spitspositie, waar Feyenoord ondanks de aanwezigheid van Santiago Giménez en Ayase Ueda de transfervrije Julián Carranza voor haalde. “Vaak zou je afwachten tot Giménez weg is, of de interesse in Ueda concretere vormen aanneemt, maar dat hebben we nu niet gedaan. Want nu was Carranza transfervrij. Als we nu niet hadden toegeslagen, had een andere club dat gedaan. We zijn dus met Feyenoord in de situatie dat we kunnen voorinvesteren. We zijn voorbereid.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Hancko wil nog steeds naar Atlético, gat van tien miljoen euro tussen vraagprijs Feyenoord en laatste bod'

Feyenoord-verdediger Dávid Hancko staat nog altijd open voor een transfer naar Atlético Madrid, schrijft de Italiaanse transferjournalist Matteo Moretto.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Blij dat het jaren na slecht beleid, nu stapje voor stapje naar een stabiele siruatie, goed beleid en transferbeleid gaan. Nu nog dat handje vol debiele supporters ook in het gareel krijgen, dan hebben we een zonnige toekomst....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen