'Ajax-aankoop van 20 miljoen euro moet plaatsmaken voor Rugani, speler heeft zelf andere plannen'

3 juli 2024, 14:19
Foto: © Imago

De concrete interesse van Ajax in Juventus-verdediger Daniele Rugani betekent slecht nieuws voor Josip Sutalo. Volgens Voetbal International mag de Kroaat, die afgelopen zomer nog voor 20,5 miljoen euro overkwam van Dinamo Zagreb, na één jaar alweer vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA. De zeventienvoudig international heeft volgens het weekblad zelf echter hele andere plannen.

"Ajax is tot de conclusie gekomen dat het beter is om Sutalo deze zomer te verkopen en de club werkt er op de achtergrond hard aan om dat ook voor elkaar te krijgen", schrijven Lentin Goodijk en Tim van Duijn woensdagmiddag namens het weekblad. Ondanks de matige indruk die Sutalo in zijn debuutjaar veelal maakte, zouden er wel degelijk clubs voor hem in de markt zijn. Toch zou de speler zelf azen op 'revanche' onder de nieuwe hoofdtrainer, Francesco Farioli, en niet daarom niet mee willen werken aan een vertrek.

Artikel gaat verder onder video

Dat is een streep door de rekening van de Amsterdammers, die Sutalo vorig jaar voor vijf seizoenen vastlegden, waarvan er dus nog vier resteren. Een verkoop van de Kroaat zou de club juist de financiële middelen moeten bieden om Rugani en eventueel een of twee andere targets binnen te kunnen halen. Sutalo zou - uitgerekend - in Italië nog wel goed in de markt liggen, al verwachten beide VI-verslaggevers niet dat Ajax de aankoopsom kan terugverdienen - laat staan dat er winst op de verdediger gemaakt zou kunnen worden.

Medic
Sutalo kwam op het EK in Duitsland in alle drie de pouleduels van Kroatië in actie, maar kon niet voorkomen dat de groepsfase ook het eindstation zou blijken. Gezien zijn deelname aan het toernooi in Duitsland heeft hij zich nog niet in Amsterdam, waar de voorbereidingen op het nieuwe seizoen inmiddels in gang zijn, hoeven melden. Zijn landgenoot Jakov Medic deed dat al wél en maakt vooralsnog 'een prima indruk', schrijft VI. De verdediger hoeft dan ook niet 'ten koste van alles' te vertrekken, maar zou zelf wel mikken op een zomerse transfer, omdat hij niet in aanmerking komt voor een basisplaats.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alex Kroes dreigt de plank volledig mis te slaan bij Ajax

"Dit zou écht een enorme fout zijn", klinkt een waarschuwing aan Ajax van Tomislav Filipovic.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jailhouserocker
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Simpel op te lossen toch? De nieuwe trainer zegt tegen hem dat hij absoluut geen speelminuten gaat maken en probleem opgelost lijkt me

KROTJE
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Juist !!! Geldt ook voor Berghuis.

Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Daarmee heb je nog geen 20 miljoen terug, en moet je zijn salaris nog steeds betalen wat ook niet kinderachtig zal zijn lijkt me

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Het probleem met deze jongen is dat hij nog een contract heeft voor 4 jaar met bijpassend salaris van 5 miljoen per jaar. Dan maar even niet voetballen maar wel flink cashen.

0laf
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

En dan a la Bogarde op de reservebank je geld zien binnenstromen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen