Studio Fussball aangepakt: 'Plaatsvervangende schaamte, nooit zag ik iemand mooier walgen'

15 juli 2024, 14:29
Foto: © NOS

Het programma Studio Fußball heeft een hele slechte indruk achtergelaten op columnist Nico Dijkshoorn, zo heeft hij in zijn column voor Voetbal International geschreven. De schrijver noemt het programma en gezelligheidscircus en vindt het vooral erg voor Marco van Basten. Hij pakt zanger Jaap Reesema en Jeroen Stekelenburg aan voor dienst bijdragen in het programma.

"Ik voelde plaatsvervangende schaamte als Van Basten voor de zoveelste keer naar een schijtlollig item moest kijken", begint Dijkshoorn in zijn column voor VI. "Die Marco van Basten moest als deskundige plaatsnemen in het gezelligheidscircus Studio Fußball. Ik kon er bijna niet naar kijken. Van Basten moest luisteren naar suikerzoete Nederlandstalige liedjes, naar quizvragen, nutteloze sfeerbijdragen uit Duitsland van Jeroen Stekelenburg", schrijft Dijkshoorn, die eerder al gehakt maakte van verslaggever Stekelenburg.

Artikel gaat verder onder video

Ook de liedjes van zanger Jaap Reesema konden de journalist niet bekoren: "Het was misschien wel de ongemakkelijkste televisie van de laatste twintig jaar. Daar zat hij, de man met de geniale wreef, de unieke buitenkant voet, die moest luisteren naar een bij elkaar gerijmd sentimenteel schijtliedje over trots, oranje bloed en nationalisme, gezongen door iemand die keek alsof hij zijn verloren gewaande kinderen na veertig jaar weer in de armen sloot", zegt Dijkshoorn in de richting van Reesema.

Dijkshoorn vindt het belangrijk om te benoemen dat alle randzaken die voorkomen in het programma van de NOS, zoals in zijn ogen grappige filmpjes, quizjes en items vanuit Duitsland zijn, van de tijd van serieuze analyses afgingen: Ik keek naar Van Basten. Nooit zag ik iemand mooier walgen. Deze onzin ging allemaal van zijn tijd af", besluit Dijkshoorn.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Zadkine
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Van Basten een geweldige spits met een hoog what iff gehalte. Van Basten de analist met een hoog who else gehalte.

Bret
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Dijkshoorn gaat mee in de lijn van zijn inside vrienden zoveel mogelijk kritiek op alles wat enigsinds als concurrent van hun eigen showtje kan gezien worden . Neem aan dat v Basten niet gratis daar is gaan zitten en weet wat er gaat gebeuren .

Goku
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Het woordje "enigsinds" zegt al een hoop over andere gelijk waardige programma

rene van gool
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Als Dijkshoorn dit niet doet word hij niet meer uitgenodigd,je moet met hun meewaaien anders pas je niet in dat programma

Goku
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

van Basten, geweldige voetballer maar moet niet meer als analist op tv komem. De beste man was zo nu en dan totaal de weg kwijt, wist de namen van de spelers niet.

Bedaarde
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ja hij zit daar met rapper Sjors ofzo die samen over de wedstrijd moeten uitweiden. Kan me dan wel voorstellen dat dat niet motiverend is. Je hoort daar te zitten met bijvoorbeeld Hiddink, Bos, vGaal, Advocaat, Gullit, Seedorf, Bergkamp dan kun je een serieus gesprek over voetbal voeren. Niet met Snollebollekes ofzo..

G Schoo
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Van Basten kan wel degelijk analyseren. Evenals van der Vaart.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen