Rake strafschop van Cristiano Ronaldo zorgt voor discussie: bekijk de beelden

2 juli 2024, 00:10   Bijgewerkt: 2 juli 2024, 00:20
Foto: © NOS

De analisten van de NOS vragen zich af of de strafschop van Cristiano Ronaldo in de penaltyreeks tussen Portugal en Slovenië rechtmatig was. De aanvaller leek stil te staan in de aanloop, waarna hij raak schoot in de linkerhoek.

De strafschop van Ronaldo was de eerste van drie rake penalty’s van Portugal in de serie. Omdat de Portugese keeper Diogo Costa alle drie de penalty’s van Slovenië stopte, was de serie al snel beslist in het voordeel van Portugal. Maar Youri Mulder denkt dat scheidsrechter Daniele Orsato had moeten ingrijpen na de trap van Ronaldo.

Artikel gaat verder onder video

“Dit is wel heel erg stoppen, toch? Mag dit wel? Ik vind wel dat hij heel erg stopt. Hij staat stil”, zegt Mulder, die bijval krijgt van Marco van Basten. “Dat zou niet moeten mogen. Je moet gewoon doorlopen.”

In de verlenging werd een penalty van Ronaldo nog gestopt door Jan Oblak, waarna hij ‘tranen met tuiten’ huilde, zag John van den Brom. “En dan moet je de verlenging nog uitspelen. Dit zie je nooit. Zijn familie was ook in tranen op de tribune. Laten we vooropstellen dat hij het niet heeft geflikt vanavond. De keeper heeft hem gered. Ondanks dat het een waardeloze wedstrijd was, hadden de keepers de hoofdrol.”

Kai Havertz

Een soortgelijk debat woedde zondagavond na de wedstrijd tussen Duitsland en Denemarken (2-0) over een penalty van Kai Havertz. De Duitser zou tijdens zijn aanloop ook stil hebben gestaan. Normaliter moet een penalty dan opnieuw worden genomen, maar ook scheidsrechter Michael Oliver greep niet in.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 EK 2024: volledige programma, uitslagen en alle standen

Hier vind je de standen in alle groepen van het EK 2024.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Dat zeker , en die keeper bewoog bij elke penalty te vroeg, maar ja , Portugal moest natuurlijk winnen.

Emilio
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Portugal was veel beter, ze speelden goed maar tegen ploegen als Slovenie en Marrokko hebben ze het heel erg moeilijk. De penalties lieten echt het kwaliteits verschil tussen beiden ploegen zien. De penalties goed gestopt door Costa maar ook zwak ingeschoten door Slovenie. De Silva en Fernandes spelen in grote competities en Ronaldo die topfit is maar niet meer zo scherp omdat die in de zandbak speelt.

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Maar goed dat ze deze elfmeter niet afkeurde want anders hadden ze toch een groot probleem. Niet de ene wel afkeuren omdat de speler stilstond en de andere niet afkeuren. Ze hadden die elfmeter van Duitsland wel meteen moeten afkeuren omdat stilstaan nou eenmaal niet mag.

Kramer
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Hierna liggen ze er toch uit

haike
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

ik vond het ten eerste echt geen penalty!! zelf de persoon opzoeken tegen aan springen en dan theatraal laten vallen!! en tsja de scheidsrechters hebben allemaal opdracht gekregen om een paar landen door te laten gaan naar de halve finale of finale!! corrupt toernooi is het verder niks!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen