‘Aanvaller staat voor vertrek bij Ajax, dat in Zuid-Amerika scout voor vervanger’

4 juli 2024, 08:49
Foto: © Imago

Bij Ajax gaat men ervan uit dat Steven Bergwijn deze zomer vertrekt, zo schrijft Voetbal International. Om zijn eventuele vertrek op te vullen, wordt momenteel de markt in Zuid-Amerika bekeken om een nieuwe rechtsbuiten te vinden.

De verwachting bij Ajax is dat Bergwijn deze zomer een transfer gaat maken. De aanvaller kwam in de zomer van 2022 voor een bedrag van 31,25 miljoen euro over van Tottenham Hotspur, maar wist zich afgelopen seizoen niet aan de malaise te onttrekken. Een vertrek van de 35-voudig international zou ervoor moeten zorgen dat de financiële gaten in Amsterdam deels worden gedicht.

Artikel gaat verder onder video

Ajax is al langer bezig met de zoektocht naar een opvolger van Bergwijn. Zo hoopte de clubleiding om Omari Hutchinson op huurbasis van Chelsea naar Amsterdam te halen, maar hij vertrok naar Ipswich Town. Bertrand Traoré was een optie, maar bleek te duur, terwijl ook Oguz Aydin niet haalbaar is voor de Amsterdammers.

Om die reden is Ajax begonnen met het verkennen van de markt in Zuid-Amerika. Daar moet een nieuwe rechtsbuiten worden gevonden. Volgens het medium is ook Steven Berghuis geen optie meer op die positie, aangezien hij liever op het middenveld wil spelen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Farioli scoort punten op tweede werkdag bij Ajax: ‘Laat gelijk zien hoe hij er in staat’

Terwijl het EK in volle gang is, bereidt Ajax zich al voor op het nieuwe seizoen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

LCA
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Nah , een directe opvolger heeft Ajax al in de vorm van Godts... In de jeugd loopt ook van Axel Dongen rond... En is dat blinde paard Carlos Forbes niet ook een linker vleugel spits....? Kortom sprookjes voor in de prullenbak.

Kolie
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ze hebben het ook over een rechtsbuiten , lezen is een kunst ;). En mika is een links dus ja dat ze naar een rechtsbuiten is meer als normaal aangezien er ook niemand in de jeugd bijloopt die dst kan invullen

Goku
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Misschien in de zandbak, maar anders gaat Ajax niet veel verdienen aan Bergwijn

Storm
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Jij snapt er weer eens geen ene reet van met je geklets. Het gaat niet om verdienen bij Bergwijn. Het gaat om een dure speler op de loonlijst kwijt te raken. Dat je daarbij misschien verlies maakt doet niet terzake: die jongen moet weg, dáár gaat het om! Lange termijndenken!

Goku
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Storm, Daar heb je gelijk in, maar zo een leuke bijeenkomst zijn als je er ook nog wat aan transfersom binnen haalt voor Bergwijn. Als je lange termijn wil denken, kun je ruim de helft weg doen, die verdienen meer dan de huidige nieuwe plafond van een mil. En ga je niet kijken naar spelers die op dit moment bij hun club tussen de 3 en 6 miljoen verdienden, of ze moeten heel graag bij Ajax willen voetballen...

Storm
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

"als je ook nog wat aan transfersom binnenhaalt" Hoezo is dat in vredesnaam van belang voor jou joh?? Jij hebt daar nul komma nul mee te maken. Je doet niks anders dan op vrijwel alle berichten over Ajax reageren en je veinst gewoon dat je je oprecht druk maakt om de situatie van de club. Niemand trapt daar in. Hou toch op joh. Het zijn je zaken helemaal niet. Ga fijn over je eigen clubje oreren.

FredBreeuwsma06
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Vorige week het bericht dat AJAX niets meer uit Zuid Amerika gaat halen en nu weer wel? Gebrek aan nieuws? Gewoon inpassen die jeugd en als de heer Berghuis daar niet wil spelen dan vertrekt ie maar.

KROTJE
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ik hoop vurig dat Bergwijn en Berghuis verkocht gaan worden. Ik heb geen vertrouwen meer in die twee.

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Bergwijn en Berghuis snel verkopen voorzover ze nog wat waard zijn, de houdbaarheidsdatum nadert....

WMO72
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Misschien moet Ajax op houden bestaan kunnen nu huur niet eens betalen weg met Ajax

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Waarom halen ze Promes niet. Die is transfervrij en in het bezit van het Ajax DNA Win win situatie. Past zeker in de entourage van Alex.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen