Sterspeler van NAC haalt gigantisch hard uit naar Pierre van Hooijdonk: ‘Ik adviseer spelers niet naar NAC te gaan!’

13 juli 2024, 15:31   Bijgewerkt: 13 juli 2024, 20:32
Foto: © Imago/realtimes

Aimé Omgba heeft tegenover De Telegraaf ongenadig hard uitgehaald naar de clubleiding van NAC Breda. De sterspeler van de promovendus is woedend op zijn club, nadat NAC een bod van 2,5 miljoen euro van KAA Gent op de middenvelder afwees. Ook Pierre van Hooijdonk krijgt een waanzinnige veeg uit de pan van de 21-jarige Belg.

NAC lichtte vrijdag de eenzijdige optie in het contract van Omgba, waardoor hij tot de zomer van 2026 vastligt in Breda. De middenvelder is woedend, omdat de club hem hierdoor een transfer ontneemt naar KAA Gent, waar hij ‘vijftien keer zoveel kan verdienen’. NAC had in eerste instantie beloofd om mee te werken aan een transfer.

Artikel gaat verder onder video

“NAC is tijdens de onderhandelingen gestart met het opzoeken van de publiciteit en daarom doe ik nu ook mijn verhaal. Ik zou willen zeggen: stop met spelletjes spelen. Probeer mij niet te managen, maar ga NAC managen en probeer er een stabiele club van te maken, waar een professionele topsportcultuur gaat heersen. Ik krijg sterk het gevoel dat NAC mij als een product ziet”, haalt de Nederlandse Kameroener hard uit.

Dit gevoel ontstond door uitspraken van commissaris technische zaken Van Hooijdonk. “Hij zegt dat dit puur zakelijk is. Je ziet ook hoe ze met Jean-Paul van Gastel omgingen. Ze gunden hem de transfer naar Besiktas niet, maar namen later alsnog afscheid. En assistent-trainer Rogier Molhoek werd via de telefoon ontslagen. Ik ben een gevoelsmens en ik vind dit helemaal niks”, gaat hij verder.

Omgba wil dolgraag naar Gent, maar mag dus hoogstwaarschijnlijk niet weg bij NAC. Omgba trekt de vergelijking met Van Hooijdonk, die als speler van Nottingham Forest maanden staakte om een transfer af te dwingen. “Met het in het openbaar moeten aanbieden van excuses aan Maurice Steijn heeft hij al laten zien niet met mensen te kunnen omgaan. Ik ben transfervrij naar NAC Breda gekomen, heb altijd alles voor de club gegeven en bijgedragen aan de promotie. Nu krijg ik te horen dat het puur business is. Door de handelswijze van de club heeft Gent de stekker uit de transfer getrokken. Ik adviseer spelers niet naar NAC te gaan”, zegt de woedende middenvelder, die 'misselijk wordt van het gedrag van de mensen bij NAC'.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Joness
Link gekopieerd!
    34
    + 1
avatar

Best begrijpelijk dat ze een bod van 2,5 euro afwijzen

Lb
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Dat zo van hooijdonk nog in het bestuur zit ongelooflijk zeg al genoeg

BertSchook18
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Die v Hooijdonk moet niet zo slim denken te zijn als die Omgba dwars gaat liggen en een slecht gaat spelen dan ontvangt NAC bijna niks meer.

BredaTillIDie
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Hopelijk scheurt hij zijn beide kniebanden.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Wel grappig dat hij V Hooijdonk als stakende speler erbij haalt. Tuurlijk is het business voor NAC maar het is ook business voor de speler. Volgens mij mag NAC met 2,5 miljoen ook tevreden zijn

boyke
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Als ik Omgba was wist ik het wel. Ik zou het vertikken zolang van Hooijdonk daar zit enige moeite te doen op het spel. Natuurlijk benadeel je daar je teamgenoten mee en dat je NAC benadeeld is niet erg dat hebben ze aan die wijsneus van Hooijdonk te danken die alles denkt beter te weten en als RVC alleen maar NAC naar de verdommenis werkt. Zo'n mooie club als NAC vedeint geen van Hooijdonk die moet gewoon ballenjongen spelen meer niet. Ook het pibliek is er niet mee gebaat hoe meneer denkde club te moeten regeren. We met die vent en heel snel.

Henkapestaart
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Jammer joh het is ook puur buisness. jij tekent een contract met een eenzeidige verleng clausule. Al bieden ze 10 mil nac hoeft jou niet telaten gaan. Jij had bij het tekenen dus weinig vertrouwen in een mogelijke transfer in het jaar dat nac kon verlegen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen