Sparta wil stunten en strijdt met Pusic om komst Manchester City-aankoop van 10 miljoen euro

23 juli 2024, 13:48
Foto: © Imago/Realtimes

Sparta Rotterdam hoopt zich deze zomer op huurbasis te versterken met de Braziliaanse buitenspeler Kayky, zo meldt Fabrizio Romano. De 21-jarige Kayky staat sinds de zomer van 2021 onder contract bij regerend Engels kampioen Manchester City, dat hem sindsdien al twee keer verhuurde.

Kayky is een linksbenige buitenspeler die bij voorkeur vanaf de rechterflank speelt. De Braziliaan werd in de zomer van 2021 voor tien miljoen euro door Manchester City weggeplukt uit zijn vaderland, waar hij speelde voor topclub Fluminense. In zijn eerste jaar in Engelse dienst mocht Kayky in januari, in een FA Cup-duel met Swindon Town, als invaller debuteren in de hoofdmacht van trainer Pep Guardiola, en volgde een maand later zijn eerste - en vooralsnog enige - optreden in de Premier League, tegen Norwich City.

Artikel gaat verder onder video

Om meer speelminuten te maken verhuurden The Citizens Kayky vervolgens aan het Portugese Paços de Ferreira en later aan Bahia in zijn vaderland. Afgelopen winter keerde de jongeling terug in Engeland, maar vanwege een knieblessure kwam hij dit kalenderjaar nog niet in actie.

Inmiddels heeft City besloten om Kayky, die nog een contract tot medio 2026 heeft, komend seizoen opnieuw te verhuren. De Braziliaan zal volgens Romano de keuze gaan maken tussen twee club: Sparta en het Shakhtar Donetsk van trainer Marino Pusic.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Pascal Jansen haalt smaakmaker uit de Eredivisie weg voor 1,5 miljoen euro

De Hongaarse club Ferencváros, met trainer Pascal Jansen aan het roer, haalt een smaakmaker weg uit de Eredivisie.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Zo mooi zijn voor Sparta

Nachtburgemeester
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ben benieuwd, ken de speler niet, hoop alleen dat het niet net zo'n flater wordt als die gozert van Barcelona die vorig jaar kwam aanhobbelen. Er werd toen ook net gedaan of Messi kwam maar dat viel enorm tegen. Voorlopig heeft Sparta nog geen dubbeltje uitgegeven aan nieuwe spelers en staat de halve selectie in de etalage, ik hoop dat ik fout zit maar vrees dat we voorlopig wel weer klaar zijn met het linkerrijtje

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen