Engelse arbitrage laat zich na afgekeurde goal Xavi Simons opnieuw gelden: handsbal Cucurella onbestraft

5 juli 2024, 20:24
Foto: © NOS

Een opvallend moment in de verlenging van de wedstrijd tussen Spanje en Duitsland. De Spaanse verdediger Marc Cucurella kreeg de bal tegen zijn arm in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Anthony Taylor kende geen penalty toe. Videoscheidsrechter Stuart Attwell greep ook niet in.

Na een schot van Jamal Musiala blokkeerde Cucurella de bal met zijn uitgestoken arm, die zich niet langs het lichaam bevond. Taylor greep niet in, tot onbegrip van NOS-commentator Jan Roelfs. “Dit wordt een strafschop voor Duitsland”, voorspelde hij meteen. “Maar Taylor wil er niets van weten! Weer zo’n moment.”

Artikel gaat verder onder video

“We hadden al het moment van Xavi Simons (afgekeurd doelpunt tegen Frankrijk, red.), waarvan we dachten ‘ga nou kijken’, en dit is weer zo’n moment." Tijdens het duel tussen Nederland en Frankrijk was Taylor ook de scheidsrechter en Attwell eveneens de VAR. De arm van Cucurella is niet langs het lichaam. Een merkwaardig moment.” Ook op sociale media klinkt veel onbegrip.

Volg de verlenging tussen Spanje en Duitsland in ons liveverslag!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FriesR
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Die Taylor nooit meer laten fluiten op een toernooi zelfs niet bij de pupillen. EN winnaar ek is allang bekend bij uefa :Spanje dat hele uefa is nog corrupter dan welke organisatie dan ook .

Derk62
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Helemaal mee eens,

Derk62
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Duitsland kreeg er eentje tegen Denemarken, en dat was er geen

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Op dat moment hadden de Duitsers al met 10 man moeten staan. Als hij in de eerste heft Toni Kroos voor zijn smerige overtreding geel had gegeven

Mijnmening.
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

En Makkelie wordt al vroeg bedankt voor bewezen diensten maar deze man mag blijven. Complot theorieën hier eerder geuit dat Duitsland finalist moest worden kunnen met deze beslissing wel de prullenbak in....

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ja maar Makkelie liet niet zo overdreven zien van wie volgens de UEFA Europees kampioen moest maken

Erik Bunt
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Bijna goed gedaan van Taylor, op het moment dat de bal de voet verlaat van de aanvaller is het duidelijk buitenspel , de eerste situatie telt voordat de bal de de hand van cucarella raakt. Taylor had alleen ff moeten fluiten voor een vrije trap voor Spanje.

Zozo
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Een duidelijker voorbeeld van aangeschoten hands is er niet. De bal werd zo hard geschoten dat hij niet eens de tijd had om zijn arm weg te trekken. De arm hing gewoon op zijn plaats en kwam niet in beweging. Als je hier een penalty voor wil geven kan je in het vervolg er bewust voor kiezen om keihard op iemands arm te mikken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen