Schouten en Blind weigeren op één vraag antwoord te geven tijdens de persconferentie

4 juli 2024, 16:22
Foto: © NOS

Jerdy Schouten en Daley Blind wilden tijdens de persconferentie twee dagen voor het duel met Turkije niet ingaan op een vraag over Turkse centrale verdediger Merih Demiral. De verdediger die in het clubvoetbal actief is bij Al-Ahli Saudi FC kan mogelijk geschorst worden voor de wedstrijd tegen Oranje.

Merih Demiral wordt onderzocht door de UEFA nadat hij een politiek gebaar maakte na zijn goal tegen Oostenrijk in de achtste finale van het EK 2024 in Duitsland. De centrale verdediger van Turkije baarde opzien met de manier waarop hij juichte afgelopen wedstrijd. Demiral maakte met zijn handen een gebaar van ‘De Grijze Wolven’, een rechts-extremistische beweging.

Artikel gaat verder onder video

Schouten en Blind weigerden op de persconferentie twee dagen voor de kwartfinale tegen Turkije in te gaan op deze situatie. “Ik ga me niet hierin mengen over maatschappelijke dingen, ik zit hier om over voetbal te praten”, aldus Blind. “Ja, ik denk dat je mijn antwoord ook wel kunt raden”, voegde Schouten eraan toe.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Oranje op rapport: véél ruime voldoendes op één speler na

Dit zijn de beoordelingen in de Nederlandse media na de zege van Oranje op Roemenië.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajeto!
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

"Ik ga me niet hierin mengen over maatschappelijke dingen" 19/11/2019, Nederland - Estland, eindstand 5-0, na 6 minuten lag de eerste goal al in het netje en ik geloof dat iedereen zich dat moment nog wel kan herinneren. Frenkie de Jong, Georgino Wijnaldum het racisme statement. Daar durf je je als Nederlands elftal tegen uit te spreken. Nu maakt je tegenstander een gebaar wat tegen alle normen en waarden ingaat en ben je te laf om je daar tegen uit te spreken?

Copa
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Spelers voetballen, maar wat ze zeggen is niet wat ze willen. Dat wordt er van te voren ingestopt In alles willen ze zo diplomatiek mogelijk overkomen. Niet onverstandig toch. Geen olie op het vuur gooien Ik kan me RvP en Hanegem herinneren. Waar de eerste keurig bleef ging laatst genoemde juist de boel ophitsen toen Berghuis de overstap maakte. Zo ongelooflijk stom en dat van een 70 of 80? jarige

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen