Schokkend en zorgelijk nieuws over Ajax: 'Dan komt het voortbestaan van de club in gevaar'

4 juli 2024, 11:51   Bijgewerkt: 4 juli 2024, 12:07
Foto: © Imago

Mike Verweij heeft donderdag in de podcast Kick Off van De Telegraaf de zorgelijke financiële situatie van Ajax geschetst. Volgens de vaste volger van de Amsterdamse club verkeert Ajax in een dramatische financiële positie, die bij de mensen binnen de club wel bekend is, maar buiten de club niet. Er moet deze zomer dan ook het nodige gebeuren in de Johan Cruijff ArenA.

Na een teleurstellend seizoen hoopt Ajax zich dit seizoen weer te kunnen mengen in de strijd om de landstitel. Toch heeft het zwakke sportieve jaar, waarin ook de nodige aankopen van voormalig technisch directeur Sven Mislintat hebben gefaald, grote gevolgen voor het huidige beleid van de Amsterdamse club. De mogelijkheden die Ajax, zeker op het moment van schrijven, heeft op de transfermarkt zijn gering. Het is voor technisch directeur wachten totdat Ajax spelers voor veel geld kan verkopen, maar zelfs dan zijn de problemen niet opgelost.

Artikel gaat verder onder video

"Daniele Rugani, dat is een naam die opduikt, maar er staan inmiddels twintig mensen op een lijstje", begint Verweij in de podcast over het nieuwste transferdoelwit van de Amsterdammers. "Er gaan de komende tijd nog heel veel namen opduiken. Ajax heeft met heel veel spelers contact, omdat Ajax eigenlijk in een moeilijke spagaat zit. De financiële situatie van Ajax is gewoon heel veel slechter dan iedereen denkt en weet. Intern komt dat besef, maar extern bij de fans nog niet", weet de journalist van de ochtendkrant. "Ik kreeg vanochtend zelfs geschetst dat als Ajax voor 120 miljoen euro aan spelers verkoopt, er ongeveer vijftig miljoen geïnvesteerd kan worden", geeft Verweij aan.

Het zijn zorgelijke cijfers voor Ajax, dat onder technisch directeur Alex Kroes een inhaalslag moet maken in deze zomer: "Van de salarissen moet er echt een derde af. Daar moeten ze echt op gaan bezuinigen, want anders gaat Ajax met 130 kilometer op het ravijn af en komt gewoon het voortbestaan van de club in gevaar. Er is echt, mede door Sven Mislintat en alle mensen die hem moesten controleren, totaal onverantwoord beleid gevoerd en goedgekeurd."

In de podcast Kick Off wil Valentijn Driessen vervolgens benadrukken dat het onverantwoorde beleid ook in de jaren vóór de komst van Mislintat naar de Johan Cruijff ArenA is ingezet: "Toen is er ook heel veel uitgegeven en waren de salarissen waarschijnlijk nog hoger", weet de journalist zich nog te herinneren.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Farioli scoort punten op tweede werkdag bij Ajax: ‘Laat gelijk zien hoe hij er in staat’

Terwijl het EK in volle gang is, bereidt Ajax zich al voor op het nieuwe seizoen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

WMO72
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Moet Ajax niet zo veel geld uit geven aan dure spelers en kneusen of bejaarde spelers

dilima1966
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ik had het gevoel al dat er iets moest zijn het duurde al te lang versterking wel allelei namen psv feyenoord fc Twente Volop bezig ajax niets

WMO72
Link gekopieerd!
    32
    + 1
avatar

Klopt helemaal mee eens

Ouwefries
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Driessen is vergeten dat er met Europees voetbal veel geld binnen kwam. Tja, met een hoog salaris kun je concurreren...

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Maar je moet dan wel in het oog houden, datje ook de CL mis kan lopen en dan wel die hoge salarissen moet betalen, en dat is wat er nu gebeurd. Ajax zou aan de spelers die blijven een loonoffer moeten vragen

KROTJE
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

"Schokkend en zorgelijk nieuws over Ajax: 'Dan komt het voortbestaan van de club in gevaar". Overdadig dramatisch deze tekst. Mocht dit zo zijn dan is het zo, neemt niet de schoonheid en de uitstraling van de club weg en die zal ook nooit verdwijnen. Ajax is Ajax. En voorlopig moet de soep niet zo heet gegeten worden, weliswaar is waar rook is vuur. De nabije toekomst zal het een en ander uitwijzen waar Ajax echt staat. Als er een crowdfunding voor Ajax opgestart moet worden dan is die binnen de kortste tijd succesvol. De AFC Ajax is niet gemakkelijk uit het Nederlandse voetbal weg te denken Punt !!!

Goku
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Ajax komt er wel boven op, maar gaat denk ik langer duren dan verwacht. Maar dan is het gat met de rest wel groter geworden.

KROTJE
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

@Goku, dan moet het maar zo zijn Goku en leuk voor de concurrentie o.a. Feyenoord om internationaal de plaats van Ajax in/over te nemen. Als Ajax maar niet meer van een soort Hercules verliest maar deze amateurs snel oprolt, een herhaling kan echt niet meer.

Storm
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Weer dat gelul van je. Wie had dan iets gezegd over hoe lang? Wie bij Ajax heeft gezegd "we verwachten tot...."? Nou, helemaal niemand! Hou toch eens op met je geklets joh! Iedereen weet dat het nog een aardige tijd gaat duren.

Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Ajax heeft wel eerder zonder aansprekende namen resultaten gehaald, dus we zullen wel zien

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Bovendien , het is anti Ajax Driessen...duzzzzz.

Goku
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Storm, wat ben je toch een raar mannetje. Je loop te stoken op Feyenoord artikelen, maar als een Feyenoord supporter iets zegt op een normale manier, dan spring je uit je vel. Maar als ik het met je eens ben, hoor ik je niet. Neem een voorbeeld aan de andere Ajax supporters die hier zijn en normaal communiceren....

Storm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jij zegt hier nooit wat op een normale manier. Je bent een stiekum mannetje die zich voordoet alsof ie geinteresseert is terwijl je ondertussen op 99% van alle Ajaxberichten vanalles roept dat voor geen meter klopt of je doet net alsof je allerlei info hebt. Je bent een stoker met je opmerkingen. De enige Ajaxied die jouw hier gelooft is Krotje, verder niemand.

Gusa
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Als het op dit onderwerp aankomt wacht ik wel op een goed onderbouwd stuk van bijvoorbeeld Tom Knipping. Vanuit de Telegraaf kun je nooit echt pin pointen of het waarheid is of pure stemmingsmakerij.

KROTJE
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

@Gusa weet je wie ik (!) graag beluister is Pieter Zwart van Voetbal International. Deze gast kan zeer goed analyseren, althans dit vind ik.

Gusa
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

@KROTJE Zeker. Als het aankomt op analyseren van tactiek is Pieter Zwart waarschijnlijk de beste van Nederland. Sowieso kijk ik graag naar VI op Youtube. Mensen als Suleyman, Lentin, Bas en anderen brengen gewoon een fris, positief en goed onderbouwd geluid.

Allback
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ajax komt in gevaar als ze de troep die ze vorig jaar hebben aangetrokken ook dit seizoen een Ajax shirt laten aantrekken. Je hebt 10 spelers die niets bij Ajax te zoeken hebben, verkopen die hap tegen het beste bod.

WMO72
Link gekopieerd!
    33
    + 1
avatar

Klopt helemaal mee eens Ajax moet grote schoonmaak houden alle miskopen bejaarde spelers keepers en spelers die niet willen werken opruimen en op nieuw beginnen

Humaxima
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

En wie moeten ze dan opstellen?

WMO72
Link gekopieerd!
    33
    + 1
avatar

Spelers die willen werken en jeugd Spelers

Storm
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

"Schokkend en zorgelijk". Oftewel: hoe kunnen we de clickbait tot het uiterste uitmelken. Dat er bij Ajax vanalles gebeurd is en dat het een flinke tijd gaat duren eer dat weer op orde is, is al meer dan een jaar bekend. Schijnbaar kunnen figuren als Verweij of de hele Telegraaf er geen genoeg van krijgen om het er maar over te hebben. En maar proberen te shockeren, erover door te zagen en lezertjes lokken. Verweij doet net alsof ie allerlei inside-informatie heeft en er wordt lekker op los gespeculeerd. Dat er nog een hoop te gebeuren staat is ook al weet ik hoe lang bekend. Waarom moet een "journalist" dat in vredesnaam 500 x per maand herhalen? Oh ja, omdat Verweij en de Telegraaf het equivalent van de Story / Privé of Shownieuws is. Een baggerkrant.

Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Gek dat iedere keer de Telegraaf met zulk nieuws komt, de krant die totaal geen informatie van Ajax krijgt. Raar ook dat er ook iedere keer zogenaamde bronnen aangehaald worden. Ik wacht wel even de officiële Ajax bronnen af, en ga zeker niet af op Telegraaf nieuws, want hoeveel keer hebben die het correct

Gewoon Hans
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Nieuws uit de hoek van de telegraaf nemen met korreltje zout… komkommertijd door NL elftal en daarbij zijn de rijen in Amsterdam gesloten wat betekent dat er geen nieuws meer wordt gelekt naar de media … Telegraaf gooit balletjes op zodat ze happen in Amsterdam.. Rijen gesloten houden mannen alle vertrouwen in nieuwe mensen ! En Alex is duidelijk geweest dat er drie jaar nodig zijn … kijk naar Feijenoord was zelfde drie jaar geleden en nu ziet het er daar keurig op orde uit .. kan snel gaan Mike en Valantijn maar julie krijgen de krant wel vol met L.. verhalen

Ajacio
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Die Sven Mislintat heeft Ajax om zeep geholpen en van de Sar is/was daar nee verantwoordelijk voor Die moet de geschiedins ingaan als de grootste ramp die Ajax ooit sis overkomen Zal nog heel lang duren voor Ajax weer in staat is om wat op te krabbelen Pisvee en Feijenoord zijn lachende derden

Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

bij PSV en Feyenoord zal ook een leegloop van spelers gaan gebeuren hoor. In Nederland kan je niet concurreren met het buitenland qua salarissen

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Dat klopt helemaal, beukemap Wat een bedragen, zelfs in de 2de of 3de divisie in het buitenland betalen meer daan wij in Nederland

Harry's
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Zorgelijk en schokkend. Denk dat de Arena dicht gaat Einde verhaa Ajaxl Wat een dramatische nieuwskoppen tegenwoordig.

WMO72
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Eigen schuld dikke bult

CG
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Van de Telegraaf heb ik nooit wakker van gelegen omdat ze altijd géén goede informatie geven. Alleen de échte Ajax bronnen moeten we in de gaten houden voor informatie !!!

WMO72
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Einde arena jammer voor Ajax kunnen ze op de toekomst voetballen

WMO72
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Misschien mag Ajax de kuip huren van Fynoord haha

Gewoon Hans
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

kom dat krot uit de oorlog ook is vol ;-)

WMO72
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Arena slopen en huizen bouwen jammer voor Ajax

Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Vind je commentaar op VI leuker hoor

WMO72
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Ok thanks maar de waarheid is hard komt door slecht beleid bij Ajax

WMO72
Link gekopieerd!
    33
    + 1
avatar

Sorry voor Ajax mensen had Ajax ander beleid moeten voeren

WMO72
Link gekopieerd!
    33
    + 1
avatar

Misschien mag Ajax in Almere voetballen

Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Mogen ze sowieso van ze zullen toch wel uit moeten spelen bij Almere lijkt me, of Almere moet het willen afdoen met een reglementaire verlies voor zichzelf

WMO72
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Of de kuip

balletje rond
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Wat een oeverloos gezever hier, ik ben maar weer eens weg kijken of ik ergens anders normaal over voetbal kan praten en lezen.TOEDELOE PANNENKOEKEN.

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Het ga je goed Koekwaus.

WMO72
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Gecontroleerd

WMO72
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Gecondoleerd

WMO72
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Word op de toekomst spelen Ajax weg uit de Arena omdat ze de huur niet meer kunnen betalen einde Ajax doei

WMO72
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Arena snel slopen en huizen bouwen jammer voor Ajax maar helaas snel plat gooien de boel in Amsterdam

Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Mag niet voor de stikstof en Pfas hoor

WMO72
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

O ja haha

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ajax is geschiedenis geweest is geweest. Ik vrees hetzelfde lot als Vitesse. Maar goed. het leven gaat verder.

WMO72
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Hoop het de boel gewoon plat gooien

WMO72
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

In de tussentijd kunnen ze op de toekomst voetballen

WMO72
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Zyn er sloop plannen Arena nu Ajax huur niet betaald

WMO72
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ajax gecontroleerd met verlies van de Arena

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen