Keane ziet weinig kansen voor Oranje: ‘Ik heb de wedstrijd van Nederland gezien…’

9 juli 2024, 09:44
Foto: © Imago

Roy Keane is weinig positief over de kansen van het Nederlands elftal tegen Engeland. De Manchester United-legende verwacht dat de ploeg van Gareth Southgate de finale wel gaat halen, zo stelt hij in de podcast The Overlap.

“Ik denk dat Engeland de halve finale wel wint”, geeft Keane aan. “Wij (Keane en Ian Wright, red.) hebben de wedstrijd tussen Nederland en Turkije gekeken. Ik denk dat Engeland Nederland wel kan verslaan.” Toch ziet de Ier het somber in voor een eventuele finale. “Met het niveau van de huidige prestaties is het tegen Spanje of Frankrijk waarschijnlijk niet genoeg. Maar dat zien we wel als het daarop aankomt.”

Artikel gaat verder onder video

Volgens Keane is de sfeer bij de Engelsen goed na de zege na strafschoppen op Zwitserland. “Ze zijn emotioneel op een goede plek en de energie lijkt er weer te zijn. Dat is wat een overwinning met je doet.”

Nederland en Engeland staan woensdagavond om 21.00 uur in Dortmund tegenover elkaar in de halve finale van het Europees Kampioenschap. De winnaar van dat duel mag zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn tegen Spanje of Frankrijk.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Blind verrast Vahle: ‘Geen enkele andere Oranjespeler durft dit te zeggen’

Daley Blind verrast verslaggever Noa Vahle met zijn eerlijke antwoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Sja, logisch dat Keane in het voordeel van Engeland praat, maar de realiteit is dat Engeland tot nu toe ook nog niet heel veel heeft laten zien. Nederland moet oppassen voor sommige Engelse spelers die gewoon erg goed zijn en uiteraard zelf een goede wedstrijd spelen. Vooral meteen vanaf het begin de beuk erin want ze hebben nogal eens de neiging om traag te beginnen. Dan heb je er met een beetje pech al snel eentje inliggen. Ik ben niet chauvinistisch maar ik denk wel dat NL moet kunnen winnen. Benieuwd welke spelers mogen aantreden...

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Denk dat het fifty-fifty zal worden. Beide ploegen hebben mij nog niet kunnen bekoren. Denk dat het een strafschoppenserie gaat worden. We gaan het zien, verheug me er wel op. Koeman houdt denk ik vast aan zelfde beginelf tegen Turkije. Mvg Willem Klein

Ajeto!
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik heb nieuws voor dhr Keane, ik heb alle wedstrijden van hun 3 leeuwen gezien. Dat leken ook wel welpjes. Ik denk dat het 50/50 zal zijn. Er liggen voor beide ploegen kansen en mogelijkheden

Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

De kans dat hij de Nederlandse taal spreekt en begrijpt is gering hoor als het nieuws voor dhr Keane is, maar overigens wel met je eens, dat dan weer wel

ERIMIR
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ik weet niet wat beter is doorgaan naar de halve finale pas na strafschoppen of binnen de reguliere 90 minuten. Ik denk het laatste, als iedereen bij Oranje geconcentreerd blijft spelen maken ze een kans om naar de finale te gaan.

Tjon,I
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Nederland moet niet de fout maken Engeland te onderschatten Grootheden als: Jude Bellingham,Harry Kane, Saka,Rice,Foden,Maino,Palmer e.a.spreken meer tot de verbeelding dan, Schouten,Reijnders ,Weghorst of Veerman. De voorhoede en het middenveld van Engeland zijn wereldklasse.Ik zou dus de defensie goed dicht timmeren met een extra verdediger als Frimpong . ZOALS tegen Frankrijk. Alleen dan hebben we een kans ,door allereerst de nul te houden en niet denken dat we met Malen en Depay de Stoere atletische Engelsen even zullen oprollen .Ze hebben het nog niet laten zien maar kunnen het wel.Saka is echt levens gevaarlijk Kane is een Sluipmoordenaar en Foden een technisch begaafde dodelijke scherpschutter.Dus Nederland,Koeman wees slim en houd allereerst ,de defensie, potdicht,anders zijn we kansloos verloren tegen zoveel buiten-categorie topspelers. Het kan wel want onze tegenaanvallen zijn gruwelijk snel,daarom zorgen dat er geen gaten achterin vallen ..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen